Last news in Fakti

24 Март, 2021 08:10 2 429 33

Мишел: Топ приоритет остава ускоряването на ваксинацията срещу COVID-19 в ЕС

  • шарл мишел-
  • европейски съюз-
  • коронавирус-
  • ваксина

Продължаващата работа за увеличаването на производството на ваксини, на тяхната доставка и гарантирането на повече прозрачност и предвидимост на наличността им трябва да се ускори

Мишел: Топ приоритет остава ускоряването на ваксинацията срещу COVID-19 в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Наш топ приоритет остава ускоряването на ваксинацията срещу COVID-19 в ЕС" - това казва в писмото-покана до европейските лидери председателят на Европейския съвет Шарл Мишел за видеоконференцията в четвъртък и петък. Той добавя, че американският президент Джо Байдън ще сподели с евролидерите своята гледна точка за бъдещото сътрудничество.

Мишел уточнява, че темите, които лидерите ще обсъждат, са пандемията от COVID-19, международните отношения, икономическия и цифров дневен ред.

"Продължаващата работа за увеличаването на производството на ваксини, на тяхната доставка и гарантирането на повече прозрачност и предвидимост на наличността им трябва да се ускори", е категоричен председателят на Европейския съвет.

Лидерите ще дискутират също цифровия сертификат.

Мишел предлага да информира държавните и правителствени ръководители за резултата от последните си разговори с руския президент Владимир Путин преди провеждането на по-стратегически дебат за Русия на следващия физически Европейски съвет.

"Във връзка със събитията в Източното Средиземноморие, ще обмислим, от гледна точка на срещата ни през юни, подсилване на ангажиментите си с Турция по последователен, условен и обратим начин", заявява Мишел.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Болен

    9 1 Отговор
    Пазете здравето си и се лекувайте ако трябва, но само не ходете при
    проф. Николай Габровски / Пирогов /
    или доц. Зафер Оркун Токташ / Медикал Караджъ Медикал парк /
    Това са изключително арогантни, нахакани, некадърни, интересуващи се само от парите ви.
    Ще ви осакатят завинаги.
  • 2 ДНЕВЕН РЕД

    21 1 Отговор
    Лапаме на Байдън, лапаме на Меркел и накрая одобряваме зеления паспорт за ваксинация.

    Лека полека си отиваме към правосъдие със желязо. И преди кралски глави са летяли, когато тираните са се надценявали!!!

    Коментиран от #14

  • 3 Тодоров

    17 1 Отговор
    За съжаление животът ни зависи в голяма степен от тези щущумиги на снимката. Такива властват и в България. Не очаквам нищо добро да се случи.
  • 4 Един

    10 0 Отговор
    След като накихахме милиони за ваксините сега трябва да се оправдае цялото занятие до края!
  • 5 Тодоров

    8 0 Отговор
    Поправям се - думата е шушумиги , иначе казано тъпаци.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Елвис

    16 0 Отговор
    Никакви "лидери" не са това, още по-малко "световни", а робовладелци и кукли на конци. Нито ги уважавам, нито коленича пред тях, нито ги зачитам тях и техните лъжи. Хората са истинските лидери и тези б0клуци би следвало да са нашите слуги, а не обратното. Тв да работят за благото на народа, а не обратното.

    Коментиран от #9

  • 8 лъжат тия

    12 1 Отговор
    Пo врeмe нa пaндeмия, кoгaтo нямa вaкcини, кoгaтo хoрaтa мрът кaтo мухи , Бългaрия cтaвa дoмaкин нa три вoeнни учeния нa НAТO и CAЩ . 13 000 вoйници oт 16 държaви щe прaктикувaт бoйни cтрeлби, прoтивoвъздушни oпeрaции, мeдицинcкa eвaкуaция. Тoвa e пoд eгидaтa нa миниcтър Прeдceдaтeля Бoйкo Бългaрoубиeцa.

    Коментиран от #16

  • 9 Хахаха

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Елвис":

    Под нивото на Путин са, със сигурност. И пандемията го паказа. Зрящите виждат всичко.
  • 10 др Гей Билтс

    6 0 Отговор
    Тия психопати искат да ви стерилизират.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ЕС...ТРЪН Е ОЧИТЕ НА БСП

    0 4 Отговор
    Я, ДРУГАРИТЕ ОТ БСП ПАК СКАЧАТ СРЕЩУ....ЕС... ЗАТОВА БСП КОМУНЯГИТЕ ОЩЕ ДЪЛГО ЩЕ СА В ОПОЗИЦИЯ
  • 14 ЕС...ТРЪН Е ОЧИТЕ НА БСП

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "ДНЕВЕН РЕД":

    А КАК Е В ...РУСИЯТА....ТЕ ТАМ НЕ СЕ ЛИ ...ВАКСИНИРАТ

    Коментиран от #18

  • 15 yordan

    4 0 Отговор
    ЕВРЕ..ЙСКА МЕЧТА
  • 16 НОВО ПЕТ

    0 4 Отговор

    До коментар #8 от "лъжат тия":

    СТАНИ ТИ ЛИДЕР......ДА ТЕ ВИДИМ.....АМА НЕЩО...ШУБЕТО Е ГОЛЕМ СТРАХ
  • 17 Surko

    5 0 Отговор
    ТОПИДИОТИТЕ ВИНАГИ ИМАТ ТОП ПРИОРИТЕТИ.
  • 18 Хахаха

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "ЕС...ТРЪН Е ОЧИТЕ НА БСП":

    Нямат засега желание особенно да се ваксинират. С двете дози само 6 милиона са се ваксинирали. С едната още 4. Общо 10 милиона.
    Но причината е различна. Там за пандемията почти забравеха. Работят и живеят. Здравната система абсолютно е сигурна. За 1 година са се бетонирали в защитата си от короната : и с организацията си и с ваксините. Хората са сигурни, че ще им помогнат. Но има и антиваксорски настроения както навсякъде. Който иска. Тук не говорят за ситуацията в Русия, в която няма локдауни, няма протести срещу това, не бият протестиращите срещу локдауни, не насъскват срещу тях кучетата. Виждали ли къде де случва това? Не, не ви показват.
    Както каза Голикова, мисля че е вицепремиер, преценили са, че вреда от затварянето ще е по голяма от ползите. Хората са уморени, бизнесът имат нужда да работи. Усилията там са насочени към изолиранато на болните и контактните. Там ходят по домовете да вземат тестове за короната, разнасят безплатни лекарства на болните от ковид и е много развита телемедицината, което е ноу хау в света. Всеки болен, който се лекува у дома, всеки момент се наблюдава от лекар.

    Коментиран от #20

  • 19 ЕС...ТРЪН В ОЧИТЕ НА БСП

    0 5 Отговор
    ЗАБРАВИЛИ СА ЗА ПАНДЕМИЯТА ДРУГИЯТ ПЪТ...ИМА РАЗХЛАБВАНЕ НА МЕРКИТЕ НО НЕ...ЦЯЛОСТНО...ДАНО КОВИТО НЕ ГИ УДАРИ ПАК, ЧЕ ПУТИН ПАК ЩЕ Е МЕСЕЦИ В...БУНКЕРА

    Коментиран от #26

  • 20 НОВО ПЕТ

    0 3 Отговор

    До коментар #18 от "Хахаха":

    ЗАТВАРЯ СЕ ЕДНА ДЪРЖАВА, ЩОТО ЗДРАВНАТА СИСТЕМА НЕ МОЖЕ ДА ПРИЕМЕ ВСИЧКИ БОЛНИ...НЯМА МЕСТА В БОЛНИЦИТЕ...ИЛИ ИСКАШ ДА НИ ЛЕКУВАТ ПО ПЕЙКИТЕ В ГРАДИНКИТЕ ИЛИ ПО ТЕЛЕФОНА...ТОВА ЦЕЛТА НА ЗАТВАРЯНЕТО...

    Коментиран от #21, #23

  • 21 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "НОВО ПЕТ":

    Някой да ти е казал да не се затварят? Трябва да се спазват мерките.
  • 22 НОВО ПЕТ

    0 1 Отговор
    ТЕ СКРИХА ЗА ЧЕРНОБИЛ, ТИ МИ ГОВОРИШ ЗА...НЕКАКВИ ЛОКДАУНИ......

    Коментиран от #24

  • 23 Хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "НОВО ПЕТ":

    Въпросът защо не може здравната система да приеме всички болни? И въпросът в организацията на системата. Учите се от по организиранита. За това става въпрос.
  • 24 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "НОВО ПЕТ":

    Кои са те?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "ЕС...ТРЪН В ОЧИТЕ НА БСП":

    Да не мислиш, че няко, ще се хаби за ти отваря очите? Ти си в пълен локдаун.
    Заб авили са, образно казано. Но си живеят пълноценен живот заради добрата преценка и грижата на управляващите за психическото здраве на хората. А и не могат да си позволят да затварят бизнеса и да раздават пари на калпак. Макар, че има и такава мярка, естественно не е достатъчно.
    Там системата пази хората, а не хората системата. Тук се случва обратното.

    Коментиран от #27

  • 27 НОВО ПЕТ

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Хахаха":

    ТО СЪЩАТА СИСТЕМА ПАЗЕШЕ И СССР....АМА СЕГА СССР Е В НЕБИТИЕТО......КАКЪВ ПЪЛНОЦЕНЕН ЖИВОТ СИ ЖИВЕЯТ В РУСИЯТА.....ЗАТОВА РУСНАЦИТЕ СЕ НАТИСКАТ ЗА...ЕС И САЩ, КЪДЕТО ИМАТ ЦЕЛИ КОЛОНИИ....А ЩО СЕ КАСАЕ ДО КОВИТО...МЕРКИТЕ СА ОМЕКОТЕНИ, А НЕ ОТМЕНЕНИ...ИМА ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ЗАВЕДЕНИЯТА И МАСОВИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ

    Коментиран от #28, #29, #30

  • 28 Хахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "НОВО ПЕТ":

    Мноого си заблуден. Ама много. Именно системата, която е била изградена по времато на соца помага и на Русия и на България, представи си, при пандемияга. Добре, че реоргатизацията на здравната система по образа и подобие на западните страни, не се е случила напълно. В България има голяма леглова база, останала от тогава. В Русия също. Освен това, няма равни на Русия в света при справянето с кризисни ситуации. Там още се използват наработените ресурси, опит в организацията още от ВСВ. Има цели институти, които знаят как трябва да се действа по времето на епидемиите. Ти наясно ли си, че в Европа, да и в България, почти няма лекари инфекционисти? А това, че пандимиата показа пълта несъстоятелност ва американската здравна система, то е без всякакви съмнений. Радвай се, че си в България по времето на пандемията , а не в Америка.
    Относно желанието да емигрират руснаците...
    Ти живееш в другата епоха. Вече нямя такава схрана, от която мечгаят да емигрират руснаците. Тя е втората схрана в света, в която идват емигранти от другите страни. Сигурно много ще се изненадаш и от това, че Москва е най добрата столица за живеене в света.
    Освен климата.

    Коментиран от #32

  • 29 Хахаха

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "НОВО ПЕТ":

    Извинявай най добронамерено искам да те питам. Ти наистина гълташ всичко, без грам критичност, всичко, което русофобите пишат за
    Русия? И не си задаваш въпрос защо го правят, наблюдавайки и живейки под тяхното управление? И поемаш мантрите им от епохата на студаната война?
  • 30 Хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "НОВО ПЕТ":

    Заведенията работят в Русия напълно, спазвайки разстоянието. Даже нощните барове без ограничено време работят. Нищо ре знаеш за Русия. Нищичко.

    Коментиран от #31

  • 31 НОВО ПЕТ

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Хахаха":

    АЙДЕ ДЕ......ОГРАНИЧЕНИЯ ИМА ДОРИ В МОЛОВЕТЕ, ТИ МИ ГОВОРИШ ЗА НОЩНИТЕ БАРОВЕ.....
  • 32 НОВО ПЕТ

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Хахаха":

    АЙДЕ ДЕ.....И КОЛКО МИЛИОНА АМЕРИКАНЦИ ЖИВЕЯТ В РУСИЯТА....ИЛИ...ГЕРМАНЦИ......А ЗА КОВИТО....НИЩО НЕ СЕ ЧУВА И ПИШЕ ЗА РУСИЯТА....САМО ЧЕ ИМА ОКОЛО 15 000 НА ДЕН ЗАРАЗЕНИ...АМА КАТО ЗНАМ КОЛКО ИМ ПОЗВОЛЯВАТ ДА ИЗНАСЯТ РЕАЛНИ ДАНННИ....КАТО ЗА..ЧЕРНОБИЛ

    Коментиран от #33

  • 33 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "НОВО ПЕТ":

    Вече от няколко седмици в Русия зоразените намаляват и са под 9 хил.. Моловете не само работяг, но там се плавят и ваксинация, на всички желаещи. Има отворени кабинети.
    Виждаш ли, как нищо не знаеш за Русия. Даое фантацшата ти не стига да си представиш, че там локдаун няма. Направиха го в самого начало. При вторага вълна се отказаха по преценката, че вредите от него са повече от ползите. Но!!! Пълен локдаун за хората над 65.
    В Русия има много развита система на доброволци, които се поощряват от държавата. Те носят храна на хората над 65. Блокираха на всички над 65 г. безплатните транспортни карти. Преди няколко седмици махнаха и на тях забраната да излизат.
    Но всяка страна прави каквото може, на каквото е способна. Щом трябва локдаун, нека....лошото че не щат да се учат.