Last news in Fakti

9 Април, 2021 05:46 1 751 13

Армения се сдоби с първата партида „Спутник V“

  • армения-
  • русия-
  • covid-19-
  • спутник v

По последни данни броят на заразените в Армения е достигнал близо 200 хиляди

Армения се сдоби с първата партида „Спутник V“ - 1
Снимка: shutterstock.com

15 000 дози от руската ваксина „Спутник V“ са доставени в Армения, заяви в четвъртък съветникът на руското посолство Павел Курочкин, съобщи ТАСС.

В сряда арменският премиер Никол Пашинян заяви на среща с президента Владимир Путин в Москва, че кавказката република ще получи партида от ваксината. Той също така благодари на руския лидер за подкрепата му в борбата срещу COVID-19.

Армения наложи ограничения на 11 септември 2020 г., които през януари се удължиха с още шест месеца. Маските за задължителни навсякъде, като търговски центрове, ресторанти и градски транспорт продължават да работят. Арменският премиер Никола Пашинян призовава гражданите да спазват противоепидемичните мерки.

За момента броят на заразените в Армения е достигнал 198 898, като 3 647 души са починали от усложнения.

Доставката на руските ваксини позволи да се започне ваксинацията на медицински лица, участващи в борбата срещу коронавируса. Според последните съобщения, до момента са били ваксинирани едва 600 души.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Рошко

    2 1 Отговор
    То азерите вече ги имунизираха
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хахаха..

    10 1 Отговор
    Тоя Пашинян/пак турско заглавие/ оплюваше Русия и Путин миналата година,азерите му набиха арменското канче и сега пак се досети че е нещо като православен християнин.Не ходи да се оплаква на арменският поп,пак на Кремльовските врати чука.Гиди мумуни с мумуните му..
  • 6 Русофилски прокариот обяснява:

    3 9 Отговор
    Май само арменците искат сделана ветеринарна ваксина.
  • 7 kvy

    1 1 Отговор
    Така е!
    https://m.fakti.bg/world/569370-germania-e-gotova-da-zakupi-sputnik-v-bez-posrednichestvo-na-es
  • 8 Родопа планина

    3 2 Отговор
    Само на Спутник може да се разчита другото е зеир отрова.

    Коментиран от #9, #11

  • 9 .,.,

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Родопа планина":

    това иди го кажи на президента на аржентина хахаха всичкото е едно

    Коментиран от #10

  • 10 Хахаха

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от ".,.,":

    Какво му е на Президента на Аржентина? Че се е заразил след първата доза със Спутник ли?
    Нещо извънредно ли виждаш в това? Това е нормално. Нали затова ваксинираните хора карат да ходят с маски тук. Или когато става дума за Русия аршинът е различен? Подлостта вродено или приобретено качество, знае ли някой?

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Хахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Родопа планина":

    Истината, че има нула тежки странични реакции само СпутникV. Но комунистическата закалка работи и до сега - някой готов да умре в името на псевдодамократичните ценности. Или това е просто елементарна тъпост?
  • 12 .,.,

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Хахаха":

    ами това че и при спутника има заразяване след ваксинация а масово се плюят другите за точно същия проблем ... отделно със спутник ваксинираните са много малко и все още няма достатъчно данни за проблеми в самата русия ваксинацията боксува яко въпреки голямата реклама по медиите ... според статистиката с тези трмпове на ваксинация ще достигнат 50% ваксинаране на населението след поне 2години докато в америка се ваксинират по 0.5% от населението на ден и се очаква достигане на 50% до 3месеца ! западна европа също са доста напред и съответно дори за всички ваксини да има по еднакъв процент проблемни ваксинации при това съотношение на ваксинираните е ясно че това ще се вижда по ясно на запад ! отделно не е ясно до колко руснаците ще си признаят за наличието на проблеми при тази цензура в пресата ! 2019 в русия са умрели около 350хил. а за 2020 750хил. това е двойно увеличение на смъртните случай при офицялно 120хил умрели от ковид ...
  • 13 ихтанмет

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хахаха":

    Викаш съвсем нормално е да се заразиш след ваксинацията нали ? А знаеш ли ,че в Русия една камара лекари се заразиха след ваксинацията ? Освен това няма как да знаеш какви странични ефекти има и какви не реално ,защото руснаците винаги са лъгали в официалните данни с цел пропаганда ,а това дори и Бразилия го разбра сега по трудния начин.Въобще вие платената коми-русофилска шайка мислите ли ,че някой ще ви повярва на демагогията ?