13 Април, 2021 21:55 3 149 11

Напрежението се повишава! Иран ще започне от утре обогатяване на уран до 60%

  • иран-
  • уран-
  • ядрена сделка

По-рано през седмицата Техеран заяви, че инцидентът в Натанз няма да попречи на програмата му за обогатяване на уран, като в същото време обвини за инцидента Израел

Напрежението се повишава! Иран ще започне от утре обогатяване на уран до 60% - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Заместник-министърът на външните работи на Иран по политическите въпроси Сейед Аббас Аракчи заяви във вторник, че от утре страната ще започне да обогатява уран до 60%.

Говорейки за иранската агенция IRNA, Аракчи каза, че Иран е информирал Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) за новото развитие. Освен това той заяви, че в ядреното съоръжение в Натанз ще бъдат въведени в експлоатация още 1000 центрофуги, които бяха повредени по време на инцидент в неделя, който иранското правителство осъди като "терористична атака".

По-рано през седмицата Иран заяви, че инцидентът с Натанз няма да попречи на програмата му за обогатяване на уран, като в същото време обвини за инцидента Израел, заявявайки, че "ще има ответни мерки и отговор на територията на агресора".

Аракчи направи съобщението си във Виена, където утре трябва да се състоят още един кръг от преговори относно присъединяването на Иран обратно към Съвместния всеобхватен план за действие (JCPA), известен още като иранската ядрена сделка.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Що да не започне като може?

    18 2 Отговор
    Ние може да си поръчаме още 3 самолета и да теглим някой друг кредит.

    Коментиран от #5

  • 2 Моджерип

    16 2 Отговор
    👏👋👋👋👏👏👋👋На Иран и те имат право на атомна енергетика!
  • 3 Професора

    12 0 Отговор
    Синегогата сигурно ще е против!
  • 4 Stèfanie 🎲

    14 3 Отговор
    Много добре. Това е една добра новина 🕺👌👌👌🕺
  • 5 Комуниста

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Що да не започне като може?":

    Славчо го раздавал в комичното си студио голям евроатлантик, чак седял с милитъри фанелка и панталони на диванчето и рошавия Тошко му задавал въпроси относно НАТО и БГ
  • 6 Последния Софиянец

    1 8 Отговор
    Иранските ядрени ракети стигат само до Дунава.Кой ли ще го отнесе в Европа?!?

    Коментиран от #9

  • 7 Шогун

    3 4 Отговор
    Израел ще ги думнат без майтап
  • 8 Смърфиета

    0 0 Отговор
    Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха!!!!!!
  • 9 Виж сега

    4 9 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Абе че имат ракети--малко е спорно да стигат чак до Дунава . А че не са ядрени-това е сигурно. И няма да бъдат никога ядрени. Всеки момент брадатите аятоласи ще получат предупреждение да спрат с експериментите. Че иначе ше мирише на прълювина от брадите. И ще има останали много сенки..като едно време в Нагазаки...
  • 10 Гост

    4 1 Отговор
    Железния купол на терористите е толкова железен, че ще бъде взривен Иерусалим от ирански ракети, като в същото време безпомощните ционисти ще изстрелят ядрени ракети, което ще бъде началото на края на последната война, а изходът е предизвестен.
  • 11 Мешуа

    0 0 Отговор
    Идвам за Пасхата, народе мой, защото се обичахме... и си пригответе парите да си разплатите борчовете с Отца ми на нбето.