10 Април, 2021 08:40 6 532 132

Русия: САЩ обявиха цената на русофобията на $715 млрд.

  • мария захарова-
  • русия-
  • русофобия-
  • сащ

Китай обвини САЩ в причиняване на хуманитарни катастрофи чрез военни интервенции в доклад от петък, който е най-новата критика на Пекин във все по-спорните отношения с администрацията на Байдън

Русия: САЩ обявиха цената на русофобията на $715 млрд.  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Като поиска от Конгреса 715 млрд. долара за военни нужди, американската администрация "обяви цената" на русофобията и синофобията за американските граждани. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Разрушаването на отношенията с Русия и Китай ще струва на американските данъкоплатци допълнителни 715 милиарда долара. Всичко това, с националния дълг на САЩ, който през септември 2020 г. се повиши до 26,9 трилиона долара", - написа тя в петък на страницата си във фейсбук.

В предложенията за бюджет на Белия дом се посочва, че Министерството на отбраната на САЩ ще се стреми да ограничи дестабилизиращото поведение на Русия.

САЩ информираха Турция, че два от нейните военни кораби ще преминат през турските проливи следващата седмица, за да бъдат разположени в Черно море до 4 май, заяви Анкара в петък, докато Русия трупа военни сили на източната граница на Украйна, съобщава "Ройтерс".

Наскоро пламна насилие между украинските войски и подкрепяните от Русия сепаратисти в украинския регион Донбас. Германия поиска Русия да изтегли войските си, докато Москва обвини Киев в провокации.

Вчера висш представител на Кремъл допусна нахлуване на руски войски в Украйна, като заяви, че при определени обстоятелства Русия може да бъде "принудена да защити гражданите си в Източна Украйна".

Послания за солидарност с Украйна отправиха водещите сили на Алианса САЩ и Великобритания, както и от Европейския съюз.

Китай обвини САЩ в причиняване на хуманитарни катастрофи чрез военни интервенции в доклад от петък, който е най-новата критика на Пекин във все по-спорните отношения с администрацията на Байдън.

В доклада на подкрепеното от правителството Китайско общество за изследвания на правата на човека се казва, че чуждестранните войни, започнати под знамето на "хуманитарна интервенция", не само са стрували на воюващите страни голям брой военни животи, но и са причинили изключително сериозни цивилни жертви и материални щети, водещи до ужасяващи хуманитарни бедствия.

"Егоизмът и лицемерието на Съединените щати бяха изцяло осветлени чрез тези войни", се казва в доклада, в който се цитира списък на това, което те наричат американска агресия, от интервенцията в Гърция през 1947 г. до опозицията си срещу венецуелското правителство през 2019.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 50 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    29 175 Отговор
    “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г. Раковски, Л. Каравелов, В. Левски, Хр. Ботйов, А. Кънчев, П. Волов, Г. Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

    Коментиран от #15, #29, #43, #45, #71, #92, #113, #130

  • 2 Човек от народа

    177 22 Отговор
    Никога, никога българин няма да се бие срещу руснак. Запомнете го добре.

    Коментиран от #14, #47, #62, #67

  • 3 Истината

    26 137 Отговор
    През 1861 г. Захари Стоянов пише:
    “С безобразните си военни действия през 1804, 1807, 1828 и 1854 тя опожари страната, погуби населението и в крайна сметка я остави на произвола на поробителите. Трябва да се отбележи, че тези войни не се вдъхновяваха никога от интересите на България, чието име не бе дори произнасяно. Не е ли Русия тази, която разруши градове като Свищов, Русчук, Силистра, Сливен, Стара Загора, Разград, Варна и т.н.”

    Коментиран от #12, #13, #54

  • 4 Последния Софиянец

    119 10 Отговор
    Онзи изкуфелник Мишо Константинов каза снощи по Нова че България щяла да участва във войната в Черно море и само Тиквата може да ни води.Ха ха ха ха ха
  • 5 Истината

    25 99 Отговор
    Български революционер и писател Захари Стоянов пита КОЙ е против Съединението ни?!  КОЙ се опитва да накара султанът да нападне България след Съединението?! КОЙ се опитва да организира преврати и метежи с цел да присъедини България като поредна губерния към Руската империя?! КОЙ подтиква сръбския крал да нападне България след Съединението и КОЙ заповядва на своите офицери позорно да напуснат бойните редици, за да може България да бъде превзета и подчинена?!…

    Коментиран от #125

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Истината

    21 88 Отговор
    O, pycи, о вий бpoтя cлавянски,

    защо cте вий тyка?

    Зoщe cте

    дошли по полята балкански

    немили, неканени гости?
    ИВАН ВАЗАВ

    Коментиран от #16

  • 8 Гост

    102 10 Отговор
    Помнете, че при следващо присъединяване към губещия, България ще изчезне от картата.
  • 9 Истината

    19 88 Отговор
    Цитат от писмо на Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов:
    “Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“ - В. Лъвский

    Коментиран от #27

  • 10 Адвокат

    90 7 Отговор
    Китай казва Истината!
  • 11 Горд Българин

    90 20 Отговор
    никъде няма да ходим да воюваме, по скоро ще се разправим с русофобските мекерета тук у нас, имаме тоя опит!
  • 12 Истината

    82 20 Отговор

    До коментар #3 от "Истината":

    Истината е, че захари стоянов е предателя в четата на Г Бенковски, а ти си евтино шеклелче. СЛАВА НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ !!!!

    Коментиран от #20

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Моше

    28 41 Отговор

    До коментар #2 от "Човек от народа":

    Как няма като вече сме се били срещу тях ве, паликари! През 1 световна сме се били срещу тях в България, и резултата от сраженията е известен на целия свят. Руските бойни знамена са пленени и са в нашия музей а не обратно!

    Коментиран от #28

  • 15 Летописец

    85 12 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    Пропагандата от институтите на Сорос (ЦиРейУ) бе много заета в последните 30 години да съчинявва русофобски думи, Уж казани от Левски или други българи. Прочетете "Ничтожний Роско" от Велислава Дърева, за да разберете как щатско-турската пропаганда произвежда антируски, фейк "цитати".
  • 16 Истината

    92 17 Отговор

    До коментар #7 от "Истината":

    Истината е, че Дядо Вазов няма един ден като хайдутин и истинста е, че Старапа Стамболов русофоба е искал да продаде България обратно на Турция! Слава на Руската Империя освободила българите от 500 години робия!!!

    Коментиран от #26, #46, #87

  • 17 Диверсант

    28 6 Отговор
    За да проветря чалгарските ви мозъци бихте ли сметнали в какъв интервал от време е имало между първата световна война, втората световна война, събарянето на прословутата Берлинска стена (АМЕРИКАНСКИ ПРОЕКТ) и от 1989 до 2021 колко години са минало. Изобщо не става въпрос за чешене на езици.
  • 18 Дидо

    13 50 Отговор
    Русофилията е евтина тук драскат за по хилядарка цял ден

    Коментиран от #23, #25

  • 19 Човека Коза

    57 10 Отговор
    Крайно време е братска Русия да освободи народа на Северна Америка от тиранията на масоните в белия дом!

    Коментиран от #50

  • 20 Шопо..

    24 4 Отговор

    До коментар #12 от "Истината":

    Това е , Софиянецът,,..Много обича черни,, бургии,,..Вдъхновяват го да напише тая измишльотина..Постоянно е с приповдигнато настроение..
  • 21 Лили до ема

    11 46 Отговор
    Един русофил пише от няколко имена отдавна е ясно винаги руснаците подкупват предател в България

    Коментиран от #104

  • 22 Rado

    52 7 Отговор
    Евтини шекелчета продават България на алчните кравари и джнарите от ЕС!!!!

    Коментиран от #116

  • 23 Говорит Москва

    6 25 Отговор

    До коментар #18 от "Дидо":

    Рубли
  • 24 Дидо

    10 37 Отговор
    Рубли изсипват се рубли русофили глупави и евтини само да се изпише САЩ и да като хиените
  • 25 Хахаха

    17 46 Отговор

    До коментар #18 от "Дидо":

    Русофилите в България са цифром и словом 2% .
    И ни един не иска рубли или са живее в русия ?
    Нито ползва нещо руско .... просто са прости и дребни мазници.

    Коментиран от #66

  • 26 Дърт пее..раст...

    44 5 Отговор

    До коментар #16 от "Истината":

    Нито Вазов,нито Стамболов,нито Захари, са революционери,Априлци..На мостчето в Троянския балкан,убиват Бенковски,Каблешков,Волов,Захари го оставят жив..Без наказание...Защо???

    Коментиран от #31, #37

  • 27 Българин

    35 4 Отговор

    До коментар #9 от "Истината":

    Как ли не ? В статията на Дърева е обяснено как Саш и Търция и българските сороси призвеждат подобни цитати !
    "Ничтожний Роско" от Велислава Дърева
  • 28 Хисторик

    44 5 Отговор

    До коментар #14 от "Моше":

    А БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ПЛЕНЕНА 500 ГОДИНИ ОТ ТУРЦИТЕ, ЦЯЛ СВЯТ ГО ЗНАЕ ТОВА И В АФРИКА НЯМА ПЛЕМЕ ДАТО Е БИЛО ПЛЕНЕНО 500 ГОДИНИ!

    Коментиран от #32

  • 29 МАТА КОСМАТА

    49 9 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    Това твоето не са истина а откровени лъжи за Русия .Защото националните ни герой които си изброил по горе са се борили за националното ни освобождение като са разчитали на собствените сили на Българите и са нямали и понятие че Русия се натиска да ни освобождава .Като се има фактът че само няколко години преди Априлското въстание Русия е загубила Кримската война със Турция и е нямала желание да се бие отново със Турците .И само под натиска на народа император Александър втори взима решение да обяви война на Турция .Всичко друго което говориш си е едно нищо и никакво бръщолевене .

    Коментиран от #38

  • 30 Българин

    15 51 Отговор
    Кремъл разруши живота не само на българите още Куба, Венецуела Африка,Близкия изток ,съседи Източна Европа опита и в Чили разобличавайте предатели русофили и спасете България и света

    Коментиран от #40

  • 31 Истината

    31 5 Отговор

    До коментар #26 от "Дърт пее..раст...":

    Захари Стоянов е замесен и в убийството на Любен Каравелов след Априлското въстание Любен Каравелов къса вс контакти с Джендо. Джендо по късно бяга в Париж където е итровен заради предателството офи. версията е, че бил получил перитонит, обаче истината е, че е отровен!!! Стамболов върти търговия с османците фори по време на Рускотурската освободителна война.

    Коментиран от #35

  • 32 Хахаха

    10 34 Отговор

    До коментар #28 от "Хисторик":

    Кви турци бе невеж, Османската империя виж Турция кога получава суверинитет ,не хулете богати българи които са искали политическа свобода роби на Кремъл

    Коментиран от #123

  • 33 другарят

    36 9 Отговор
    Идва краят на империята на фашистка Америка, затова беснеят!
  • 34 Лавров

    10 31 Отговор
    За Русия надеждни партньори са само Кин Чен Ун, Мадуро, Асад, Лукашенко, Пол Пот, китайските маоисти и брадатите аятоласи.
  • 35 Българин

    6 31 Отговор

    До коментар #31 от "Истината":

    Този предател продължава да лъже изолирайте го разобличавайте руските провокатори дори в Османската империя е имало много патриоти и нормални хора , комунетата не оставиха хора,,а чипирани русофилистици

    Коментиран от #39, #85

  • 36 Хисторик

    40 3 Отговор
    Богати българи дето са шпионствали в полза на високата порта и не са давали 1 грош за оръжие и провизии за организиране на въстаня. Богати българи дето изучиха децата си на запад и после се върнаха като масони шпиони на ония същите дето подкрепяха турците по време на Рускотурската осводителна!
  • 37 МАТА КОСМАТА

    33 2 Отговор

    До коментар #26 от "Дърт пее..раст...":

    Е какви революционера са Стамболов и Захари Стоянов .Първият е крадец на коне и станал най богатият революционер след освобождението със над десет чифлика из цяла България и докарал тук една престъпна фамилия която ни докара на главата три национални катастрофи и куп други бели .Вторият пък е направи писател и написа куп лъжи за Априлското възстание . за мен лично има двама велики Българи освен другите ни национални герои ,това са Васил Левски и Капитан Петко Воевода които бяха родени да дават всичко за народа си а не да взимат от него като Стефан Стамболов .

    Коментиран от #55

  • 38 История...

    11 11 Отговор

    До коментар #29 от "МАТА КОСМАТА":

    Не е вярно това. Руското население е било против тази война. В руските вестници само когато се чува за баташкото клане, чак тогава руснаците започват да подкрепят войната.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 МАТА КОСМАТА

    31 3 Отговор

    До коментар #30 от "Българин":

    Аз пък ще разобличавам теб ибрикчията на НАТО И ЕС мракобесието на всички народи по света.
  • 41 Бесен Язовец

    26 6 Отговор
    Истината е:че краварския флот прави реклама на дядо Джо да се прави на категоричен в Черно море и действителноста е също, че краве гемиите плават много малко след Босфора и са готови във всеки един момент да бият задна към Средиземно море!
  • 42 НАТОМИРОТВОРЕЦ

    8 21 Отговор
    Тая па насранопръдлива кифла дали си вярва на злокачествените си изявления-метастази, предназначени единствено за безмозъчни русороби. А гномпутин краде ли краде начело на шайката клептократи.
  • 43 Гошо

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    И какво реално са постигнали тия твой народни деятели Освен кръчмарски патриотизъм

    А специално за Л. Каравелов се поинтересувай по подробно за отношенията му с Русия също и на Раковски
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Самата,

    21 4 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    Истина е ,че си измисляш историйки.За Раковски и Левски..!!!Тези са участвали в 1 и 2 легия в Сърбия.,която се финансира от Инатиев,,Русия..Може да си разправяш приказки,имаш дарба!!
  • 46 Сандо

    21 5 Отговор

    До коментар #16 от "Истината":

    Вместо да преписваш отдавна известни на всички цитати,грабвай си багажа и отивай да щурмуваш Донецк.Може да заслужиш Пурпурна звезда,ако оживееш.А най-вераятно ще оцапаш гащите,защото такива като теб са герои само на клавиатурата.
  • 47 Един велик българин:

    14 9 Отговор

    До коментар #2 от "Човек от народа":

    "Аз съм българин.Руанаците са наши братя и аз няма да воювам срещу тях! Но ако руанаците ми забият нож в гърба,аз ще си припомня,че съм българин"
    Димитър Списаревски. Вечна слава.

    Коментиран от #88

  • 48 14/88

    11 24 Отговор
    Руснаците не може да са опонент на Сащ те са технологично изостанали китайците са същите.А без технологии са никои наравно с Мозамбик и Сиера Леоне
  • 49 Професора

    31 6 Отговор
    Квипете сорисоидни роби квичете всички нормалните знаят, че СССР даваше на НРБ, а краварите обират и взимат от РБ като се почне от злато и се стигне до кеш за фърчила на картинка и обир на нац. интереси като АЕЦ Белене и Южен Поток продават скъп ток от ТЕЦ Марици!

    Коментиран от #53

  • 50 45757

    10 2 Отговор

    До коментар #19 от "Човека Коза":

    М да. В щатите има доста ценни неща от които руснаците много им се иска да ги освободят
  • 51 Русофил Ъъъ

    10 19 Отговор
    лилиПУТИНисти , преброихте се! Малобройни сте! Като пишете по 10 коментара не променя факта, че сте изчезващи ! :)))))
  • 52 14/88

    10 18 Отговор
    Затова ли мечтата на рушняка е да избяга я в Сащ я в Германия Франция или Велика Британия?
  • 53 4689

    5 6 Отговор

    До коментар #49 от "Професора":

    Ти си някакъв вид деебил нали?
  • 54 Брабинеца

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Истината":

    1961 година, фанарионският шпионин Джендо е бил 11 годишен....
  • 55 Я па ти

    9 13 Отговор

    До коментар #37 от "МАТА КОСМАТА":

    На капттан Петко воевода руснаците дали 160 000 дка.земя и гори.А руските крепостници са нямали и два квадрата собствеаност.Ти остави филма за капитана.Все пак си е филм.
  • 56 КНАУФ

    19 5 Отговор
    Анголсаксонската колония от Северна Америка ако иска да свършат като Хитлер нека останат в Черно море!
  • 57 Коментатор

    8 21 Отговор
    Руснаците по-добре да гледат себе си и да не ги мислят американците как си харчат парите. Русия е немощна държава с окаян стандарт на живот на фона на природните богатства, с които разполагат. Става ясно, че да разполагаш с ресурс не означава автоматично и да си богат. Руснаците се затварят в собствения си посткомунистическо-олигархичен свят и въпреки, че се считат за велики не са способни да създадат нормална държава и цивилизовано общество...

    Коментиран от #60

  • 58 КОНТРАТА

    20 3 Отговор
    Соросоидите първо ограбиха Киевска Рус сега им се правят на приятели. вчера гледах надрусания клолн Зеленски натхлупил една каска и се разхожда с блуждаещ поглед в окопите дето са копали преди Донбас!

    Коментиран от #61

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Зеленски

    7 12 Отговор

    До коментар #58 от "КОНТРАТА":

    айде айде все някой ги огеажил руснаците като са неспособни да са лидери и да измислят нещо някой друг им е виновен.
  • 62 Бай ганю

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Човек от народа":

    И с какво ще се биеш ако се наложи, с хартиени самолетчета и шкембе войвода с чифте войвода ли? Най отпреде, щото няма да се наложи, докато си измиеш зъбите и ще видиш през прозореца руското или турското знаме

    Коментиран от #69

  • 63 Коментатор

    9 16 Отговор

    До коментар #60 от "Професора":

    Ами и руснаците да направят дълг и да заживеят по-добре. Но не могат. Защо ли?...

    Коментиран от #78

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 14/88

    5 16 Отговор
    Дори бай Тошо видя накрая че трябва да се ориентираме към Запада.Той разбра дори той че Русия нищо не може да даде.а е Изостанала държава пълна с ресурси.
  • 66 Хахахах

    11 5 Отговор

    До коментар #25 от "Хахаха":

    Я по доцре кажи ти какво американско ползваш освен айфона който ти е на лизинг за сто години
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Ахах

    1 10 Отговор

    До коментар #62 от "Бай ганю":

    Голям предатели си ние сме в Нато и няма да се бием освен с руската мафия
  • 70 Иван

    6 0 Отговор
    А вие как го наричате??? ....нацистка синагогова доброта?
  • 71 Иван

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    с Украйна ли са били съюзници?
  • 72 Коментатор

    1 2 Отговор

    До коментар #59 от "Велика Русия":

    Въпрос към ''Факти''. Защо коментар #59, с явно антидемитско и манипулативно съдържание, не е изтрит?
  • 73 JEB

    6 14 Отговор
    руско-китайските тролове са в офанзива като в добрата стара 1970 година..всички знаем до какво доведе плямпането им..до разпада на ссср и до превръщането на китай в капиталистическа страна
    800 милиарда другари ако ставаше с плямпане

    Коментиран от #81

  • 74 JEB

    8 13 Отговор
    аве между другото поканете другаря малинов да състави правителство че е обещал да ни вади от натото
    001 процента пенсионирани шапкари с много свободно време..толкова сте русофилите в бг

    Коментиран от #76

  • 75 Ден Победа

    10 4 Отговор
    Тая година парада до Източен Берлин, може и до Западен 😂

    Коментиран от #91

  • 76 Шуши

    14 3 Отговор

    До коментар #74 от "JEB":

    Бе в случая май повече от 80 процента подкрепят Руското население в Домбас а и тоя път прошка нет

    Коментиран от #79

  • 77 Барак Обама

    13 3 Отговор
    САЩ са заложници на банките те поръчват войните и конфликтите!
  • 78 Професора

    9 5 Отговор

    До коментар #63 от "Коментатор":

    В България като си направихте дълг живеете ли по добре?

    Коментиран от #94

  • 79 JEB

    2 6 Отговор

    До коментар #76 от "Шуши":

    е аз не съм видял да има демонстрации пред украинското посолство
    щом казваш
    мисля че проектираш това което ти се иска в реалността

    Коментиран от #100

  • 80 Аз си ги

    7 10 Отговор
    мразя безплатно рашките
  • 81 Абе, JEB,

    1 3 Отговор

    До коментар #73 от "JEB":

    Събуди се! Бълнуваш...да оставим другото, но 800 милиарда китайци
  • 82 ясно е

    7 4 Отговор
    Америка иска световно господство.Дестабилизация на Русия чрез украинските подкупни политици.Независимоста на Русия дразни болните мозъци в Вашингтон.Америка иска коалиция с ЕС за да се справи с Русия,Китай и всеки дръзнал да е независим.Необходим е общ фронт срещу САЩ.Милионите бежанци в Европа от Сирия и Ирак да се пратят в САЩ като начало.
  • 83 БиБи Кинг

    1 8 Отговор
    Маро, Маро, имаш ли хабер каде лесоизготовителиа Стивенсон од Сиатал няма хал хабер од дейноста на кольегите од Вашинктон? Синефобиа,това требе си го запишеме на лисче и довечера да се опитаме да го запомниме дее! Наблюдаваме таа жена-наследник на мастит савецки дипломад од кариерата од как грабнала мдгафона на рускиа МИД и постояно се чудиме: това ли аджеба е наследила од тейко си ка даржание и дипломатичнос? Безхаберие,болейштина,нахалство и липса на такт! За пианските им изцепки да споменаваме и за оня нашиа тулуп Анзоф каде им души газовете ка жена невидел!
  • 84 толчетата на сорос са повече от един

    7 6 Отговор
    Днес тролчетата на Сорос са повече от един. Да няма бонуси за работа през уикенда?? Крийте се щото ще дойда в мазето ви и ще се изпърдя!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 ИВАН

    10 5 Отговор
    Алчните и тъпи американци, и техните лизачи-"българи" които се кланят само на фалшивия долар и са заслепени от златото, никога няма да разберат широката руска славянска душа

    Коментиран от #96

  • 87 Иван

    4 8 Отговор

    До коментар #16 от "Истината":

    Това е творба истина, мекерета проруски и продажно.
  • 88 Great

    7 11 Отговор

    До коментар #47 от "Един велик българин:":

    Руска подлога заминавай в Русия не мърси форума
  • 89 Българин

    5 9 Отговор

    До коментар #85 от "Българин":

    Руски крадец, един си ще бъдеш разкрит
  • 90 биби дръсаняк

    4 0 Отговор
    БИБИ не друсай толкова, щото ставаш хабиби.
  • 91 Хахаха

    4 7 Отговор

    До коментар #75 от "Ден Победа":

    Сънищата са безплатни
  • 92 no name no face no number

    13 5 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    Това е твоята истина, която всъщност е долна лъжа. Аз пък ще ти кажа, че България трябва да е независима и тъй като Русия с нищо не я заплашва, трябва само да изгоним американците от тук и всичко си идва на мвстото. Няма по лоша сган от американската

    Коментиран от #97

  • 93 JEB

    8 11 Отговор
    руската душа не е чак така широка
    я виж колко хубави американски филми без стрелба има
    и после виж колко руски
    просто на времето ленин и сталин като са избили интелигенцията
    и всичко е свършило..нямат нито изкуство нито култура от 100 години руснаците

    Коментиран от #102

  • 94 Коментатор

    3 8 Отговор

    До коментар #78 от "Професора":

    А американците като похарчат 715 млрд дали ще живият по-зле от руснаците, другарю червен професоре?
  • 95 бежанец

    3 3 Отговор
    Може да останете и до 9 май,да видите парада на Победата
  • 96 Коментатор

    4 11 Отговор

    До коментар #86 от "ИВАН":

    Бай Иване, широката руска душа, вдъхновена от руската водка и беднотия и ти не я разбираш, а само си въобразяваш...
  • 97 Първият

    2 9 Отговор

    До коментар #92 от "no name no face no number":

    ...космонафт летял до магазина за водка:
    Прав си.
    Може да почнем с руснаците(300 хиляди само в столицата).
    Знаят български. Шкембето им даде паспорти, и руският език много близък до българския( с акцента минават за хора от провинцията или за макета), което автоматично ни прави идеални за роби.
    И сега може да се запиташ защо не взимаме ЕС заплати като имаме даже по-високи цени.
  • 98 Деймос

    11 2 Отговор
    Два платени РУСОФОБИСКИ трола си говорят сами :)))

    Коментиран от #99

  • 99 523658

    0 4 Отговор

    До коментар #98 от "Деймос":

    Не всички са като теб геймос...
  • 100 Шуши

    8 2 Отговор

    До коментар #79 от "JEB":

    Пък аз не виждам някой да ти цъка плюсове свиквай с реала, стинките на чичко шорши няма да определят какво ще се случи
  • 101 Кия Пиканто

    4 6 Отговор
    Че това беше ли интервенция в Гърция през 1947г? Те гърците храбро се бориха срещу червените гномове и сега са по-богати от нас и ходим да им слугуваме и също китайски милионери дават луди пари за имоти по островите за да вземат гръцко гражданство....що не дават така пари в Северна Корея а ?за севернокорейско гражданство?
  • 102 Шуши

    7 2 Отговор

    До коментар #93 от "JEB":

    Ама имат ядренни ракети колкото щеш и от тяхната територия ще остане място за живот пък във обора ще е лунен пейзаж а и жените им са сушъс широку души а краварките искат долари

    Коментиран от #103

  • 103 JEB

    5 6 Отговор

    До коментар #102 от "Шуши":

    таз работа с ракетите я обясни на 95 процента градско население дето ще бъде изтрито от лицето на земята..да не мислиш че 150 милиона руснаци са готови да умрат с надеждата че някъде там ще останат хора в първобитно общинският строи..мой човек верно е че русофилите не сте много умни но все пак тия глави не са ви за украса

    Коментиран от #110

  • 104 Rado

    6 5 Отговор

    До коментар #21 от "Лили до ема":

    Това се потвърди на изборите, русофилите подписали с Путин получиха подкрепа 0.000000000000000001%, а по сайтовете се остава с впечатление, че в България имат много голяма подкрепа. Тази подкрепа е от тролове рубладжии пишещи от различни профили, IP-та. ЕС и САЩ са прави за руските трол фабрики и хибридни акаки.
  • 105 Коментатор

    7 5 Отговор
    Направо не е за вярване колко червени промити мозъци има тук. Русофили подлоги на дивашката Русия и продажници на България. Много умопобъркани да милеете за соца и колко хубаво било при бай Тошо и Брежнев. Заслужвате си мизерните пенсии и децата ви да не са при вас, а в Европа и САЩ. Не питам що не са в Русия. Но то и нормалните руснаци бягат от Русия, пак няма да питам защо. За съжаление манталитета, насаден от дивашкия социализъм трудно се изкоренява в България...

    Коментиран от #117

  • 106 Кресна

    4 3 Отговор
    В Библията е написано,много скоро до 5-7години в Европа ще загинат около 50 милиона, а след около 25 години в голямата война около Израел ще загинат над 550 милиона и Сащ едва ще се запазят като държава,но слаба и разбита.Идва време разделно и е пред врата ни,но май пак сме на грешната страна,дано не участваме в братоубийствена война с Русия.Бог да пази България.

    Коментиран от #107

  • 107 JEB

    2 6 Отговор

    До коментар #106 от "Кресна":

    в библията другарю не пише за бъдещи събития защото това е по божията воля и никой човек не е запознат с нея
    пише само че един ден ще дойде денят на страшният съд и всички праведници ще отидат в рая
    много внимавай като четеш ереси защото когато настъпи денят може да се отправиш към долната земя
  • 108 JEB

    0 5 Отговор
    действително главите ви са като празна тенджера
    бравос
    и затова ли врякате толкова много ??
  • 109 какви глави Jeb

    8 2 Отговор
    Спамиш в полза на Сащ. Вижда се от 100 км. Колко трявба да е тъп собственкка ти да ти дава пари? А извинявай той не ти дава пари, а валута която създава от въздуха. Ядеш л.айн. а ти плащат със въздух. Глу...паак!

    Коментиран от #112

  • 110 Шуши

    7 2 Отговор

    До коментар #103 от "JEB":

    Ти какво точно си мислиш, че ще се случи ако ония плячкосници зад океана продължават с провокациите в Украина? Те първо да върнат земите на Седящия Бик и завзетите Щати от Мексико. Не съм чул путин да ги е обявил за агесори в Мексиканският Щат Тексас, ама би трябвало

    Коментиран от #115

  • 111 не може да бъде

    2 1 Отговор
    Позицията на великите сили за нас е важна,тъй като от 1878 г-насам нито едно важно решение на България не е било самостоятелно -или е продиктувано от външни сили или е силно повлияно.И сега това това положение,за голямо съжаление, не е променено и продължава в старите комични или уродливи форми благодарение преди всичко на хора с "понижена социална отговорност"/в политически смисъл, перефразирам изказване на Путин само защото е много сполучливо/. Искам да обърна специално внимание на това,чепреди всичко става дума за нова реалност,в която няма място за стари предубеждения или нови пристрастия,а за здрав разум и яснота за това какво искаме и как можем да го постигнем.Прости решения никога не е имало и няма да има!И трябва да сме нясно със себе си,къде живеем и какво се случва около нас !
  • 112 JEB

    1 6 Отговор

    До коментар #109 от "какви глави Jeb":

    хахаха туй ли можа да измислиш бре
    или понеже защото ти си глупав аз трябва да съм платен
    не руснаците ги мразя безплатно защото мразя комунизъм и тъпи диктатори
  • 113 факт

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    и за това не доживяха свободата!
  • 114 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    2 2 Отговор
    България падна без бой!

    Коментиран от #118

  • 115 JEB

    1 5 Отговор

    До коментар #110 от "Шуши":

    шуши другарю няма как да плачем за всички изчезнали цивилизации на света нали се сещаш..ми то навремето всичко е било римска империя и русия е била земята от която никой не се е връщал
    таз опорка с индианците пък е най-смешната възможна на света..цялото племе сиукси са били 50 000 човека и са управлявали земя колкото 5 франции

    Коментиран от #121, #122, #124

  • 116 Rado

    4 6 Отговор

    До коментар #22 от "Rado":

    Руските тролове са обучени да крадат чужди акаунти. Виждали сме го много пъти. Иначе обикновен човек не би направил това.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Фери

    3 0 Отговор

    До коментар #114 от "ФИЛИП ЕЙДЖИ":

    Но Слави спечели.
    Само чалга и БГ ракия с кисело зеле и кървавица
  • 119 jeb

    6 2 Отговор
    Комунистите и диктаторите ги има в Хамериканските филми, и корумпирани медии. Щом си прост нямам забележки към теб. Вервай на копи пейст. Западните журналисти са отдавна в Руската RT щото нямат работа на запад. Включително Lary King (беше), министър председателя на шотландия що има предаване по RT , а не в Би би си? Щото запада само спамят някав леш. Защо RT на английски има повече гледания от bbc , cnn или друга спамеща медия????защото там са западните журналисти, а подлогите само спамят като тебе на заплата или щото са прости
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Шуши

    4 1 Отговор

    До коментар #115 от "JEB":

    Викаш да завземат краварите квот могат, що им е на Русия такава голяма земя я да я споделят със Хазарите Соросоиди, най-вече там дето е петрола, ами заслужават си ядренните ракети, след 50 хил години еволюцията може да направи по-разумни видове
  • 122 Шуши

    4 3 Отговор

    До коментар #115 от "JEB":

    Другар си ти май дето е минал на другия полюс за центове. Да си стоят зад океана, другаде работа нямат и да върнат земите на Индианците щото не са техни
  • 123 Лепилар

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Хахаха":

    На ква дрога си брато?
  • 124 Шуши

    5 2 Отговор

    До коментар #115 от "JEB":

    Сега излиза, че Русия е много по-добра от Америка, щото е дала независимост на Украйна, която през всичките хиляда години Киевска и Московска Рус е била част от Руската държава, дори Князете Рюрикович, създали Коевска Рус са управлявали до Иван 4 Василиевич по-известен като Грозни и са преместили столицата в Москва, а през 1876 година Американците са изтрепили куп Индианци щото са им пречели, точно когато Русия ни е освободила
  • 125 Истината

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    е, че русофобията като идеология е изобретение на тайните служби на Османската империя след Кримската война с идеята да се обезсърчат балканските народи и да не разчитат на външна помощ за придобиване на независимост. В този смисъл така наречените "патриоти" като баш лидера им Стефан Стамболов са обикновени агенти на турските тайни служби. Например Стамболов е провалил-вероятно умишлено- и Старозагорското и Априлското въстание в районите за които е отговарял. А да се твърди че Каравелов, Ботев, Левски, Кънчев, Волов, Бенковски са били против Русия означава или невежество или нелеп опит да се фалшифицира историята.
  • 126 Силвия

    3 4 Отговор
    Ако сми с Русия, ще сме Шевецария на Бълааканит.........
  • 127 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    В МОМЕНТА РУСКИТЕ КЛИМАТИЧНИ ВОЙСКИ ПЛАНИРАТ -СНЯГ И СТУД В КАЛИФОРНИЯ -ТА ЧАК ДО НЮ ОРЛИЪНС - ЗА ТЕКСАС Е ЯСНО ОТ ТАЗИ ГОДИНА !!!!!!!!!!!!! В УКРАЙНА ПРОБЛЕМ СА САМО ШЛЯХТИЧКИТЕ - ЛВОВ И ТИРАСПОЛ ---ДРУГАТА УКРАЙНА НЕ Е !!!!!!!!!!!!!
  • 128 Конник

    1 1 Отговор
    Към коментар 29:
    Войната е руско-турска а не освободителна! Русия иска хегемония на балканите и търси повод за война с Турция. И днес във всяка държава, в правителството, има 5-6 политика които ще поканят Русия да дойде и 5-5 коите ще поканят САЩ.... След войната се оказва че европейските владели са се разбрали още от преди войната, че няма да има Велика България и я разделят 3 части.
    А Стамболов е искал да направи федерация с Турция за да се обособи “цялостна България”.
  • 129 Бодак

    1 0 Отговор
    Китайския доклад е интересен и истинен
  • 130 Знаещ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    Е, и аз от време на време попържам жената, ма тва не значи че я мразя. Напротив, понеже ми пука и ме боли за нея и посочвам грешките попържайки я.
  • 131 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Някой може ли да обясни: Защо и трябваше на огромна Русия да заграби това полуостровче Крим, с което дори нямат сухопътна връзка?

    Коментиран от #132

  • 132 Взеха Крим

    0 0 Отговор

    До коментар #131 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    за да не го вземе Америка с натовския си военен съюз и да си направят базичка пред портите Русия