Last news in Fakti

9 Април, 2021 15:38 1 744 3

Исландия наложи тестове за COVID-19 на ваксинираните пътници

  • исландия-
  • ваксина-
  • тест за коронавирус-
  • пътници-
  • карантина

Новата мярка ще бъде в сила до 1 май

Исландия наложи тестове за COVID-19 на ваксинираните пътници - 1
Снимка: shutterstock

Исландия, която от началото на април пускаше пътници и туристи на територията си без друга форма на контрол, освен представяне на сертификат за ваксиниране срещу COVID-19, сега обяви, че тези хора вече ще трябва да се подложат на тест при пристигането, предаде Франс прес.

От днес се изисква тест за хората със сертификат за ваксиниране или сертификат за прекарана вече зараза заради доказателствата, че те могат да са носители на вируса, се казва в изявление на министерството на здравеопазването.

За останалите пътници, които не притежават някой от двата сертификата, е предвидено двойно тестване, като между двата теста е необходима петдневна изолация. Не е задължително карантината да бъде изкарана в специално предназначен за това хотел, а може и да е у дома при определени условия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    10 0 Отговор
    ФАШИЗЪМ=ГЛОБАЛИЗЪМ=ПЛАНДЕМИЯ
  • 2 Covid

    7 1 Отговор
    Хахаа! Ми сега? В сделките с дявола, печели само дяволът. И хванеш ли се на танц с бего, танцуваш докрай. Накрая задължително ти взима душата. На ваксинираните честито!
  • 3 Прецакване

    9 1 Отговор
    Първото чувство след ваксинацията е кратко успокоение, което с времето преминава в съмнение за грешно направен избор.