Last news in Fakti

9 Март, 2021 08:33 5 639 42

Белият дом: Браво на Хари и Меган!

  • елизабет втора-
  • принц хари-
  • меган маркъл-
  • великобритания

Британският премиер Борис Джонсън припомни, че винаги е изпитвал най-голямо възхищение към кралицата и нейната обединяваща роля в страната и в Общността на нациите

Белият дом: Браво на Хари и Меган! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Повече от 24 часа след като бе излъчено интервюто на Опра Уинфри с британския принц Хари и съпругата му Меган Маркъл, продължават реакциите от политици, видни фигури и медии на чутото в този разговор, коментират информационните агенции.

Говорителката на Белия дом Джен Саки приветства куража на двойката да прояви такава откровеност, но подчерта, че Хари и Меган частни лица.

Британският премиер Борис Джонсън припомни, че винаги е изпитвал най-голямо възхищение към кралицата и нейната обединяваща роля в страната и в Общността на нациите. Що се касае до останалото, до всички въпроси, свързани с кралското семейство, Джонсън припомни, че досега изобщо не ги е коментирал и няма да го направи и този път.

Най-малкото дете на покойния правозащитник Мартин Лутър Кинг - Беренис Кинг, припомни, че да си член на кралско семейство, не те предпазва от опустошението и отчаянието, причинени от расизма.

Цветнокожата поетеса Аманда Горман, прочела затрогваща поема на церемонията по встъпване в длъжност на Джо Байдън, заяви, че Меган е била най-голямата възможност на британската корона да се промени, да се обнови, да се помири с новата ера, но тя е пропуснала този шанс за промяна.

Националната британска гореща линия за превенция на самоубийствата обяви, че споделяйки личния си опит с кризата, през която е преминала и която е превъзмогнала, херцогинята на Съсекс е напомнила на всички, че те не са сами и че има помощ на разположение.

Дружеството на издателите - британска медийна организация, припомни, че британските медии не са тесногръди и сляпи фанатици, както намекнаха Хари и Меган, и че те няма да изоставят жизненоважната си роля да държат сметка на богатите и влиятелните.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шекел

    61 4 Отговор
    Още от френската революция евреите са противнкралските семейства.Евреи и убиват руското кралско семейство повреме на революцията.Евреите убиват всеки които им пречи да крадат

    Коментиран от #34, #36

  • 2 БАЙ Х@Й‼

    15 5 Отговор
    Няма СЛЯПИ хора , има НЕграмотни писачи ‼

    Коментиран от #15

  • 3 въпрос от национален интерес

    42 2 Отговор
    абе защо пишете за тръмп опра хари и циганката му а никой нищо не споменава за кулминационния момент на доган във дс гара буново???
  • 4 Covid

    19 0 Отговор
    Вероятно няма да е катастрофа а свръх доза,по унизително е
  • 5 1234

    74 3 Отговор
    Хари е наглец, 7 млн ще вземе от интервюто. А ги взема щото е принц. Като не иска да е да се откаже от всичко и да ходи да работи на 8 ч време на бюро или на нивата. А тази ци га нка да се връща към старат си професия. Имах си аз сащ да не подкрепят такива шоута, те от това живеят
  • 6 Местач

    23 0 Отговор
    Дали да не го бутна в левия?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Диверсант

    46 0 Отговор
    Я Я, и какво ще излезе сега че са набутали друга черн.лка като троянски кон да разрушат империята. Бабишкела обаче е стара лисица, камшика и вън. Ако много джавкат има Новичок 😂
  • 10 Бай Дън

    14 3 Отговор
    Тази кралицата е много лоша,като млад флиртувах с нея,ама ме отряза че не съм аристократ!
  • 11 НеДа

    64 1 Отговор
    Меган е ясна - алчна, зла и безскруполна (третира ужасно обслужващият персонал). Но не мога да разбера Хари как е паднал толкова ниско? Да плюеш така семейството си. Че кое семейство е идеално, изключение не прави и кралското. Но те са в пъти по-добри от много други семейства, а да не говорим за това на Меган.
  • 12 Аналитик плюс

    58 0 Отговор
    Сега, да говориш за расизъм в САЩ значи да си на върха на вълната - твърде евтино от страна на Меган. Тя какво очакваше? - да отиде там и да ги учи на житейски мъдрости по американски. Само че, ако не друго, поне се научи да се облича в кралския двор.
  • 13 555

    38 0 Отговор
    Така се върти мъж на пръстта от жена! Явно кралските особи си падат по разведени американки! Хари =Едуард 6 от началото на 20 век.
  • 14 Най меко

    48 0 Отговор
    Маааалиий...,всичкото пъстrокож жеnдър от Опра,синчето на Мартин Лутър Кинг и за капак женdърите от Белия дом нададоха хиенски вой! Да им припимним,че и Опра,и Меган Маркъл са от абсолятна провалени семейства - тия жени въобще нямат спомени за нормални майка и боща.Самият Мартин Лутър Кинг е провеждал невъобръзими сексуални оргии на хотелити в САЩ - записите и до сега отлежават във ФБР. Най-меко казано, ненормални хора се опитват да ми задават с какви новоговорни ценности да живея.

    Коментиран от #17

  • 15 пфу

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    Ало грамотния ,пише се СЛЕПИ в мн.ч.

    Коментиран от #19

  • 16 ФЕН

    40 1 Отговор
    По всичко си личи ,че е организирано мероприятие срещу Короната!!!Незабравяите колко усиля и чужда подкрепа получи Г-ца Мега след случайния флирт с принца ?!?!Колко ръце я тикаха към принца ....освободиха я от работа по нареждане от горе !Приспаднаха и данъци по непонятни причини ...и това в Америка поне 3 служби почнаха да я подготвят за бъдещия театтър ...ходи на курсове за поведение и държание в Школа с инструктори от CIA !!!А отказа на кралския двор да я въведят в протокола !!!А интригите който се опитваше да завърти и настрой братята по междуси само защото Англичаните боготворят другата принцесе ...това не е ли патологичен случай на Меган??
  • 17 Диверсант

    40 0 Отговор

    До коментар #14 от "Най меко":

    Ако някой насажда расизма, то са точно чер.ите.
  • 18 Нещастници

    45 2 Отговор
    Меган е ци га не, а хари глупак. В тази връзка ще гледаме сигански работи по кралдки. Хари ще го изритат. Най малкото не е редно да плюе по баба си пред целия свят. Но за 7 млн долара за интервюто продаде кралския двор.

    Коментиран от #20, #22

  • 19 заплес

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "пфу":

    Нали това ти казва човека, ама не ти достига сиво вещество да го схванеш
  • 20 Споко нали

    30 0 Отговор

    До коментар #18 от "Нещастници":

    помниш какво стана със една англииска принцеса хванала се с мюсюлманин?? Тия са националисти,и не прощават,което е правилно!
  • 21 Сивчо

    20 1 Отговор
    В Белия дом не всички са бели...
  • 22 Диверсант

    17 0 Отговор

    До коментар #18 от "Нещастници":

    Предстои излъчването на новото реалити шоу с главни герои сигане и изтърсак 😂, а приказката за пепеляшка дали не са я измислили нарочно
  • 23 Мечо Пух

    33 0 Отговор
    Простакелата и треторазрядна "артистка" - защото нещо не си спомням в какви филми е играла защо не си остана при първия съпруг? Ако не беше станала херцогиня на Съсекс навярно никога нямаше да се узнае, че съществува въобще. За 7 милиона навярно могат да се изприказват още хиляди измислици. Толкова обиграна ли е в леглото, че нейния абдал да продаде семейството си? На краварите им дай да рушат всичко, което е свързано с морал и духовни ценности, защото те самите не ги притежават.Искат да са пътеводна звезда в живота на хората по света, но където са стъпали след тях трева не никне.
  • 24 Андрей Илич Фурсов

    11 2 Отговор
    Дискредиртацията на Уиндзорите е част от националноосвободителната борба на САЩ против британската империя! Хари НЕ е син на Чарлс. Ми6 против ЦРУ ха-ха алиен Версус Придейтър! Който и да спечели, всъщност е добре за нас. Зад махленската клюка има геополитика и Мегън е сериозен агент, не я обиждайте, висока топка е!
  • 25 Ей навсякъде се напълни

    13 0 Отговор
    С печки и маймуни.. няма да я бъде тая ...
  • 26 Оффффф

    17 0 Отговор
    В америка може и да е възможно президент да е африканец но цар на британия не е възможно да е негър защото британците няма да го възприемат и това може да навреди на кралдкото семейдтво. Всички тези внушения... Кракицата има право да избира престоконадледника.
  • 27 big

    18 0 Отговор
    Не знам дали е браво, но е много пари за тях! Не бих се учудил и за холивудска продукция след време по това интервю или бъдеща книга. Определено това изказване, ако е истина, ще влоши много отношенията между САЩ и Великобритания. Аз не защитавам "короната", но и не вярвам безрезервно на тях. Предполагам много от нещата казани, са на основата на вътрешни чувства и да не забравяме, че една актриса трябва да завърти живота си на 180 градуса, за да пасне на строго консервативния живот в това семейство и ограниченията налагани от това. Все пак, когато излизаш на светло и обвиняваш някого за нещо, трябва да се говори с имена, другото говори за лъжа и измислици. Определено цвета на кожата на детето им е било тема на разговор в английското общество, дори това беше интерес и за мен - не се мисля за расист!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Stéphanie 🎲

    14 4 Отговор
    ....най-голямата възможност на британската корона да се промени, да се обнови, да се помири с новата ера🥴🤔Що за глупости дали е кралската фамилия ,дали е обикновен човек не би могъл да се промени.По скоро това трябва да спре аз също съм против такива бракове и ако някой отричат то е защото са неосъзнати расисти не им е дошло във къщата друга песен ще пеят .И двамата са много жалки за Меган 🥴🤪думите са излишни ако бях родител на Хари да не говорим произхода му поСмъртно нямаше да разрешя този брак

    Коментиран от #30, #31

  • 30 Некрон

    16 0 Отговор

    До коментар #29 от "Stéphanie 🎲":

    Британската корона отдавна се е променила щом 56 % от британсото общество са бели а другите чернокожи имигранти, това е било някво лично мнение на някой от кралското семейство относно расизма, чернокожите са най гоалемите расисти те трябва да мълчат докато в черна африка 60% не станат бели европейци приети от чернокожите
  • 31 Некрон

    8 1 Отговор

    До коментар #29 от "Stéphanie 🎲":

    Европа Русия Америка са най нехомогенните бели общества, кой е расист хомогенните общества са Корея ЯАпония Китнай Индия Африка там именно са най големите расисти
  • 32 не може да бъде

    22 0 Отговор
    Белият дом може и да вика браво ,ама случката с Хари показва ,че в
    понякога в живота една жена 30 г.се мъчи да направи от едно дете мъж,а друга само за 3 дни го прави идиот!?И принцовете не правят изключение от това явление!?
  • 33 Павел Пенев

    12 0 Отговор
    Не виждам причина за адмирации. Това интервю ми прилича на новината,че Гала се "пуснала чисто гола". Мегън по нищо не се различава от бившата приятелка на Гришо–тъмнокожа,нахална ,алчна и забележете–актриса.Не мога да спя заради нейните мисли за самоубийство.
  • 34 Антирасист

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Шекел":

    А англичаните го финансират.
    Стига с този див расизъм, има достойни хора от всеки народ, и предатели и печалбари.
    Познавам читави роми в САЩ и БГ, милионери, познавам читави евреи, баски, мюсюлмани, протестанти, католици, индианци, китайци, араби.

    Коментиран от #35

  • 35 Stéphanie 🎲

    7 2 Отговор

    До коментар #34 от "Антирасист":

    Малко си оптимист приятелю ,да не кажа доста .Да не говорим че афрото са най големите расисти има и движения във които си от смесен брак черен и бял пак не си валиден от афрото а ромите оф без коментар ,мюслитата не ги броя .Ами баските 😉 майко мила тук таме да не кажа няма черно дори и да си от друг град на Франция пак трудно си приет там са друга порода а за Корс 🥴пробвай там номерата не минават даже и бизнес като ресторант ,дом да имаш и не си кореняк забрави на почивка си добре дошъл за постоянно НЕ.Както и доста франсета все още ако се случат на афро доктор отказват и търсят бял 😂жив пример прабабата изгони без капка срам афро доктор дошъл у дома да я прегледа и вдигна скандал по телефона защо са и пратили такъв ,аз и мъжа ми също при избор на личен доктор сме записани при бял който е по далеко ....Това са пълни глупости че всички са толерантни във Европа да не говоря за българите са едни от най големите расисти това е хубаво.
  • 36 Перо

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Шекел":

    Това е защото монархията се предава по наследство и никакви случайници и извратеняци не могат да ги превземат с пари.
  • 37 2121

    9 0 Отговор
    Негърката Меган си остава негърка.Проста и дори не е актриса.Напишете за филм в ,който участва.Дано Хари ,получи просветление свише.Нужна му е нормална жена.Тъпи американски номера не минават в Кралския двор.А и сащ няма да ги има скоро.
  • 38 Перо

    7 0 Отговор
    Всички знаят интелектуалното ниво на малцинствата,които искат само права,без задължения към обществото. Също и знаят за нацията,която е организирана като клан на ОПГ.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Аз Негодника

    2 0 Отговор
    ЦРУ срещу МИ-6
  • 41 Дядо бг

    2 2 Отговор
    браво на малкото дете на Диана Уиндзор ! истинският наследник на Уиндзорите!
  • 42 Интервю с 0 значение

    2 0 Отговор
    В момент на пандемия с милион и повече загинали, безработица, глад и криза в света, тия егоистчета говориха само за себе си и не спряха да хленчат от удобната си мултимилионна къща в Калифорния. НУЛА симпатия, дано им се върне. Ако MeGain не беше анти Тръмп, щяха ли да я "хвалят" от Белия дом.