18 Март, 2021 18:25 4 784 35

ЕС и САЩ скочиха на Турция

  • ес-
  • турция-
  • сащ

Въпросителни около действия на турското правителство

ЕС и САЩ скочиха на Турция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейските представители обявиха своята позиция спрямо опитите на турското правителство, съобщи Дойче Веле.

Съобщението идва само ден преди голяма среща с турски представители. Европейският председател Урсула фон дер Лайен и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел ще проведат видео разговор с турския държавен глава Реджеп Ердоган.

Турското правителство опитва да разпусне основната прокюрдска партия. Посочва се, че това е втората водеща опозиционна партия.

Тези опити се определят като нарушение на правата на избирателите. Това обяви върховният европейски представител по външните работи Жозеп Борел.

Това повишава съмненията на ЕС по отношение на отстъплението по въпросите с човешките права в Турция. Страната се призовава да спазва демократичните си задължения.

Турското правителство призова други държави да не взимат отношение по въпроса. Представители на САЩ също бяха критични по въпроса и обявиха, че следят ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Херо Мусака

    22 2 Отговор
    Нема да ми пипате роднините!?

    Коментиран от #16

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Киряк Бойко турския везир

    21 5 Отговор
    Да живее моя Султан Ердоган!
  • 4 Хасан

    36 9 Отговор
    Пак двоен аршин ..мирни.каталонски политици могат да се забранят , референдуми да се анулират но кюрдски политици които призовават за тероризъм не ??
  • 5 Ванга

    27 9 Отговор
    В Франция е пълно с араби арабска партия в Германия е пълно с турци турска партия да открият а в Америка е пълно с китайци да пуснат китайска партия и тогава да скачат върху Турция
  • 6 благой

    18 9 Отговор
    ЩЕ СИ ОСТАНАТ САМО СЪС СКАЧАНЕТО.
  • 7 Юсуффф

    32 4 Отговор
    Тези лицемери от ЕС смачка тотално всички човешки права на своите граждани па се загрижили за чужди.
  • 8 Тюрк

    28 8 Отговор
    Искам да попитам САЩ ако при тях в парламента има партия която подкрепя Талибаните или ИДИЛ какви мерки ще вземат? Ще им позволят ли 20 години да са в парламента като в Турция? И да правят митинги с изказване ,,Ще построим паметник на Осама Бен Ладен в Ню Йорк". ?
  • 9 Всичко е само на думи!

    15 4 Отговор
    Я отворете Гръцката преса - САЩ блокират санкции против Турция - обучението от Турски военни на джихадисти продължава!.......

    Коментиран от #13, #18

  • 10 няма проблем

    8 1 Отговор
    покорният старец ще направи каквото му поискат. отначало лае, но накрая ближе .

    Коментиран от #15

  • 11 Памбос

    1 1 Отговор
    Добър учите, ще ги научи да танцуват бели денс.
  • 12 Хасан

    12 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ЕС и САЩ скочиха на Турция

    запяха и врътнаха кючеци на султана
  • 13 5Kan

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Всичко е само на думи!":

    Така е няма проблем новините на DW вече ги разбираме като сънищата все са противоположни.
  • 14 Дидем

    5 1 Отговор
    Урсула и Жозеп да не се намесват в работите на суверенна!!! ДЪРЖАВА..
  • 15 Евач

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "няма проблем":

    Дъртака не вдига самолета, а само лиже , затова лизането му е станало втора природа!
  • 16 Брендилия

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Херо Мусака":

    Тя😂😂😂😂😂😂😂😂не е от Турция
  • 17 Измир

    1 2 Отговор
    Европейският съюз (ЕС), позовавайки се на своите дейности в Източното Средиземноморие, включително ограничителните мерки на Турция срещу двама служители на TPAO, замрази разширяването на списъка с планове.

    Според доклад на агенция Ройтерс, базиран на дипломати от ЕС, дипломат от ЕС заяви: "Усилията за добавяне на турски официални лица към списъка са спрени. Вече не говорим за икономически санкции." казах.

    Друг дипломат от ЕС заяви, че добавянето към списъка на ограничителните мерки така или иначе никога не е започнало. Представители на ЕС заявиха, че отдават приоритет на продължаването по дипломатически път.

    Новини от САЩ и ЕС също от дипломати, американската администрация, Брюксел, членка на НАТО и страна кандидатка за членство в ЕС, че по време на призива на Турция за прилагане на санкции да бъде близо до консенсус, каза той.

    10 декември 2020 г. в заключителната декларация на структурите на срещата на върха на лидерите на ЕС, 11 ноември 2019 г. в Турция в Източното Средиземноморие "се твърди, че е неразрешена" Въз основа на ограничителни мерки решения за проучвателни дейности, подготвени преди това две TPAO да бъдат направени в допълнение към списъка с компетентния Съветът на ЕС беше свикан

    Коментиран от #19

  • 18 Реалност

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Всичко е само на думи!":

    Американска тактика с оглед на бъдещето. Време е бай Ердо да избере. Америка или Русия. Няма друг начин. Дойде този лош момент, който той би искал да избегне. Нямаше късмет. Чичо Дони, който искаше други отношения с Русия, се завърна у дома. Но сега, където бай Ердо е водил ситуацията, когото и да избере, другият ще му бие много силни шамари. Тъмни дни очакват турския народ. Но той е виновен за лошата си съдба, защото той го избра и толерира да го води до скалата. Разбира се в крайна сметка има смисъл да се предположи, че той ще продаде Русия и ще целуне западната ръка отново. Как ще реагират турците, вярвали във фалшиви мечти за независимост и гордост, е въпрос ..

    Коментиран от #21, #33

  • 19 XeXeXe

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от "Измир":

    Днес американците обявиха, че подкрепят електрическата връзка Израел - ЕС(Кипър-Гърция) с подводен кабел. Само вчера Турция обяви, че няма да го позволи, защото цялото Средиземно море е .. свое!!! Днес обаче турчолята мълчаха.......

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Истинската реалност

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Реалност":

    Много шамари си отнесъл, много ти личи.
  • 22 Info

    2 3 Отговор
    Дендиас до посланиците на страните-членки на ЕС: Как да се доверим на Турция? „Няма гаранция, че Турция последователно ще се въздържа от нови предизвикателства, докато тя не признае международното морско право и заплахата от casus belli срещу Гърция продължава да съществува“, заяви гръцкият външен министър Никос Дендиас по време на телеконференция с посланици. В този контекст г-н Дендиас заяви, че Гърция подкрепя двойствения подход на ЕС въз основа на доклада, който ще бъде представен от върховния представител Йосеп Борел и Европейската комисия, като се има предвид положителен дневен ред, но и от друга страна перспективата санкции, ако Турция продължи да се занимава с незаконно и провокативно поведение спрямо две държави-членки. В допълнение към престъпното поведение на Турция спрямо Гърция и Кипър, г-н Дендиас припомни нейното по-широко дестабилизиращо участие в Либия, Сирия, Ирак и Нагорни Карабах, се казва в изявление на гръцкото външно министерство. Позовавайки се на по-конкретни въпроси, той първо отбеляза възможностите за по-нататъшно укрепване на сътрудничеството със Съединените щати, както при справяне с глобалните предизвикателства, така и в области от непосредствен интерес, като Източното Средиземноморие.
  • 23 Info

    1 2 Отговор
    Той отбеляза подкрепата на САЩ за южен енергиен коридор, който ще допринесе за енергийната сигурност на Европа и за консолидирането на сътрудничеството, стабилността и просперитета в региона, които Гърция системно насърчава, твърдо подкрепяйки, както напомни министърът, европейската перспектива на Западните Балкани и Турция, въз основа разбира се на изпълнението на условията, определени от ЕС.

    Коментиран от #27, #30

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "брей":

    Човека строи АЕЦ ,строи най голямото летище ,свързва Азия с Европа и викаш лошо прави

    Коментиран от #31

  • 30 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Info":

    Абе човек какво общо има южния коридор с Гърция ...много по евтино си е газта в Средиземно море да излезе в Турция и оттам през България в Европа ...и България ще стане богата като Катар от транзитни такси

    Коментиран от #32

  • 31 400 тона кости

    0 2 Отговор

    До коментар #29 от "Хасан":

    брей, всичко което не искаш хората да знаят за силната пуйка, ти го изтриваш, знам, че виждам че го правиш с много публикации, но не си отговорил, пceвдocултaнът кoйтo унищoжи икoнoмикaтa, ceгa прocи злaтo oт глaдния нaрoд, ти имaш ли злaтнo зъбчe дa му гo дoнeceш, дa ce пoчувcтвaш гoлям пaтриoт?

    Коментиран от #35

  • 32 Ердоган свърши

    0 3 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    Казвал съм го и преди, играта свърши, Ердоган свърши, никой не иска Турция да участва, особено Израел и арабите, Египет ще се превърне в енергиен център и велика сила. Арабски, израелски, египетски газ, няма да видите дори и в съня си, американците се договарят по маршрута Египет-Гърция, Турция ще загуби и тръбопровода от Русия до Европа.

    Коментиран от #34

  • 33 Урко

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Реалност":

    Правилна ви е преценнка за изборът който предстой на Ердоган.На 100% ще ще прецака Путин защото знае че руснаците са добродушни и широко скроена нация с надеждата да му простят след определено време.
  • 34 Хасан

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "Ердоган свърши":

    Абе човек ..капитализъм е ..при капиталиста няма свърши има договаряне и предоговаряне на условия..и шоуто продължава
  • 35 Хасан

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "400 тона кости":

    Първото аз не трия нямам такава възможност ..второто имам пари вкарани в фондове за благородни метали
Новини по държави: