Last news in Fakti

6 Април, 2021 14:45 2 096 3

Ципрас е горд с Преспанското споразумение

  • гърция-
  • алексис ципрас-
  • северна македония

Според него то е много важно

Ципрас е горд с Преспанското споразумение - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Горд съм с Преспанското споразумение. Това заяви лидерът на гръцкото движение СИРИЗА Алексис Ципрас, цитиран от Катимерини.

Неговата партия управляваше в период от пет години. Ципрас изпълняваше и задълженията на премиер.

Според него за този период страната е подобрила своята дипломатическа динамика. Той смята, че споразумението със Северна Македония е много важно.

То позволи на страната да започне преговори за европейско присъединяване. Освен това гръцките граждани могат да са спокойни, че Турция не е на северната граница.

Цирпас признава, че е имало хора, които са се борили срещу споразумението, въпреки, че са били на ясно, че то е позитивно, но са преследвали свои идеи. Според него без споразумението, турското правителство щеше да разшири своето влияние в Северна Македония, а това да създаде напрежение по границата.

Ципрас посочва, че настоящото гръцко правителство на Нова Демокрация спазва споразумението и той очаква от там да признаят неговата важност.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мико

    7 1 Отговор
    Е как нема да е горд като постигна целта си с помощта на нашия Тулуп.
  • 2 temerut

    1 2 Отговор
    Ина защо!А не като нас-неуврели ,недоносени,неподготвени,необмислени.....
  • 3 ПРЕДАТЕЛ

    4 2 Отговор
    Саглаши се древното гръцко име МАКЕДОНИЯ да го използват и призна националост на макетата който са един кеш от албанци ,Рома,сърби ,гърци и други славяни.Заедно с Коцияс трябва да се осъдяд
Новини по държави: