Last news in Fakti

30 Март, 2021 07:56 2 728 5

Виена удължава локдауна до 11 април

  • австрия-
  • локдаун-
  • коронавирус-
  • виена

Няма да е разрешено свободното преминаване от една провинция в друга

Виена удължава локдауна до 11 април - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Кметът на Виена Михаел Лудвиг обяви снощи решението си да удължи локдауна, който започва на 1 април, от 6-и до 11-и април, предаде БНР.

Това решение още преди началото на новия локдаун се налага поради непрестанното увеличение на новозаразените в австрийската столица, които вчера бяха 914 души и за първи път в интензивните отделения на града пациентите надхвърлят 200.

Лудвиг отправи апел към ръководителите на другите две провинции в Източна Австрия - Бургенланд и Долна Австрия - но те обявиха, че ще изчакат развитието на ситуацията още няколко дни. Преди няколко дни бе взето решение трите източни австрийски провинции да наложат едноседмичен локдаун по Великденските празници предвид бързото разпространение на пандемията в момента.

Същевременно беше съобщено, че няма да е разрешено свободното преминаване от една провинция в друга. Това се отнася в особена степен за източните три провинции.

Пред журналисти Михаел Лудвиг заяви, че ако ситуацията не се успокои, не е изключено локдаунът във Виена да бъде удължен и след 11 април.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Толкова ли беше трудно да се каже на

    0 0 Отговор
    Хората да се запасят с храна за 1 месец и никои никъде да не излаза?държавата да носи пред домовете храна а служителите на тези дейности дето не могат да бъдат прекратени да се организират и да живеят на работата си 1 месец и да работят на смени ?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 КОВИТО.......ЦАЙТНОТ ЗА БСП

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Толкова ли беше трудно да се каже на":

    ЗАТВАРЯЙ, ЧЕ БСП ОСТАНАХА БЕЗ ИЗБИРАТЕЛИ....
  • 3 НОВО ПЕТ

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Толкова ли беше трудно да се каже на":

    А ДА ТИ НОСЯТ ВСЕКИ ДЕН ТРОЙКА С ГАРНИТУРА И ЛАДНА БИРА НЕ ИСКАШ ЛИ....И ТО БЕЗПЛАТНО....
  • 4 1234

    1 0 Отговор
    Светът ще работи на две смени, летен активен и зимен сън... Стига го увъртахте. Обявете го дансе знае

    Коментиран от #5

  • 5 НОВО ПЕТ

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "1234":

    БАЦЕТО ЩЕ ГО РЕШИ...ТИ САМО ИЗПЪЛНЯВАЙ