Last news in Fakti

11 Март, 2021 13:52 3 129 9

Гърция с голяма подкрепа за икономиката

  • гърция-
  • подкрепа-
  • икономика

Отпуска 2.5 млрд. за фирми

Гърция с голяма подкрепа за икономиката - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Гръцкото правителство одобри нова програма за подкрепа на икономиката, съобщи Катимерини.

Подкрепени ще бъдат фирми и лица със свободни професии. Това обяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис.

Гласувани са 2.5 млрд. евро. Така за тази година икономиката ще бъде подкрепена от 11.6 млрд. евро.

Новата подкрепа е за хиляди дружества, самонаети лица и милион работещи. Подкрепят се няколко основни сфери.

Държавата ще субсидира значителна част от постоянните разходи от миналата година, които не са били покрити от програми тогава. Планира се отстъпка за бъдещи данъчни и осигурителни задължения.

Така фирмите ще са свободни да рестартират своята дейност.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 QR Виза

    10 1 Отговор
    Дрън, дрън, капка в морето, дават евракита да ги успят още малко, да си седят под домашен арест, че на гърците вече почва да им писва от садистичните и полицейски "мерки" и почнаха да ги понаритват !
  • 2 Просто човек

    5 2 Отговор
    Същото като при нас...за пореден път съседите ни показаха защо демокрацията е измислена от тях...
  • 3 Б.Б.

    8 2 Отговор
    Бе, вместо да ги 'краднат, те ще ги раздават ?! Нашите, едвам ги фалирахме, сега да ги рестартираме ?!
  • 4 AГАТА

    17 4 Отговор
    Гърците ги дават за развитие на икономиката
    А аз Агата от Банкя за хартиени самолетчета
  • 5 Матей

    5 3 Отговор
    Ще рестартират грънци,това е уловка,да ги научат да чакат на готово и после като им спуснат шалтера и да ги уморят от глад.Все едно диво животно да го опитомиш и пуснеш в природата.не се хващайте на тая въдица,всеки занаят трябва да се практикува,непрекъснато,иначе пропада,губи се навика и инерцията,който се пусне от хорото,после не може да хване ритъма и ще го изритат като лош хороводец.
  • 6 Знайко

    7 1 Отговор
    И откъде ги взе гръцкото правителство тези пари, които ще се раздават? Гърците не работят и не плащат данъци вече цяла година. Никой нормален банкер не би отпуснал свои пари на силно задлъжнял, който не си плаща дълговете. Вероятно парите идват от печатницата на ЕЦБ. Ако ЕЦБ продължава да печати пари, както правят САЩ. С еврозоната ще се случи това, което се случи с Гърция в изминалите 10 години, т.е. еврозоната ще фалира.
  • 7 гост

    1 3 Отговор
    Увеличаване на прага ДДС на 50000 лв . на 200000 лв ще увеличи оборотите на микро супер малки магазинчета и семейни фирмички . Какво са 50000 за една година за едно тричленно семейство при положение , че повече от половината са за стоки . Останалите присъщи разходи за осигурови , наеми , транспортни , телефони , ток , вода опаковане безплатно за клиентите и данък печалба накрая . Остават пари за хляб и ток в дома от 300 - 4оо лв . Това е немотия . Ако се влезе по ДДС това моментално ще убие малките семейни фирми заради още 20 процента нагоре към цената . Увеличаването на прага за ДДС ще направи възможноста да се увеличат оборотите и да се намалят цените за сметка на количествата . Сега държавата е мащеха на децата си . В платформата на Слави Трифонов е записан такъв проект и този е единствен от всичи партийки .

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Буко Баламата

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Аз съм на мнение,че всички фирми трябва да са регистрирани по ДДС.
  • 9 Agnostos

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Криви сметки от некомпетентен човек. Стоките идват от доставчиците с ДДС. Магазините начисляват ДДС само на надценката, затова няма как стоките да поевтинеят с 20%. Всички трябва да работят по ДДС.
Новини по държави: