Last news in Fakti

9 Март, 2021 09:50 13 600 34

Кой ликвидира руския посланик в Анкара?

  • андрей карлов-
  • посланик-
  • анкара-
  • фето

Покушението срещу Андрей Карлов беше извършено в една от престижните художествени галерии в Анкара – „Център за съвременно изкуство“

Кой ликвидира руския посланик в Анкара? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Днес в Анкара ще се проведе заседание от процеса за убийството на посланика на Русия в Турция Андрей Карлов, който бе застрелян на 19 декември 2016 г., предаде БТА.

Подсъдими по делото са общо 25 заподозрени, сред които живеещият в САЩ ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен, сочен за организатор на неуспешния преврат от лятото на 2016 г.

Покушението срещу посланика бе извършено в една от престижните художествени галерии в Анкара – „Център за съвременно изкуство“. В галерията имаше около 70 души, а Карлов откриваше изложба, посветена на Русия, когато мъж насочи пистолет към него.

Мъжът извика „Алепо“ и „отмъщение“ преди да стреля.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bigbulgarianboss

    35 5 Отговор
    Някои Анкарлия. Ще да е
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    27 10 Отговор
    Датата 19.12. е свързана със Сталин. А посланика с информацията за американския опит за преврат!

    Коментиран от #3

  • 3 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    23 6 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    19.12 е рождената дата на Леонид Брежнев...

    Коментиран от #10

  • 4 Sofia

    18 72 Отговор
    Руснаците си го убиха
  • 5 Некрон

    26 68 Отговор
    Русия са доказани мазохисти, те знаят че турците са го ликвидирали но продължават сътрудничеството защото фетиш е на руснаците турците да им свалят самолетите и после да си дават технологията С 400

    Коментиран от #14

  • 6 ЦАР КИРО

    19 4 Отговор
    Един от маалата му дадох един кебаб и мо заръчах отиваш там и гръмваш посланика но добре че ЦРУ КГБ не му видяха дирите
  • 7 Сатъра на Хана

    22 5 Отговор
    Докато Турция не си плати всички поръчки за АЕЦ , ракети и т.н на Русия ...... Ердоган няма да умре :))
    ................... Рашките и те станаха скъперници :))

    Коментиран от #12

  • 8 мила

    29 3 Отговор
    БОГ да го прости.
  • 9 злодей

    22 58 Отговор
    На ердоган все Фетхуллах Гюлен му е виновен, като на Пехлер - запада. Какво се правят на утрепани. Руснак ли е - на всякъде по света трябва да е цел. Още щом излязат от кочината, трябва да им закрепват хартиена мишена, от тия дето са по 10 стотинки, на гърба. Имат достатъчно самолети, за да си ги прибират от местата, до където са успели да стигнат. Така са си вапцали кармата, че още една цивилизация няма да им стигне да я изчистят - извергите. Да не пипат само рускините - проститутки из Европа. Сега заради Ковид-19 се изпоприбраха, но пак ще плъзнат. Добри са, красиви са, имат фантазия и се разбираме по "партийна" линия.

    Коментиран от #22, #31

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Перо

    40 2 Отговор
    Убийството на руския посланик от служител на службата за сигурност и предшестващото сваляне на руския самолет,след дългосрочно следене на полетите доказват,че са намесени хора на много високо ниво в държавния апарат и това не е по силите на емигрантски или вътрешни терористични организации. Ердоган веднага го разбра и прочисти държавния апарат от хиляди чужди шпиони и помагачи. Разбра,че до това време е бил кукла на конци и не може да вярва на тези,които са били на курсове и школи в друга държава.Достатъчно му беше да си отговори на въпроса “на кого е нужно,всичко това”? Сега трудно ще го мръднат от престола и дълго време ще е трън в очите на заговорниците. Иначе армията винаги е била стожер на светската държава и са правили успешни военни преврати срещу носителите на ислямския фундаментслизъм.Сега неуспешния преврат насочи Турция в тази посока!

    Коментиран от #15

  • 12 мародер

    13 31 Отговор

    До коментар #7 от "Сатъра на Хана":

    Винаги са били. За тях тава не беше скъперничество а дивиденти от политическо покровителство. Знаеш ли на какви цени ни продаваха оръжието на времето и ни задължаваха да поддържаме определен стандарт на армията ни. И всичко това беше за наша сметка, при условие, че им пазихме задниците в южния фланг на Варшавския договор. Всичко плащахме чрез реекспорт на ембаргови за тях стоки, огромно количество храни, вино и т.н., че и суха пара в преводни рубли ( 1 п.р. = 1 USD ). Това си беше чиста измама за нас. Доларите влизаха само от външната ни търговия, която пък работеше на чиста загуба само и само да имаме достъп до валута.

    Коментиран от #34

  • 13 Хасан

    27 3 Отговор
    Виж Сащ и запада обича да вади кестени от огъня с чужди ръце ..много им се искаха Турция да воюва срещу Саддам ,Кадафи,Есад,Хунейни и Русия да но турчина хитър ..бута напред американеца след това влиза ..те така и с руския изтребител и Карлов
  • 14 БАЙ Х@Й‼

    31 2 Отговор

    До коментар #5 от "Некрон":

    Руското разузнаване знае неща за които явно не си чел във Винету! За сваления руски самолет поне има доста материали ! Не случайно Ердоган веднага отиде в САЩ и поиска те да си признаят какви са ги свършили с техниката от тяхната база в Инджирлик / не че Путин вече не бе наясно/ ! После именно Ердоган прати своите да приберат от сирийската територия руските пилоти!
  • 15 Хасан

    20 3 Отговор

    До коментар #11 от "Перо":

    Политическия ислям е създаден от Хитлер за борба срещу СССР а по късно беше продължен от Сащ ..в Африка и Близкия изток те бяха основата на борбата срещу френския и английски колониализъм ..французите и англичаните бяха прогонени и на тяхно място бяха назначени диктатори ..същия модел направи и Русия с Чеченистан,Туркменистан,Озбекистан..назначиха пожизнени диктатори
  • 16 По пързалката

    40 0 Отговор
    И самолетът,и руският посланик са дело на заговорници в турския елит и ГЩ срещу Ердоган. САЩ имит ако не пряко,то на 100% косвено участие - най-малкото са подтикнали и окуражили заговорниците. САЩ искаха Турзия и Русия да се скюскат,но не им се получи. И Ердоган,и Путин разбраха,че ги плъзгат по пързалката и затова незевисимо от инцидентите не си влошиха оношенията.

    Коментиран от #20, #30

  • 17 Анадол

    6 2 Отговор
    Един по един до един .
  • 18 Леля Васка

    6 2 Отговор
    Кой затвори, пардон купи АФЕРА?
  • 19 не може да бъде

    14 1 Отговор
    Разследването на убийството на руския посланик би могло да протече много тихо ,бих казал задкулисно,по споразумение между двете държави и замесените в атентата да получат едни бързи прсъди и наказание.Без шум и медийни изяви -та хората вече почти са забравили за това убийство!Публичността на процеса показва ,че има какво още да се покаже на публиката -и най-вероятно това ще бъдат неща ,свързани с опита за покушение срещу Ердоган и ролята ,която е изиграл посланикът за предотвратяване на покушението!Разбира се,че няма да кажат истината ,но е интересно,поне за мен,какво ще ни покажат!
  • 20 Бкп

    4 18 Отговор

    До коментар #16 от "По пързалката":

    Само от време на време турските дронове пляскат по някой панцир и искандер.

    Коментиран от #27

  • 21 БАЙ Х@Й‼

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Эрмелкин":

    Ти глу-пак ли си или да ⁉️ Убийствата на такова ниво са послания ! Говорим за дата свързан с двама лидери на бившия СССР ! За човек свързан с комуникацията между Путин и Ердоган! Сигнал който за посветените е ясен знак, а за невежите повод да ръсят мозАк!
  • 22 Ха ха

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "злодей":

    По добре кажи : Като на Боко комунистите и Орешарски.
  • 23 ПЕЕВ

    8 5 Отговор
    В ТУРКИСТАН ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО.
  • 24 Ибрахим

    3 18 Отговор
    Българите го убиха искаха да започне война между Турция и Русия ама не стана номера както не се получи с папата
  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 9 Отговор
    а у нас атентатори взривиха бомба в ГАРА БУНОВО СЛАДКАРНИЦА В СЛИВЕН
    БЪЛГАРИО ПОМНИ
  • 26 тва е факта

    15 1 Отговор
    ЦРУ-то, за да настръхнат Турция и Русия една срещу друга. Както и същите бутнаха небостъргачите за да си оправдаят милитаристичната политика. УСА-то иска само да продава ОРЪЖИЕ , само тяхно.
  • 27 соларис

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Бкп":

    хапчетата,пак ги забрави!
  • 28 Просто е

    4 11 Отговор
    бомбили са Алепо, избиха и отровиха с химически бомби хиляди деца и са го гръмнали. Никой турчин не стреля ей така.
  • 29 Пурко Папурков

    12 3 Отговор
    Чета коментарите и се възхищавам колко умни тъпанари ражда българската земя. Тъпанар до тъпанара и до него друг тъпанар. Наредили са се като македонска фаланга и пръскат мозък във всички посоки.
  • 30 Замесени

    13 0 Отговор

    До коментар #16 от "По пързалката":

    Случайно когото започна преврътът срещу Ердоган не бах още заспал.Превратът беше обявен петнадесетина минути преди полунощ. Не обичам БТВ,но те единствено дадоха в началото репортажи от опита за преврат. Веднага врътнах по чуждестранните телевизии и какво се оказа? За руските,френските,гръцките,сръбските.... това от съмото начало си беше опит за военен преврат срещу демократично избрано правителство. За всички англосаксонски телевизии до ранната сутрин това беше турското надигане - доста завоалиран и лицемерен термин за въстание и революция срещу властта. Обонго в 00.30 часа каза,че следи с интерес събитията и чак след 02.00 обяви,че това е военен преврат.Англосаксонските медии продължиха някъде до към 04.00 да плямпотят за турското надигане и чак след това заговориха за преврат. Още тогава ми стана ясно,че САЩ са замесени.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ебтер

    5 0 Отговор
    Защо моя коментар го няма???Го-ве-да-р-ски под-логи!!!
  • 34 Родопа планина

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "мародер":

    СКРИИ.СЕ БЕ ШУМКАР ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ .НИЩО НЕ ЗНАЕШ А СЕ ПРАВИШ ЧЕ ЗНАЕШ.НИЕ БЯХМЕ ОБЛАГОДЛСТВАНИ ОТ ПДАРАЦИТЕ НА РУСИЯ А НЕ ТЕ КАКЫО МОЖЕХМЕ ДА ИМ ДАДЕМ НИЕ ОСВЕН ДОМАТИ И ЧУШКИ 2РО КАЧЕСТВО.НЕ МЕ НАСМИВАЙ
Новини по държави: