7 Април, 2021 07:23 1 606 4

Байдън: От 19 април всички американци ще имат достъп до ваксини

  • сащ-
  • джо байдън-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Досега COVID-19 е отнел живота на над 555 хиляди души в Съединените щати, с което страната се нарежда на първо място в света по смъртни случаи заради коронавирус

Байдън: От 19 април всички американци ще имат достъп до ваксини - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Съединените щати Джо Байдън обяви, че до 19 април всички американски граждани, които са на възраст над 18 години, ще имат достъп до ваксини срещу коронавирус. Това е с две седмици по-рано от предишния обявен срок, който беше първи май.

„Това означава, че не по-късно от 19 април във всяка част на страната, всяко лице, навършило 18 години, ще има достъп до ваксина без повече объркващи правила, без повече объркващи ограничения“, каза американският президент.

Над 80 процента от учителите и останалите служители в училища вече са получили поне една доза с ваксина, каза още Байдън. Той подчерта, че има нови щамове на коронавирус, които водят до ново увеличаване на случаите на заразени.

По тази причина особено възрастните американски граждани не трябва да се колебаят да се ваксинират, призова Байдън.

„Не сме стигнали финала, все още имаме да свършим много работа, все още участваме в състезание на живот и смърт с този вирус. Сега не е моментът да се отпускаме“, каза той.

Досега Covid-19 е отнел живота на над 555 хиляди души в Съединените щати, с което страната се нарежда на първо място в света по смъртни случаи заради коронавирус. В същото време четирима на всеки 10 американски граждани са получили поне една доза. С това Съединените щати са една от страните с най-висок темп на поставяне на ваксини.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    12 0 Отговор
    Дайте им от Астрата!
  • 2 Нещо

    5 1 Отговор
    Не че нещо, но населението там е над 300 милиона. Починали 600 хиляди. Това е 0.2 процента. Не се вписва в определението за пандемия.
  • 3 Диверсант

    5 1 Отговор
    Сложете му маска на тоя къде е на снимката че ми се драйфа
  • 4 Годжи

    3 0 Отговор
    А ве старчок ще ги ваксинираш ама едва ли,пак мечти