12 Април, 2021 13:04 2 070 3

Случаите на коронавирус в Германия вече са над 3 милиона

  • германия-
  • ангела меркел-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • заразени

За последното денонощие има 13 245 заразени

Случаите на коронавирус в Германия вече са над 3 милиона - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Броят на регистрираните случаи на коронавирус в Германия надхвърли границата от 3 милиона, показват данните публикувани от института по вирусология "Роберт Кох". В световен мащаб потвърдените случаи от началото на пандемията са 136,7 милиона.

Общият брой на заболелите от началото на пандемията в Германия достигна 3,011 милиона души, с 13 245 повече от предишния ден, показват данните на института. Смъртните случаи достигнаха 78 452.

В страната се засилват призивите за ново затягане на ограниченията. Разпространението на коронавируса в страната за последните седем дни достига 136,4 на 100 000 души, което надхвърля равнището за ново засилване на ограниченията. Преди дни бе съобщено, че канцлерката Ангела Меркел планира да изземе от властите във федералните провинции контрола върху борбата с коронавируса в Германия.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В Борисов

    5 0 Отговор
    Тези нацисти нямат спирка, ако направим една сметка, ще се окаже, че в Германия са боледували повече хора от населението й. Крайно време е да се сложи край на политичския тетаър с грипа, че това упражнение ще свърши зле.

    Коментиран от #2

  • 2 куку руку ку

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "В Борисов":

    Ами НЕ, 3 млн от 82 млн са 3,6%, а 78хил от 3 млн са 2,6%... толкова колкото са процентите на сезонен грип. Опс, сезонен, а този вирус вече направи 3 сезона (зима 2020, есен 2020, зимз 2021), значи е три пъти по-слаб от обикновен грип.
    А 136 млн от 7 млдр си е 1.94%?!?
    И защо ги ручаме още жабетата?

    Коментиран от #3

  • 3 Зевзек

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "куку руку ку":

    Да те у спеца :)) и тебе и първия коментиращ да ви в големите:)) г зове