Last news in Fakti

12 Април, 2021 19:20 1 948 10

Русия не е получавала запитвания от Зеленски

  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • русия

Очаква се предложение за двустранен разговор

Русия не е получавала запитвания от Зеленски - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

През последните няколко дни не е имало запитване от Украйна. Това обяви говорителят на руското президентство Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Днес стана ясно, че украинския държавен глава Володимир Зеленски е поискал разговор с Владимир Путин. Желанието е за двустранен разговор.

Песков обяви, че не е виждал подобно запитване. Той не е уведомяван да е имало подобно запитване през последните дни.

Говорителят на украинското президентство Юлия Мендел обяви, че им желание за разговор. Такъв може да отвори път за споразумение.

Германският канцлер Ангела Меркел разговаря с руския държавен глава през миналата седмица. Двамата обмениха мнения по украинския въпрос.

Предстои среща на ЕС по темата. Това ще стане през следващите дни.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 седящият бик

    31 1 Отговор
    лъже тоя зелен шебек!
  • 2 Врачка

    36 0 Отговор
    Украинците са наясно ,че пусне ли се СП2 и Байдъновите тръби пресъхват като язовир Студена.Там ги стяга чепика,транзита на газ!
  • 3 казах

    34 0 Отговор
    Путин няма да разговаря с този комик, защото от него нищо не зависи. Освен това има Минско споразумение, което Зеленски трябва да изпълни.
  • 4 Реалист 2

    36 0 Отговор
    Зеленски, що не пробваш веднъж да спазиш Минските договори и да спреш да пращаш авиация и бронирана техника срещу граждански руски региони ? Че и дронове взе за тези си цели от мюсюлманското турско диктаторче Реджеп.
  • 5 Диверсант

    28 0 Отговор
    Вова е за риба и на разходка в тайгата. Моля хохлите да не го безпокоят. От 2014 имаха време да приказват, питат , мислят и предлагат колкото си искат.

    Коментиран от #7

  • 6 мадар раша

    15 5 Отговор
    Великата Русия е получила само запитване от Борисов за политическо убежише,но се колебаят да не обидят Меркел.И Боко иска там като Депардио,и двамата по 156 кила.
  • 7 Българин

    24 0 Отговор

    До коментар #5 от "Диверсант":

    Прав си. Но ми е тъжно, че цяло поколение млади украинци са зарибени с антируска пропаганда.
    Все едно в България да послушаме Шкембе войвода и да бомбардираме макетата . Еднакво е - игри на западните сили.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Пръц

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Ами ние вече веднъж сме окупирали Македония.Имам опит когато Ве рмахта е на наша страна.
  • 9 Не си прав

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Какво говорят политиците и това какво мисли обикновения човек са две коренно различни неща! Никой и никога не може да накара едните да мразят другите. Истина е, че през войната най-много изменници и сътрудници с фашистите са в Украйна, но като цяло те са малцинство и не могат да оказват влияние.

    Коментиран от #10

  • 10 Антитрол

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Не си прав":

    Е да ама тъкмо тези фашисти поставиха на власт краварите в Украйна чрез преврат. И сега тъкмо тези фашисти управляват и най-вече владеят пропагандната машина. Все още мнозинството са приятелски настроени спрямо Русия но пропагандата е успяла да измами и много други. Не си представяш с какви лъжи ги облъчват - работя с украинци и знам всичко - самите те са разделени.
Новини по държави: