Last news in Fakti

15 Април, 2021 15:05 4 019 19

Кремъл: Новите санкции на САЩ няма да допринесат за среща между Путин и Байдън!

  • русия-
  • сащ-
  • джо байдън-
  • владимир путин

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен каза, че Байдън е предложил среща на върха през следващите седмици

Кремъл: Новите санкции на САЩ няма да допринесат за среща между Путин и Байдън! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Москва осъжда санкционното устремление на Вашингтон и ще отговори на принципа на реципрочност, за да осигури най-добре своите интереси. Това съобщи в четвъртък прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

„Осъждаме всякакви санкционни стремежи и ги считаме за незаконни. Във всеки случай принципът на реципрочност по този въпрос е в сила, за да можем най-добре да гарантираме нашите интереси“, каза говорителят на Кремъл.

Той смята, че съобщенията в американските медии за нови санкции срещу Москва вероятно са „изтичане“ на информация, по думите му „няма дим без огън“. „Засега няма да коментираме вестникарски новини. Ще изчакаме да бъдат обявени конкретни решения на официален Вашингтон. Разбира се, не бихме искали нашите отношения да се развиват по ленинската формула – „една крачка напред - две назад“, заяви Песков, цитиран от "Фокус".

Песков каза още, че вероятните нови санкции на САЩ няма да улеснят срещата между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън. „Със сигурност, обсъжданите, вероятни санкции по никакъв начин няма да допринесат за такава среща“, заяви говорителят на Кремъл. „А дали те ще попречат или не, това ще реши президентът на Русия“.

През следващите няколко седмици няма да е възможно да се уреди двустранна среща, добави той. „Двустранна среща, разбира се, няма да може да бъде организирана толкова бързо. Този въпрос все още е в процес на анализ“, каза Песков. Той добави, че най-вероятно „говорим за климатична среща на върха, насрочена за следващата седмица“.

Във вторник Путин и Байдън проведоха втори телефонен разговор по инициатива на Вашингтон, откакто новият американски лидер встъпи в длъжност. Според Кремъл лидерите са обсъдили задълбочено състоянието на двустранните отношения и редица международни въпроси. Белият дом информира, че Байдън е предложил на Путин да проведат лична среща „в трета държава“. По-късно американската страна заяви, че САЩ, поради плановете за провеждане на срещата на върха, не променят позицията си за оказване на натиск върху Руската федерация.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен каза, че Байдън е предложил среща на върха през следващите седмици.

По-рано Bloomberg съобщи, че новите американски антируски санкции могат да засегнат няколко десетки физически и юридически лица и ще включват и ограничения, свързани с държавния дълг на Руската федерация. Според агенцията новите ограничения може да бъдат обявени още в четвъртък.

По-специално ще бъде въведена забрана за закупуване на дългови ценни книжа от американски финансови институции директно от Централната банка на Руската федерация, Министерството на финансите на Руската федерация и нейния суверенен фонд.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дидо

    6 35 Отговор
    Важното е да доведат до вашия край
  • 2 стоян георгиев

    6 59 Отговор
    що не харесват санкциите в москва?нали именно след тях руснаците изградиха такава мощна индустрия и селско стопанство?хахахахаха.и като няма да се срещат да не се срещат.така или иначе баидън каза в прав текст кво мисли за путин и режима му.сегашния президент е наясно с мракобесието в русия и няма да има нещо различно като резултат.

    Коментиран от #7, #8

  • 3 Наблюдател

    56 2 Отговор
    Колкото повече краварски санкции - толкова повече братушките повдигат собствената си промишленост. Страдат само европейците, че губят пазар за скъпите си стоки.
  • 4 Тупан

    16 2 Отговор
    Велика Русия с два процента брутен ще завладее света ей кравари и бугари
  • 5 барчо

    47 2 Отговор
    Ми те руснаците разпродадоха американските ценни книжа в по-голямата му част и продължават, докато не продадат и последните. Америте продължават да налагат ялови санкции и да засипват с прах очите на другите. До сега няма санкции да речем да не внасят от руснаците нефт и други не можещи да се заместят природни ресурси, или пък да си изтеглят търговските марки като Кока кола, Макдоналдс. Съветвам ги да спрат да дразнат мечока, че после и бягството няма да ги спаси.
  • 6 Комбайнер

    3 34 Отговор
    Навремето янките спасявали рашките от глад иде отново това време руската олигархия не реагира на Кремъл да инвестира в Русия
  • 7 православен

    37 1 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    що за неблагодарен соросоиден боклук си ти бе мишко

    Коментиран от #14

  • 8 барчо

    25 1 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Що не ги харесват ли??? Ами много елементарно. Никой не харесва, когато срещу него има отрицателни чувства. На практика тези ялови санкции са точно такива и нищо повече. Има статистика и тя показва много ясно, че откакто има санкции търговията между Русия и САЩ се е увеличила и в двете посоки. Това може да означава единствено, че санкциите са кьор фишек и е само "за пред ората". На практика санкции няма, а само някакво чувство в ефира, че има. Фактическите примери са налице за този, който има желание да ги види.

    Коментиран от #13

  • 9 Сандо

    16 1 Отговор
    Кремъл казва:има санкции-няма среща;наложите ли санкции-ще има ответни действия.Но дали самоуверените и високомерни американци разбират сигналите от Москва?
  • 10 Д. Петров

    1 18 Отговор
    Човекът е казал среща на върха! Не споменава рушия ! Чукчите се слагат за интересни!
  • 11 Абе какви срещи

    8 0 Отговор
    С бивши величия които още си мислят че владеят света. Я къш!
  • 12 не разбирам

    18 1 Отговор
    Наричаш някого убиец, после искаш с него среща и му налагаш санкции!

    Коментиран от #15

  • 13 стоян георгиев

    2 18 Отговор

    До коментар #8 от "барчо":

    барчо търговията се е свила не се е повишила.тва е по статистика.тва едно.освен търговията няма вече и инвестиции,което е по-важно,тва две и накрая по статистика руското население рязко обеднява тва три.въпроса е обаче що ти и групата около теб викате на черното бяло?
  • 14 стоян георгиев

    1 16 Отговор

    До коментар #7 от "православен":

    ти си православен комунист предполагам .демек суха вода или студен огън!смях!и не викаи мишка на другите,дрогар.мустаците големите уши и опашката те издават.само подобни православни комунисти може да са благодарни на някои дето иска да ги изяде за закуска!
  • 15 старичок

    1 16 Отговор

    До коментар #12 от "не разбирам":

    Путя защо трови ората ?

    Коментиран от #16

  • 16 не разбирам

    13 1 Отговор

    До коментар #15 от "старичок":

    Навярно защото задават тъпи въпроси!
  • 17 не може да бъде

    3 3 Отговор
    Ще има и строга забрана обитателите на СИЗО -Крим и "Матроска тишина" да посещават САЩ!
  • 18 Дивитров

    0 0 Отговор
    Лявата ръка прави неща,за които дясната не се интересува?
  • 19 Руско джудже

    4 9 Отговор
    "Санкциите ни правят по-силни!" - така се беше изцепило джуджето пут_К_ин, обаче не знам защо неговите царедворци продължават жално да вият срещу тия санкции. Аз бих допълнил, че тъй като всички искаме турбо силна русия, санкциите трябва да станат много по-железни, а не досегашните лигни.