7 Април, 2021 08:03 1 847 6

Джеф Безос подкрепя идеята за по-високи данъци за американските компании

  • джеф безос-
  • амазон-
  • икономика-
  • данъци

От позицията на Безос обаче не става ясно дали милиардерът подкрепя и останалите данъчни предложения на Белия дом

Джеф Безос подкрепя идеята за по-високи данъци за американските компании - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-богатият човек в света Джеф Безос обяви, че подкрепя идеята на Вашингтон за увеличаване на данъците за американските компании.

Изявлението на основателя на "Амазон" идва на фона на плановете на американския президент Джо Байдън да повиши корпоративната данъчна ставка от 21 на 28 процента. Увеличението ще бъде използвано за инвестиции в американските пътища, пристанища, водопроводна система и интернет инфраструктура.

Позицията на "Амазон" се различава от мненията на републиканците и корпоративните лобита в Съединените щати, които вече се изказаха против данъчните промени. Според тях те ще се отразяват отрицателно върху икономическия растеж.

От позицията на Безос обаче не става ясно дали милиардерът подкрепя и останалите данъчни предложения на Белия дом. Те включват облагане на доходите на американските компании и извън Съединените щати, включително чрез сътрудничество с други държави и създаването на световен минимален данък.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мхм

    5 1 Отговор
    че те отдавна са в офшорни зони, нали за това свалиха Тръмпи.
  • 2 въпросче

    2 1 Отговор
    И това нас какво ни интересува? Не е наш проблем Безос.
  • 3 Предстои революция

    5 0 Отговор
    Проблема е в глобалния капитализъм не в един или др данък. Ссср си одите защото нямаше конкуренция и дребна частна собственос, нямаше ефективност и държавните предприятия се дотираха от държавата с дългове. Глобалния капитализъм в крайния му вариант е точно копие на ссср но във вариант половината свят. Държавите дотират големите фирми за да не фалират, в цели области няма конкутенция, малък бизнес няма, няма частна собственост всичко е на банките...
  • 4 Гост

    2 0 Отговор
    Аз съм обикновен човек и не ми е ясно как увеличаването на данъците за компаниите може да ги стимулира за нови производства и отваряне на работни места. А и собственика ще гледа да си избие това увеличение през обикновения работник. Ще изисква повече работа за по-малко пари.
  • 5 Костова

    2 0 Отговор
    Навсякъде по света, не само у нас най-големите кражби от държавата се осъществяват при строежи на инфраструктурата.
  • 6 Ъхъм

    0 0 Отговор
    Е как да не подкрепя, когато Амазон плаща символичен корпоративен данък :). Дреме му да Безос колко процента от почти нищо ще го облагат.