Last news in Fakti

7 Март, 2021 16:30 4 099 30

Напрежение в Париж! Полиция контролира кейовете на Сена във френската столица

  • франция-
  • париж-
  • коронавирус-
  • пандемия

Въпреки студа кейовете отново бяха щурмувани вчера от парижани в търсене на малко слънце

Напрежение в Париж! Полиция контролира кейовете на Сена във френската столица - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

За втори последователен уикенд полицията в Париж евакуира кейовете на река Сена в града като част от мерките за борба с коронавируса, предвиждащи да няма струпване на много хора на едно място, пише в. "Фигаро", цитиран от БТА.

Въпреки студа кейовете отново бяха щурмувани вчера от парижани в търсене на малко слънце. Това накара перфектурата да вземе мярка за евакуация на зоната. Още в петък властите решиха да забранят и консумацията на алкохол по кейовете на Сена.

Този уикенд около 4400 полицаи ще се грижат за спазване на социалната дистанция на знакови места в Париж, както и за съблюдаване на вечерния час от 18 ч. до 6 ч.

Заради струпвания на хора и по бреговете на Гарона в Тулуза и Бордо властите там взимат идентични мерки. В Бордо е забранено да се консумира алкохол на брега на реката, а бреговата зона в Тулуза просто бе забрана за достъп този уикенд.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    51 2 Отговор
    Хитлер се върна в Париж.

    Коментиран от #3, #10

  • 2 Наблюдател

    42 1 Отговор
    Какво съвпадение ? Ковидът не позволява да има бунтове на жълти жилетки , а полицията да ги бие и арестува .
  • 3 Даже и бай хтлер не

    31 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Е забрабявал тез неща които ся ги забраняват...
  • 4 ВВБ

    46 1 Отговор
    Чудя се, до къде ще стигнат тия ковидФашисти. И на слепите е ясно, че ковид е измама.

    Коментиран от #9

  • 5 Азззззззззз

    40 1 Отговор
    Най-големия страх на Глобалистите е общата организирана съпротива. Те знаят че това е слабото им място.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 😷😷😷

    36 2 Отговор
    4400 полицаи !?!? ...ми те повече от коронавирусите !? Това си е диктат, Вакшизъм и всичко друго, но не и здравни мерки! Коронавирусът основен спонсор на всички диктатури !
  • 8 Stéphanie 🎲

    6 8 Отговор
    Във цяла Франция е така,е възможно по селата да няма много контрол за големите градове е друго.Тариката от вчера го няма де писа че нямало полицаи😅 във Алпите или Пиринеите горе на някой връх няма как да има полиция.Ница са по зле миналата седмица излязоха във режим събота и неделя у дома ,които живеят във къща тъкмо си оправят двора и градината няма да търсят гадинари .Както се казва ако живота ти поднася лимони направи си лимонада .

    Коментиран от #11

  • 9 "Слушайте ме няма да повтарям"

    24 1 Отговор

    До коментар #4 от "ВВБ":

    Ще стигнат до там, където и всички останали фашисти - репресии, концлагери, изтребление и т.н. за който не им се подчинява и не е с тях ! Нищо ново схемата е същата, методите по-модерни! Вече няма бодлива тел има електронно проследяване и зануляване ! Ало, ало, слушайте ме няма да повтарям !
  • 10 Stéphanie 🎲

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Дай боже някой ден има доста за чистка не само във Париж 😉цяла Европа....
  • 11 от друг ъгъл

    21 1 Отговор

    До коментар #8 от "Stéphanie 🎲":

    Разсъждаваш, като овца или джендър, както модерно ви наричат сега ! Ако животът ти поднася лимони можеш и да му ги върнеш с подходяща засилка и точно прицелване ! Не си чувало, но "Свободата Санчо е на върха на бойното копие" !

    Коментиран от #13

  • 12 Аз40🏴‍☠️

    22 0 Отговор
    Те ни забраниха в целия свят да дишаме свеж въздух, какво са едни такива ограничения в повече? Няма ли бунт срещу тази тирания, света ще навлиза все повече в новата тъмна епоха на "голямото нулиране". Оттам вече лесно излизане няма да има. А е толкова просто всичко, просто един единствен акт ги приключва.
  • 13 Stéphanie 🎲

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "от друг ъгъл":

    Имам ли збор ????Не знам как е във България ама тука нема лабаво как викаше един ГОЛЯМ българин .Трудно е много е трудно нервите вече са на максимум на хората 18:00ч. У дома 😎ресторанти забавления всичко затворено😰 .Съдя по моето смейство моя ме успокява със този ковид режим спестихме доста пари , аз буквално съм на граниата на депресия .Събота и неделя задължително ресторант ,.... уикенд във друг град минимум не говоря за почивка там е друго.Единствено във Монако и Дубай има лек режим и всичко отворено ами за един ден става далеко са ,трябва да излезеш във ваканция не ни е още датата

    Коментиран от #14

  • 14 ИВАН

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Stéphanie 🎲":

    ТИ ЗНАЕШ ЛИ ? КЪДЕ СЕ НАМИРАТ ДУБАЙ И МОНАКО ????

    Коментиран от #15

  • 15 Stéphanie 🎲

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "ИВАН":

    Иване де да не знам ти съвсем ме земаш за ид...т както Ватикана е .Монако е малък независим град-държава на френското крайбрежие- Côte d'Azur😉Богатите франсета живеят там за да не плащат данъци -Друга планета явно ти си във грешка да ме питаш така усещам аз да не мислиш че принца се вълнува от законите за корона вирус които въвежда Макрон а?Дубай е доста по далеко от Франция 😂На тези две места няма големи ограничения най малкото вечерен час и ресторантите работаят друго какво ще питаш???Я виж картата Бордо и Монако растояние устройва ли ме пътя петък следобед -неделя да съм у дома .Понеделник на работа а по пътя колко полицаи ще пипна и какво ще обяснявам ???

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Stéphanie 🎲

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Stéphanie 🎲":

    разстояние си направя корекция сама другия трол със правописа скоро не съм го засичала
  • 17 ИВАН

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Stéphanie 🎲":

    БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ВАЖНАТА ИНФОРМАЦИЯ .ИНАЧЕ НЯМАШЕ ДА МОГА ДА СПЯ .....

    Коментиран от #18

  • 18 Stéphanie 🎲

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "ИВАН":

    Надявам се да си разбрал по тъпият ти въпрос се подразбира че не си светнат за Монако 😂иде реч.Ако искаш не събуждай няма да ми липсваш .По добре спри да питаш че ставаш смешен ако знаеше нямаше да зададеш най глупавият въпрос който съм чувала 😂🥴Да не си ти от вчера фърчилкото дето каза че нямало полиция и всичко си е по нармално както преди тук 😉на него ми приличаш във планината в краварника всичко си е по старо му така е няма как да знаеш

    Коментиран от #19

  • 19 ИВАН

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Stéphanie 🎲":

    СТЕФЧЕ 7 ГОДИНИ СЪМ ЖИВЯЛ ВЪВ НИЦА ( ЗНАЕШ ЛИ КЪДЕ Е ????) ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ПЪТИ СЪМ БИЛ ВЪВ МОНАКО ???? ТИ ТОЛКОВА ФРЕНСКИ БАГЕТИ НЕ СИ ЯЛА ...НЕ БЪДИ СМЕШНА .ПОНЕ СЕ НАУЧИ ДА ЛЪЖЕШ SVP

    Коментиран от #20, #23, #24

  • 20 Тя Стефка

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "ИВАН":

    Не лъже.Въобразява си .Ма ако и ти живееш в тапицирана стая в Карлуково и ти, доста работи ще си въобразиш.Вина няма момето,

    Коментиран от #21, #25

  • 21 ИВАН

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Тя Стефка":

    СТАНА МИ ИНТЕРЕСНО ВИЕ ОТ КЪДЕ ЗНАЕТЕ ЗА ТАПИЦИРАНИТЕ СТАИ ВЪВ КАРЛУКОВО ???? АЗ НЕ ЗНАМ.ИМАМ НОРМАЛЕН ЖИВОТ .ИМАМ УНИКАЛНА ЖЕНА ❤❤❤❤ ДВЕ ДЕЦА .ЖИВИ ЗДРАВИ СМЕ . ОТ НИЩО НЕ СЕ ОПЛАКВАМ

    Коментиран от #26

  • 22 ИВАН

    2 1 Отговор
    ЕДИН ПЪТ СИ СТЕФАНИ ЕДИН ПЪТ СТЕФКА.ПОСЛЕ СИЛВИ ВАРТАН
  • 23 Stéphanie 🎲

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "ИВАН":

    Защо ми е да те лъжа познавам Ница и още как,ти се заяждаш .Не съм там радвам се за теб дано се върнеш отново красиво е много, за Монако не мечтая там са ултра богаташи не мога се меря със такива хора не е за нормалните хора да гледаш скъпи коли и суета мерси ще получа комплекс между такива бил си там разбираш какво искам да кажа .Живея във Бордо доста по далечко е ,не мога да лъжа Иванчо директна съм винаги .Силви няма нищо със мен засичала съм я на модни дефилета 2 пъти това беше даже не се познаваме лично.
  • 24 Stéphanie 🎲

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "ИВАН":

    Защо ми е да те лъжа познавам Ница и още как,ти се заяждаш .Не съм там радвам се за теб дано се върнеш отново красиво е много, за Монако не мечтая там са ултра богаташи не мога се меря със такива хора не е за нормалните хора да гледаш скъпи коли и суета мерси ще получа комплекс между такива бил си там разбираш какво искам да кажа .Живея във Бордо доста по далечко е ,не мога да лъжа Иванчо директна съм винаги .Силви няма нищо със мен засичала съм я на модни дефилета 2 пъти това беше даже не се познаваме лично.
  • 25 Stéphanie 🎲

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Тя Стефка":

    Явно ти си от там 🥴🤣или Карлуково не работи заради короната ?Те пуснаха у дома
  • 26 Е па на мен ми е интересно

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "ИВАН":

    Как уж интелигентен човек не е чувал за тапицерия ВЪВ психиатрична клиника !
  • 27 ИВАН

    2 0 Отговор
    НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ СЪС ТЕБЕ .И АЗ СЪМ ХОДИЛ ДО БОРДО.АРКАШОН. МЕРСИ ЗА ДОБРИТЕ ПОЖЕЛАНИЯ .И НА ТЕБ ТИ ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ ВЪВ ЖИВОТА

    Коментиран от #28

  • 28 Stéphanie 🎲

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "ИВАН":

    Няма проблем Иванчо 👍 Бордо е прекрасен ама Аркашон е боф 🥴 сравнение със  френската ривиера за мен е РАЯ на Земята друга планета .Тук ме наричат Стефка дори и Стефано не ми е приятно Стефания ми е името по рождение във България ,после след брака по документ от години съм Stéphanie .Не съм си сменяла ника никога на Стефка.Живи и здрави и много късмет на семейството.🤗

    Коментиран от #29

  • 29 ИВАН

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Stéphanie 🎲":

    👍👍👍👍👍👍
  • 30 Смърт Куки

    0 0 Отговор
    Свобора за Париж