Last news in Fakti

8 Април, 2021 15:40 2 061 3

Уан И: Китай не се занимава с дипломация на ваксините

  • китай-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пандемия

Благодарение на своята ефективност и безопасност китайските ваксини са напълно признати и широко приветствани в страните от АСЕАН

Уан И: Китай не се занимава с дипломация на ваксините - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

От 31 март до 3 април китайският държавен съветник и външен министър Уан И проведе серия от срещи със своите колеги от Сингапур, Малайзия, Индонезия, Филипините и Южна Корея. След разговорите Уан И даде интервю за медии, в което съобщи за резултатите от тях, предаде "Радио Китай".

В коментар за твърденията, че Китай провежда „дипломация на ваксините“, Уан И посочи, че настоящата глобална борба срещу COVID-19 се намира в нов етап и по-широкото и ефективно противоепидемично сътрудничество е в интерес на цялото човечество.

Югоизточна Азия е ключова за Китай за осъществяване на сътрудничество в областта на ваксините. Благодарение на своята ефективност и безопасност китайските ваксини са напълно признати и широко приветствани в страните от АСЕАН.

Мнението на министрите е, че Китай не се занимава с „дипломация на ваксините“, а демонстрира ролята си като голяма отговорна държава.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 xaxaxaxaxaxa

    1 0 Отговор
    Дрън дрън...

    "Външното министерство на Парагвай заяви, че им били предложени дози китайски ваксини срещу COVID-19 в замяна на прекъсването на дипломатическите връзки на страната с Тайван. "

    "Индия помогна на Парагвай да получи ваксини Covid въпреки пресата на Китай. "
  • 2 гл шеф

    0 0 Отговор
    от. гл шеф. на тайно разузнаване. ДО НОВОТО И СТАРО ПРАВИТЕЛСТВО. НА БЪЛГАРИЯ. умоляваме всички спец служби да заловт тези с уредите в грдчето кюстендил. които имът симтоми световартеш гадене те ви сменят с чернодробни заболявания и др заразни болести вируси и др.
  • 3 Дедо Пене

    0 0 Отговор
    ПЪРВО ЗАРАЗИХА ЦЕЛИЯ СВЯТ ГАДНИТЕ, КИТАЙСКИ КОМУНИСТИ, КОИТО ЛЪЖАТ ЧЕ ИМАТ 4867 ЖЕРТВИ НА КОВИД19, А В БЪЛГАРИЯ СА 13ХИЛЯДИ???САМО ЖЕРТВИТЕ В УХАН ПРЕЗ 2020 СА ПОВЕЧЕ ОТ 500ХИЛ. ЧОВЕКА!!! ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ЛОШО НЕЩО НА ТОЗИ СВЯТ ОТ ККП СА КОМУНИСТИТЕ ОТ КНДР!!!