Last news in Fakti

9 Април, 2021 17:00 3 435 22

Китай: Агресивните войни на САЩ са причина за сериозни хуманитарни бедствия!

  • сащ-
  • китай-
  • война-
  • пентагон

Според непълната статистика, до 2001 г., от 248 въоръжени конфликта в 153 региона на света, Съединените щати са инициирали точно 201

Китай: Агресивните войни на САЩ са причина за сериозни хуманитарни бедствия! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Днес Китайското общество за правата на човека публикува материал озаглавен „Агресивните войни на САЩ предизвикаха сериозни хуманитарни бедствия“, в която се излагат случаите на употреба на сила от страна на Вашингтон с мотива „хуманитарна намеса“ и се изтъква, че тези войни не само са отнели живота на голям брой войници, но също така са причина и за изключително тежки цивилни жертви и имуществени загуби, причинили сериозни хуманитарни бедствия, предаде Радио Китай.

Статията изброява поредицата от агресивни войни, започнати от САЩ след 1944 г. Според непълната статистика, до 2001 г., от 248 въоръжени конфликта в 153 региона на света, САЩ са инициирали 201. В допълнение, САЩ често се намесват в други страни, като подкрепят хибридни войни, подбуждат към вътрешни размирици, убийства, осигуряват оръжия и боеприпаси, обучават антиправителствени сили, нанасяйки сериозен удар на социалната стабилност и обществената безопасност на съответните държави.

Войните, започнати от САЩ, са причинили голям брой жертви, унищожаване на инфраструктура, стагнация на производството, редица социални проблеми като бежанци, социални вълнения, екологични кризи, психологически травма и други.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАДЕ ИН ЧАЙНА

    6 82 Отговор
    ЗАТОВА ЛИ ИЗБИХТЕ МИЛИОНИ ХОРА С ВАШИЯ КОРОНА БАЦИЛ!!!!

    Коментиран от #4, #5

  • 2 сектант

    1 61 Отговор
    а вие таковахте родата на целия свят дръпнати (*((******
  • 3 гадно

    69 2 Отговор
    На практика краварника живее от войната и сега ги спира да запалят света единствено страхът от ответния удар който ще унищожи и тях.
  • 4 един от многото

    65 1 Отговор

    До коментар #1 от "МАДЕ ИН ЧАЙНА":

    А ти сигурен ли си , че са те а не твоите краварчета. Както пуснаха двете атомни бомби над мирните градове в Япония и подариха на света Спина , няма да се учудя ако след време се докаже , че и в тази пандемия са набъркани мръсните им ръчички“
  • 5 no name no face no number

    59 2 Отговор

    До коментар #1 от "МАДЕ ИН ЧАЙНА":

    Вируса както и всички гадни неща по земята и космоса са made in usa
  • 6 бат Рамбо е гей

    46 2 Отговор
    Краварите са рекордьори по паленето на войни . А били най голямата демокрация ??!!
    Това са две взаимно изключващи се неща.
    Некролога сега иска да намалява оръжията в населението.
    Ако не са оръжията , черните ще ги изколят като пилци . Ще има нова Вартоломеева нощ.

    Коментиран от #9

  • 7 Кресна

    43 1 Отговор
    За сега са 6 държавите които показват среден пръст на САЩ,но хубавото е че почват да се събуждат все повече държави и в един хубав момент тази държава ще се превърне в една развалина.Крайно време е да бъде поставена където и е мястото.
  • 8 Отговорите

    33 1 Отговор
    на КНР започнаха. Ще се чуят данни и по други важни въпроси, по които и държави и медии си траят, ама очевидно този комфорт свърши и сега ще се чуят много скривани истини
  • 9 демо кратов

    2 16 Отговор

    До коментар #6 от "бат Рамбо е гей":

    Неее. Това е точно демокрация, пари и воини. По учебник. В Россия има ли демокрация?
  • 10 Kитай

    20 3 Отговор
    е напълно прав
  • 11 Стария Бог

    2 21 Отговор
    Благодарение на търгувията на Запада с Китай, Китай изведе от тотална бедност 700 милиона бедни китайци, а без война Северна Корея колко години беше на хуманитарни помощи от ООН, да не би конфликта в Уганда и Судан да са виновни Америка не бяха виновниш арабите мразещи африканците в Судан

    Коментиран от #14

  • 12 Другаря Христов е руски патриот

    4 0 Отговор
    Война с глобалното затопляне Да Да и още Холивудски варианти
  • 13 Хахаха

    2 15 Отговор
    Много виртуални игри , много филми гледат тия китайци иначе комшиите им анексират с референдуми мирно може и България руснаци, русофили над 50 процента са

    Коментиран от #17

  • 14 ТОЧКАТА

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Стария Бог":

    ..ти си само...стар...и тиква.
  • 15 ТОЧКАТА

    6 1 Отговор
    ДЕмек , ТЕ са империята на злото....
  • 16 Жони деп

    16 1 Отговор
    ВРЕМЕ Е САЩ ДА ВЪРВЯТ ПО ДЯВОЛИТЕ В АДА ИМ Е ТОЧНОТО МЯСТО
  • 17 Жони деп

    12 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хахаха":

    Хаха маха трол краварски и ти си за ада
  • 18 Стамат

    18 1 Отговор
    Браво на Китай за смелостта.Чудя се джендърите по...д....логи от Европа кога ще излязат с такъв доклад за безчинствата на тази империя. Сигурно когато подпалят целия свят но тогава пък няма да има кой да го напише. Всъщност единствено по брой държави в които са нахлували убивали и грабили ги бие единствено Англия но те имат доста повече история. Краварника ще ги задмине защото тяхното съществуване се крепи от войни .
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Жони деп

    10 0 Отговор
    ЕС СМОТАНА КОЛОНИЯ НА САЩ БОКЛУК МАРКА
  • 21 Фащ

    6 0 Отговор
    Една статия която точно характеризира налаганата демокрация от САЩ по света, както и последиците от нея. Но крадат и ресурси от държавите които са демократизирали.
  • 22 1122

    3 0 Отговор
    Ама който ги пита,те са най демократичната държава в света.Помагат на държави без да са ги молили за помощ,и после им сменят правителствата с удобни за тях предатели и започва голямото източватне на природните ресурси на държавата.ДЕМОКРАТИ......лицемерни войнолюбци и крадци.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания