Last news in Fakti

28 Март, 2021 19:50 2 218 7

Премиер ще подаде оставка през април

  • армения-
  • никол пашинян-
  • премиер-
  • избори-
  • оставка

Никол Пашинян ще изпълнява служебните си задължения до провеждане на предсрочни парламентарни избори

Премиер ще подаде оставка през април - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Арменският премиер Никол Пашинян заяви, че ще подаде оставка идния месец. Пашинян изтъкна, че ще продължи да изпълнява функциите на премиер до произвеждането на предсрочни парламентарни избори през юни. "Ще подам оставка през април. Ще подам оставка, не за да подам оставка, а за да може да има предсрочни избори. Ще продължа да изпълнявам функциите на премиер", каза Пашинян на среща с арменски граждани, видеоклип от която бе публикуван във Фейсбук.

"Ако отново ни изберете, ние ще продължим да работим за вас по-добре от преди. Ако изберете другиго, ще предадем властта на този, на когото вие искате", обеща арменският лидер.

Очаква се предсрочните парламентарни избори, планирани за 20 юни, да сложат край на политическите вълнения, които обхванаха Армения след загубата миналата година във войната с Азербайджан, водена за контрола върху анклава Нагорни Карабах.

В продължение на седмици Никол Пашинян не реагираше на призивите на недоволни от политиката му демонстранти да подаде оставка. Той бе сериозно разкритикуван и наречен "предател" от опозицията заради това, че през ноември подписа споразумението за прекратяване на военните действия в конфликта с Азербайджан, което включваше неизгодни за Армения условия.

Споразумението бе договорено в момент, в който ситуацията за арменската армия беше катастрофална и тя отстъпваше на няколко фронта под напора на азербайджанските сили.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко нощния бандит

    13 0 Отговор
    Не искаааааааам!Не ща при бай Ставри!Милост!
  • 2 Бат Бойко Чекмеджиев

    13 0 Отговор
    Колега Пашинян,и аз съм до април..
  • 3 ГЕРБ В ГОБА

    8 0 Отговор
    ДО И3PОДА С ЧЕКМЕДЖЕТО АЛООООООООО ЛAЙHО ПРОГНИЛО ВИЖДАШ ЛИ КАКВО ПРАВЯТ ХОРАТА ПОДЧЕРТАВАМ - ХОРАТА !
  • 4 те така

    8 1 Отговор
    Този и арменския поп не може да го спаси. Макароня така му го вкара, че ако не беше един велик лидер като Путин, азерите щяха да минат през него. Жалко за хилядите млади арменци загинали в игрите на политиците
  • 5 Гост

    2 0 Отговор
    Егати късмета...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пане

    3 0 Отговор
    А Бойко оставка? Кога?