Last news in Fakti

8 Април, 2021 09:14 1 767 0

Аржентина въвежда нови мерки

  • аржентина-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • вечерен час-
  • ограничения

Те ще влязат в сила от петък и ще продължат три седмици

Аржентина въвежда нови мерки - 1
bgnes.com

Аржентинското правителство обяви в сряда нови ограничения, включително вечерен час, предаде ДПА.

Той ще бъде от полунощ до 6 ч. сутринта. Също ще бъде наложено барове и ресторанти да работят до 23 часа. Клубовете и казината ще бъдат затворени, а събиране на повече от 20 души на едно място ще бъде забранено.

Само работници в основни сектори ще могат да пътуват с местния обществен транспорт.

Тези ограничения ще важат за жителите на Буенос Айрес и околните предградия, както и за метрополиите Кордоба, Мендоса, Тукуман, Сан Хуан и Росарио, засягащи общо около 26 от 45-те милиона аржентинци.

Новите мерки ще влязат в сила от петък и ще продължат три седмици, заяви аржентинският президент Алберто Фернандес, който в момента е в изолация, след като миналата седмица даде положителен тест за COVID-19.

Президентът заяви, че 90% от здравните работници са получили поне първа ваксина и целта е също така да се ваксинират колкото се може повече хора на възраст над 70 години до края на април.

В сряда Аржентина съобщи за рекордните 22 039 нови вирусни инфекции, което доведе до общо 2,4 милиона случая. До момента близо 57 000 души са загинали от COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: