Last news in Fakti

9 Април, 2021 19:46 4 168 40

Кремъл: Украйна се превръща в потенциално нестабилен и взривоопасен регион!

  • русия-
  • украйна-
  • крим-
  • донбас

Междувременно говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова обвини за ескалацията в Югоизточна Украйна властите в Киев

Кремъл: Украйна се превръща в потенциално нестабилен и взривоопасен регион! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна се превръща в потенциално нестабилен и взривоопасен регион, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. По думите му възобновяването на бойните действия в Югоизточна Украйна може да създаде опасност за Русия.

Според Дмитрий Песков динамиката на конфликта по линията на разграничение в Донбас и поведението на украинските власти създават заплаха от възобновяване на пълномащабните бойни действия:

„При започване на бойни действия и потенциално повторение на човешката катастрофа от Сребреница, за което, между другото, вече предупреди президентът Путин, нито една страна в света няма да гледа отстрани. Всички страни, включително Русия, ще предприемат мерки, за да не се случват повече такива трагедии“.

Междувременно говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова обвини за ескалацията в Югоизточна Украйна властите в Киев.

По повод на думите на украинския президент Володимир Зеленски, че членството на Украйна в НАТО е единственият път към мира в Донбас, Захарова заяви:

„Хипотетичното членство в Алианса, въпреки очакванията на Киев, не само няма да донесе мир в Украйна, но напротив, ще доведе до мащабна ескалация на ситуацията на югоизток и може да доведе до необратими последици за украинската държавност“.

Захарова подчерта, че единственият път към мира в Донбас е изпълнението на подписаните от Украйна и утвърдени от международната общност мински споразумения.

От своя страна украинските военни изключиха възможността за офанзива срещу проруските сепаратисти в Донбас и Донецк и заявиха, че Русия се опитва да дискредитира Киев с кампания за дезинформация, за да всее паника в Донбас.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалистъ

    61 9 Отговор
    Последен отчаян опит на ФАЩ да прекратят Северен поток 2.
  • 2 грешката

    69 13 Отговор
    Грешката на Путин е, че взе само Крим, а не цяла Украйна.
    Можеше поне да свали фашистката хунта на Киев.

    Коментиран от #3

  • 3 Пръц

    54 7 Отговор

    До коментар #2 от "грешката":

    Няма грешка,за какво са му 30 милиона гладни нацисти?

    Коментиран от #22

  • 4 Монгола

    48 7 Отговор
    Украйна се превъна на база за експерименти на сороснята това не е държава Виктор Юнокович трябва да се върне и да прати в отвъното бендерите и менторите им сороси!
  • 5 Стария Бог

    10 55 Отговор
    Кой го каза до вчера водеха 50 години война в Чечня окупираха много бивши съветски републики а се га с наглост говорят руснаците
  • 6 ЛЕТ МИ БИЙ

    11 33 Отговор
    ТО ЦЯЛАТА ТЕРИТОРИЯ НА СССР СИ Е БАРУТЕН ПОГРЕБ😬
  • 7 ТаУмВзе

    21 8 Отговор
    Добре клоун бандеровец. Даваш хуманитарен коридор на населението с руско самосъзнание към Русия. После върти далаверка със бай деменция, колкото щеш. Има и други начини, освен война.
  • 8 онзи

    32 5 Отговор
    Няма Украйна - няма проблем...

    Коментиран от #32

  • 9 Българин

    51 4 Отговор
    Колко от руските си братя трябва да убие украински "боец" , за до го приемат западняците за евроатлантик ?
    Украинските бандеровци ще свършат в черни найлонови чували . Като истински щатски рейнджъри !
  • 10 Електра

    36 3 Отговор
    Всеки ден от мафиотски престрелки и убийства в Мексико загиват хиляди хора всеки ден тия са се загрижили за четирима умрели войници от Украйна а някой от ООН да накаже нарковойната в Мексико няма
  • 11 Оракул

    45 5 Отговор
    Още навремето Ото фон Бисмарк е казвал,че “Първото предложение на Руснаците е най—добро”

    Коментиран от #17

  • 12 Putler KAPUT

    5 39 Отговор
    Всеки ден колят и бесят руски вагнеровци в Либия и цяла Африка тия за Източна Украйна мислят

    Коментиран от #18

  • 13 Румен Радев

    39 3 Отговор
    Кремъл: Ако Киев нападне Донбас, влизаме и това ще е краят на Украйна
  • 14 Айде холан

    11 2 Отговор
    Държава - диагноза!
  • 15 Дидо

    9 42 Отговор
    Кръвожадни комшии Русия търси жертви ,нали рубладжии

    Коментиран от #36

  • 16 Tarnovetz

    23 4 Отговор
    В Украйна се сблъскват етнически и верски проблеми още oт векове: Хазаритe езичници като страховити конници разбиват около 300 000 Aраби и предотвратяват насилствената Ислямизация на Задкавказието; след време повечето Хазари приемат първична форма на Юдейството и част от тях се преместват в Украйна; оттам част отиват в Румъния и Унгария – дават началото на “Aшкеназите Евреи” – “13 – то племе” – има ги и в София. Някои теолози – Юдеи твърдят че Византия изгонила в Украйна Юдеите, които oтказали да се покръстят. Части от Украйна по различни векове, са били Български, Татарски, Полски, Казашки, Славянски. Други историци твърдят че едно от Хазарсkите Юдейckи племена в Украйна дава началото на ромски кланове в Румъния и Унгария, и един световен богаташ роден в Унгария e един от тях. Украйна e буре с барут. Судетската област през 1937-1938 беше такова буре с барут.
  • 17 Great

    3 15 Отговор

    До коментар #11 от "Оракул":

    Много си умен хунтата от Киев нападна Русия Армения ще помага
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 бокошкафа

    16 2 Отговор
    ако рюснаците нападнат шкембо войвода да вдигне 8 естребителя от гланцовото блокче
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Руски

    14 5 Отговор
    Референдум и присъединяване към Москва после в България
  • 22 барчо

    29 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пръц":

    Когато бяха в рамките на СССР не бяха нацисти, поне открити и си бачкаха, печелеха нормално и всичко и беше точно. Гладът прави от човека звяр, а в момента те са направо мрътви от глад. Всички заводи са занулени и разпродадени за без пари, точно както в България. Новите собственици разпродадоха всичко за скрап и той се изнесе зад граница. Държава, която продава собствената си земя в прякия смисъл чернозема си я пиши бегала. Черноземния пласт се изнася в влакови композиции непрекъснато и до ден днешен зад граница.
  • 23 !!!?

    6 23 Отговор
    Кремъл излива злобата си върху Украйна заради Байдън !!!?

  • 24 С дведуми

    8 31 Отговор
    Кремъл анексира части от Украйна и украинците протегнаха ръка към НАТО-кое не е ясно?.Рашките все ламтят за чужда територия-щото малко имат.

    Коментиран от #37

  • 25 Юсуффф

    28 3 Отговор
    ВОЙНАТА ВЕЧЕ Е ОБЯВЕНА ОТ СМЕШНИКА ЗЕЛЕНСКИ С НЕГОВ УКАЗ ОТ 24 МАРТ. ТОВА РАЗВЪРЗВА РЪЦЕТЕ НА ПУТИН ЗА ВСЯКО НЕГОВО ДЕЙСТВИЕ- ВОЙНА КОЯТО ЩЕ БЪДЕ СПЕЧЕЛЕНА ОТ РУСИЯ ЗА ПО МАЛКО ОТ 12 ЧАСА.ТОВА ЩЕ РЕСПЕКТИРА ДОСТАТЪЧНО СИЛНО ВСИЧКИ.
  • 26 Русофил имигрира в русия ... Ъъъ

    6 19 Отговор
    лилиШУТИНисти, браним ли "мъжа " на токчета ? Горкия не може да излезе от бункера от миротворства :)))
  • 27 АнтиНацист

    18 4 Отговор
    Нацистка Бандерия уби с дрон на 2 април играещия в двора на дома си 5 годишният Владислав Шихов-Александровска.
    Още едно убито руско дете в Донбас допълни списъка от над 150 убити деца от нацистката хунта.
    Наблюдателите на ООН потвърдиха причината за смъртта на Владик.
    Генералната Прокуратура на ДНР започна разследване и обвини командира на 59 бригата, полковник Генадий Шапалов.

    Коментиран от #35

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Съни бийч

    5 17 Отговор

    До коментар #28 от "Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺":

    Не ни занимавай с твоите братушки а при нас да дойдат Сеструшките че цяла зима на сухо не издържат вече Голямо тъпчене ще падне
  • 30 спиро

    7 2 Отговор
    Руски войски в Европа няма да влязат,няма да има нужда при положение,че се ваксинилат с американска и английска ваксина.
  • 31 Българин

    3 12 Отговор
    Пак ли да ви кажа Далеч от Русия добър живот

    Коментиран от #34

  • 32 Елена

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "онзи":

    😂👍👏👌
  • 33 Баце

    7 1 Отговор
    Едно време други направиха "Гладомора" в Окраiна, а го приписваха на Великия И.В.Сталин, който в последствие им разказа играта. Днес Злото пак се опитва да повтори абсолютно същия сценарий, но да го припише на В.В.Путин.
    Мисля, че последният няма да им позволи, въпросът е до кога ще ги търпи? Както сам заяви в едно свое интервю:
    "От улицата научих, че ако боят е неизбежен, трябва да удряш пръв" - въпросът е КОГА????? А някои зорлем правят нещата неизбежни.
  • 34 Баце

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Българин":

    Пич, това са клишета, не се хаби. Няма как да бъдеш далеч от комшията си и близо до някой, който е на 12 часа полет от теб. Съвсем друго е психология, политика, история, културарелигия и въобще ценностна система спорът би бил безкраен, какъвто в прочем е от векове. Едни Кръстоносни походи не спират да кънтят в нечии глави, та до днес.
  • 35 барчо

    10 1 Отговор

    До коментар #27 от "АнтиНацист":

    Ненавършени 5 години, които никога няма да навърши. Някой не знам дали си спомня как бяха прекарани едни пленени украински войничета пред паметниците на тези над 150 убити деца. Същите тези убийци падаха на колене и плачеха като пеленачета пред снимките на убитите невинни деца. Знаеха, че повечето са погребани в затворени ковчези, защото са събирани на части, както и това 4 годиншо дете, разкъсано от парчетата от снаряда. Между другото тези от ООН отидоха два дни след убийството и не се стараха изключително. Такива не заслужават и грам милост, както и Зеленото нищожество, което изцапа с кръв ръцете си.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Седни -Слаб 2

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "С дведуми":

    Кремъл Не анексира, а си Прибра Обратно 70 години по-късно анексирани части от самата Украйна през 1954 год. от ония украински де бил (Кукуруза). - Нищо че са били в общ съюз още от от 1922 лето Господне.
    Ако четеш и учиш повече Буквар, ще знаеш, на кого са казвали така по ония години.
    И кво'...украинците протегнали ръка към НАТО-ами те у.крите протегнаха ръка й към Продажността, макар това да им е присъщо като народо-психология ,(ВСВ са посрещали фашистките войски с Хляб и сол) ..Кое не е ясно?
    Янките все ламтят, за чужда територия,пара, ресурси-щото малко имат- Само, че кумпел, за чужда сметка.

    Коментиран от #39

  • 38 Развийш ли таварищ

    3 7 Отговор
    Кремъл окупира Украйна и наруши суверенитета и по всички международни правила и закони на които се е подписал Затова се разглежда като окупатор
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания