Last news in Fakti

7 Април, 2021 16:07 1 834 2

Великобритания започва надзор над дигиталните гиганти

  • великобритания-
  • фейсбук-
  • компании

Формира нов отдел

Великобритания започва надзор над дигиталните гиганти - 1
Снимка:БГНЕС/EPA

Великобритания обяви нов регулатор за надзор на действията на дигиталните гиганти, съобщи Гардиън.

Идеята е да се ограничат вариантите, те да получават предимства от своето доминиращо положение на пазара. Това трябва да осигури конкуренция в сферата.

Такива компании са Гугъл и Фейсбук. Новият регулатор е известен като Отдел за цифрови пазари.

Британската икономика е получила големи постъпления от дигиталната сфера. Най-голямо влияние в нея имат именно интернет гигантите.

Средната печалба за всеки потребител на Фейсбук е нараснала десет пъти за период от осем години. Това е с десет пъти повече, от колкото конкурентите са постигнали.

Предстои проучване на сферата и осигуряването на конкуренция.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 No Exit

    0 0 Отговор
    Познавам двама българи които работят в Гугъл Сейнт Панкрас. Единият е финансов анализатор на £45к, другият е управител на облак (£49к). IBM-UK са на един хвърлей разстояние от моето жилище. Бъдещето е данъчни облекчения за такива компании. Само по този начин ще се постигне ефектът на Сингапур. Засега Републиката го прави най-безцеремонно и вече никой не знае защо в Брюксел си затварят очите пред такова блатантно неспазване на антимонополните и данъчни регулации на ЕС.
  • 2 Държава

    0 0 Отговор
    Срещу Динозавър - дрът Мафиоз ,Мафия в Англия ,Мафия в Европа ,Мафия в България - Мафията е по целият Свят и Мафиози го Управляват - ХаХаХА Уха искам да стана Мафиоз с 2 лева в джоба
Новини по държави: