Last news in Fakti

28 Март, 2021 16:41 3 817 29

Пекин отговори на САЩ и Канада

  • сащ-
  • канада-
  • китай-
  • санкции-
  • физически лица-
  • юридически лица

Китайските власти въведоха санкции срещу физически и юридически лица

Пекин отговори на САЩ и Канада - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Заради лъжи и фалшиви информации, разпространявани в САЩ и Канада по уйгурския въпрос и санкциите срещу физически и юридически лица от Синдзян, Китай реши да наложи ответни мерки по отношение на президента и вицепрезидента на американския Международен комитет за религиозна свобода, канадският федерален представител и Комитет за международните човешки права. Пекин забрани достъпа им до континенталната част на Китай, Хонконг и Макао, както и техните контакти и бизнес с китайски граждани. Предишните санкции от Китай срещу САЩ остават в сила.

Решимостта на Китай да защити суверенитета, сигурността и интересите на развитието си никога няма да се промени. Пекин призовава съответните страни гледат обективно на ситуацията и да прекратят политическите игри със Синдзян и други намеси във вътрешните работи на Китай.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    64 7 Отговор
    Китай да спре търговията с долари.

    Коментиран от #2

  • 2 456

    14 64 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Как да спре търговията с долари? Там е пълно със западни заводи и фабрики, без които Китай е кръгла нула. Освен това има и не малко милиардери, на които парите са им в долари и си ги държат в западни банки. То така се спира търговията с долари. Ама се чудя и на западняците защо още стоят там, а не си преместят заводите в Индия, Виетнам и други страни, в които има работна ръка бол и само след 10-15 години в Китай ще почнат да се самоизяждат.

    Коментиран от #5, #6, #7, #8

  • 3 Павел Пенев

    61 5 Отговор
    Пропагандата на САЩ и Канада е изцяло лъжлива,фалшива или манипулирана в определени рамки и насоки. Трябва да има санкции и срещу определени медии и журналисти.Същото трябва да направи и Русия.Браво
  • 4 Си Дзинпин

    49 4 Отговор
    Страна в която чернокожи бежанци се бият за тоалетна хартия не е на нивото ни за да има претенции

    Коментиран от #12

  • 5 Бос си мойто момче

    30 3 Отговор

    До коментар #2 от "456":

    Зеленото е само заплати на робите. Паралиите обръщат сиииииииичко в кюлчета.
  • 6 Дай Лама

    35 4 Отговор

    До коментар #2 от "456":

    Нали Китай ще пусне всичко което имат другите на безценица и къде отиват смешните фирми с смешни заводи. Дали ще дадеш 200$ за процесор ако Китай ти пусне същия за 50$

    Коментиран от #17

  • 7 Ами не

    31 3 Отговор

    До коментар #2 от "456":

    Има достатъчно други валути в които може да се търгува-виж международната валутна "кошница" за ковертируемост..-м/у другото и юана е в нея...Та долара не е светия светих в межд.разплащания-и това света все повече го разбира.Реално ако САЩ не бяха толкова нагли и брутални към останалият свят,световната финансова система нямаше да има проблеми и долара щеше да е водещ-а САЩ да си печати на воля и да си свиркат...Ама пусти болни амбиции да владеят всички и всичко на този свят,доведе до ситуация в която ще ги ударят по най-болното място...-зеления тапет. И това вече се прави от страни които имат суверенитет-повтарям--суверенитет и работеща икономика.А заводите не ги мисли-както бълват стоки за 1 долар-така и ще продължават -само че за 1 евро например или швейцарски франк и т.н...И американските компании да не мислиш че ще си затворят заводите заради долара-пука им на тях-те са капиталисти и държавните проблеми на Б Дом хич не ги интересуват..просто печалбите ще са им в друга валута...
  • 8 Sieg

    30 4 Отговор

    До коментар #2 от "456":

    Тъпчо! Ще си вземат заводите, но като си върнат дългът към тях, а той еееее пфффф. Абе я по добре да не си ги взимаме.( си казали краварите)
  • 9 Ситуацията е плачевна

    13 5 Отговор
    Много икономисти тука, много нещо - кой от кой по-добър от другия. И от кюлчета разбират, и от пари, и от икономика, че даже и от процесори и други технологии. Света оправят, и икономиките на другите страни и се чудя, как при наличието на толкова много светила в икономическите и технологичните науки в коментарите на "Факти", България все е последна дупка на кавала. Смешна история!

    Коментиран от #11

  • 10 Хахаха

    10 1 Отговор
    Публикувайте, какво са казали конкретно. Впечатляващо е.
  • 11 Sieg

    12 4 Отговор

    До коментар #9 от "Ситуацията е плачевна":

    Истината е, че българина има абсолютно всякаква компетентност, когато иска, той обикновено и може. Доказателство е, че в САЩ във всяка една област има успяли българи. Тук просто това, че политиците са продажни и заради тях има проблеми от всякакъв вид, това дърпа България назад. И слушането на други страни.

    Коментиран от #15

  • 12 xaxaxaxaxa

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "Си Дзинпин":

    ... речИ бантуса-лизач... Бантус, това да не ви е семеен занаят нещо? Първо на турците ...и после по ред... на германци, на руснаци, на кравари... и ето те теб в момента - на китайците.

    Явно е много хранителен навик а? Я само се погледни какъв си разплут от лизане и лакействане.
  • 13 UFO

    7 4 Отговор
    Във Китай комунизмът създаде !ВНИМАНИЕ! 54 МИЛИОНА МИЛИОНЕРИ, представете си цялото население на държава като Германия.Всичко в Китай е ИМИТАЦИЯ на запада, те са ПОСЛЕДОВАТЕЛИ не създатели нито откриватели.

    Коментиран от #14

  • 14 Лекар

    3 5 Отговор

    До коментар #13 от "UFO":

    Не съди по себе си и семейството ти за другите, издаваш се елементарно.
  • 15 Чудя се

    3 11 Отговор

    До коментар #11 от "Sieg":

    колко успели българи има в русия и в Китай. За САЩ е ясно. И въпреки всичкото квичане срещу САЩ, които, разбираш ли, са фалирали, гърчат се в собствения си разпад, българите там успяват, а в русия и Китай - нито един. Защо така бе, Миме? А обясни ми тоя парадокс?

    Коментиран от #23

  • 16 Всичко живо

    5 9 Отговор
    се стреми да бяга към фалиралите и разпадналите се САЩ, никой не се е юрнал да бяга в Китай, още по-малко пък в русия.

    Коментиран от #19

  • 17 Rado

    2 9 Отговор

    До коментар #6 от "Дай Лама":

    И защо Китай не ги пусне същите процесори за по 50$ още сега? И как САЩ спря със санкции най-новия китайски процесор на Huawei? Отговора е, че САЩ държи всички технологии и патенти, а Китай е просто работна ръка.

    Коментиран от #20

  • 18 Сандо

    11 2 Отговор
    Запада,начело със САЩ,ще научат,че тоягата има два края.И като знаем какви ревльовци са ...
  • 19 Драг

    13 1 Отговор

    До коментар #16 от "Всичко живо":

    Пич,не си съвсем прав.За Китай не знам,но в Русия има доста българи.Лично познавам хора които в последните години заминаха там.Това разбира се не се афишира от медиите ни,но е истина.Учудих се,че има и наши студенти там-по медицина,атомна енергетика,дипломация и т.н...-търсихме каде да учи синът ни-и видяхме доста места с български студенти.И последно-по данни на ООН за 2017 г. Русия е на второ място по емигранти след САЩ.Повтарям-емигранти-а не орди брадати как в ЕС.Та нещата не са толкова еднозначни както ти ги представяш тук.Лека вечер.

    Коментиран от #22

  • 20 Дай Лама

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "Rado":

    Виж какво направиха Xiaomi за 2-3 години и тогава си помисли за патенти.
  • 21 GnG

    7 1 Отговор
    CВOБOДНA търгoвия пo "aмeрикaнcки" e, ТЪРГOВИЯТA, дoпуcкaнa oт "aмeрикaнцитe" ! :)

    Ceвeрнo Aмeрикaнcкитe Щaти, принуждaвaт вcички тeхни ПРOТEКТOРAТИ дa CПAЗВAТ, нaлaгaнитe oт тях CAНКЦИИ cрeщу държoвитe, чийтo CУВEРEНИТEТ вce oщe нe ca cвaлили !
  • 22 Драги,

    4 9 Отговор

    До коментар #19 от "Драг":

    несъмнено има и българи в русия, някои учат там и после - Фъс! - в Щатите. А учат в русия, защото нямат възможности да учат в Харвард, Оксфорд или Кеймбридж. Мислиш ли, че щяха в русия да учат, ако имаше кой да им плати обучението в САЩ? Я виж на Корнелия Импексова синчето къде се изучи и къде работи и живее. Защо не се изучи в русия и не остана там да работи и живее? Да ти изброявам ли на колко червени поклонници на русия чадата им се изучиха и учат в САЩ, а после остават там? Цяла вечер списъци ще правя. Освен това, в САЩ живеят близо половин милион българи - в Илинойс около 220 хиляди, в Калифорния и Флорида - по около 120 хиляди във всеки щат, останалите са пръснати из цялата страна. Няма да ти казвам колко български организации и училища има в Америка, десетки са и надхвърлят 100, а в русия само 2 училища има и то към българското посолство и 3 организации. Българите в русия са около 25 хиряди. Това са сухите цифри, всичко останало са празни приказки. Лека вечер!
  • 23 Sieg

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Чудя се":

    Защо трябва да има там? Русия и Китай си ги държат, така трябва да сме и ние в България. Да се оценява таланта на всички кадърни. САЩ нямат коренно население, всички са от някъде си. Печелят кадърните чужденци чрез пари от воини и заграбване на ресурси. Поздрави!
  • 24 Големи смешки има тук 🙂

    3 12 Отговор
    Работя в голяма американска компания и като ме одобриха, ме пратиха на обучение в Пало Алто. След един месец, като трябваше да се връщам в България, ми се ревеше от мисълта къде съм и в какво трябва да се върна, но това е друга тема. Преди пандемията ме пратиха в Москва да оправям системите на компанията там и като казах, че трябва да си обменя рубли за собствен харч, мениджъра каза, че няма нужда, защото там навсякъде приемат долари. Отидох и наистина се оказа, че е така. Нещо повече, чужденец с долари е цар там, а рускинчетата ме гледаха като Бог. Няма да казвам на какво пък са способни за долари, навсякъде като видеха зеленото, очите им светваха. Така че, приятели икономисти и технологични факири, за вас може долара да е умрял, защото от пропагандата така се изисква да мислите, за други обаче съвсем не е така.

    Коментиран от #25, #26

  • 25 Sieg

    10 1 Отговор

    До коментар #24 от "Големи смешки има тук 🙂":

    Рускинчетата....... Демокрация е, парите управляват по голямата част от хората. Нима в САЩ не е така, за пари се продават мелезите в САЩ. Нали са такива повечето. Морал и ценности в демокрацията и либерализма няма! Но пич тук има нужда от хора които да дърпат страната напред, ако не можеш чао, ходи другаде, нямаме нужда от теб.
  • 26 GnG

    9 1 Отговор

    До коментар #24 от "Големи смешки има тук 🙂":

    В Калифорния, нямаше ли проститутки ?!

    Коментиран от #27

  • 27 Тираджия

    1 6 Отговор

    До коментар #26 от "GnG":

    Има обаче на цената на една за 30мин. в Рашата ще из плющиш 10 ......
  • 28 Колкото и...

    4 0 Отговор
    ...да ви боли,че Китай се развива ,факта си е факт...!Следващата първа икономическа сила в света ще е именно Китай...!А САЩ ще и диша праха,подтичвайки отзад,като сърдито кученце...
  • 29 Варненец

    3 0 Отговор
    Западът 5 века е убивал и грабел света, вкл Китай. Ама дойде време Западът да си плаща греховете.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания