Last news in Fakti

5 Април, 2021 13:30 3 169 23

Москва: Ваксината "Спутник V" e изправена пред политически предизвикателства в ЕС

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • спутник v

Служители от Европейската агенция по лекарствата ще посетят Русия на 10 април, за да проучат ваксината и да направят преглед на проведените с нея клинични изпитвания

Москва: Ваксината "Спутник V" e изправена пред политически предизвикателства в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Въпреки че научният аспект на ваксината срещу Covid-19 "Спутник V" не трябва да се поставя под въпрос, лесно е да се предскаже с какви трудности може да се сблъска руската ваксина в "политически и икономически аспект" в Европа, заяви в понеделник ръководителят на Изследователския институт по епидемиология и микробиология "Гамалея" Александър Гинцбург.

В интервю за руската информационна агенция Спутник, Александър Гинцбург подчерта, че институтът е "готов и отворен" за Европейската агенция по лекарствата (EMA) да прегледа документите за разработване на ваксината "Спутник V" и е готов "да отговори на всеки въпрос на експертите по отношение на предоставените данни".

По-рано през април центърът "Гамалея" направи изявление, в което се твърди, че неговата ваксина е ефективна срещу щамовете на коронавирус, които бяха първоначално открити в Обединеното кралство и в Южна Африка.

Европейската агенция пък започна през март текущ преглед на руската ваксина "Спутник V", а по-късно същия месец руският здравен министър Михаил Мурашко съобщи, че служители от Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) ще посетят Русия на 10 април, за да проучат ваксината и да направят преглед на проведените с нея клинични изпитвания.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    54 3 Отговор
    Имаше ли такава инспекция в САЩ за техните ваксини???

    Коментиран от #7, #8, #9, #14

  • 2 богове

    12 0 Отговор
    100%, започва се - както астра зенека!
  • 3 богове

    37 4 Отговор
    Всичко което не е американско е лошо - тъпаци!
  • 4 Спутник Forever

    26 3 Отговор
    Първият Спутник на човечеството,който влезе за Първи път в Космоса през 1957 година от рождението на Христа.Нищо случайно не става под слънцето..

    Коментиран от #10

  • 5 ke da

    7 40 Отговор
    По стар СССР-ски навик Руската империя използва ваксината си за политическо прокорване на свои влияния на тоталитаръзъм и русофилство! Спутник В трябва да се забрани в ЕС, а Унгария да бъде наказана финансово за своеволието на диктатора Орбан!

    Коментиран от #15, #20

  • 6 Сесесере

    7 30 Отговор
    Всички русофили под строй и в масква да се ваксинират, който оцелее да се връща! И да не забравя русофилнята, че България е член на НАТО и ЕС ! И САЩ са ни най-големите приятели!

    Коментиран от #12

  • 7 Русофоб БГ

    4 21 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й‼":

    Пак ли си ти бе, русофиле?!

    Коментиран от #11

  • 8 Вирусолог

    30 7 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й‼":

    Е как ще инспектират ваксините на господарите - те техните ги одобряват даже и преди да са завършили изследванията.

    Пък руската няма да я одобрят даже и да е най-добрата и да действа срещу всички щамове (китайската също) но сега заради недоволството на хората ще имитират някаква дейност и тупкат топката с надеждата да ваксинират стадото с ваксината на господарите.

    Та те елиминираха даже тази на Астра Зенека защото е много евтина и лесна за съхранение - не може никой да се меси в печалбите на краварите - даже и "съюзници" а още по-малко противници.
  • 9 ke da

    2 24 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й‼":

    Няма и да има, ООН е в Ню Йорк и защото демокрацията и свобода и зачитане на личните права се защитава от САЩ , а не от Ресия! Като направите световно ново ООН в Москва тогава може и да има, ама кога ще стане това ви питам русоробе?!
  • 10 ЦЪЦЪЦЪ

    6 15 Отговор

    До коментар #4 от "Спутник Forever":

    Защо не пишеш по темата бе русофиле Тролски? Какво ме интересува каква ракета са пуснали националистите комунисти от СССР?! Аман от простаци слагащи ти плююсове!
  • 11 БАЙ Х@Й‼

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "Русофоб БГ":

    Пак съм аз ! Ама не съм нито русофил, нито американофил! А това , че моето мнение не съвпада с твоето не значи , че не юбилея за своята Родина ‼
  • 12 Въпросче

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Сесесере":

    С е р с е м , и ти ли си турчин , като ke da ?
    Щото се чудим тука ...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й‼":

    Кой смее, да поиска такава инспекция в САЩ,
    пък кой и ще ги допусне да проверяват...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Дани

    8 0 Отговор
    По добре е тези да изследват Астра Зенека,защото от нея умряха доста хора а не руската ваксина.
  • 17 Дани

    9 0 Отговор
    Аз ще се ваксинирам единствено и само със Спутник.Единствената ваксина от която няма оплаквания.Цяла Сърбия е ваксинирана с нея и няма нито едно оплакване.
  • 18 За първи път липсват Дежурните по

    4 1 Отговор
    Опсихясване, :Балтов, Витанов, Лъчезар Къде стееееее?? Скрихте се лъжци, "палачинката се обърна" и вия скачате през борда, бягай те, кораба потъва!!! Не спрях те да насаждате Страх в хората и да маниполирате, Търгаши!!!! Ще Отговаряте!!!
  • 19 Здрав разум

    2 5 Отговор
    Кога в СССР е имало свобода на информацията? Липсата на данни за странични резултати вече е симптом. Няма ваксина без рецидив, просто хората са прекалено различни. Спомнете си Чернобил-цял свят вече знаеше, а тук темата не съществуваше

    Коментиран от #21, #23

  • 20 Яяя форумният

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "ke da":

    и д и о т се появи!
  • 21 Хахаха

    0 4 Отговор

    До коментар #19 от "Здрав разум":

    Алооо! Още в епохата на СССР ли живееш?
    Ела в реалността.
  • 22 Казуар

    1 2 Отговор
    Европа има достатъчен производствен капацитет за себе си и одобрени ваксини. За руската ваксина имало кандидати от 40 страни, Русия защо се натиска за Европа.
  • 23 дончичо

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Здрав разум":

    За да няма днес в България детски паралич са виновни именно СССР, а не УСА и без измислени проверки от измисления ЕС,... Ако спре паричките да лапат управляващите ни говеда за 24 часа ще се разпоре тоз ЕС