Last news in Fakti

15 Април, 2021 14:27 1 445 16

Русия с нова кампания срещу независими медии

  • русия-
  • медии-
  • протест

Няколко проверки на журналисти

Русия с нова кампания срещу независими медии - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Няколко случая на акции и проверки на независими медии в Русия привлякоха вниманието на руски и западни групи.

Първо бе претърсен дома на Роман Анин. Журналистът оглавява екипа на ново разследващо издание.

Това е ‘‘Важные истории‘‘, което трупа все повече популярност. Вниманието към него се насочва след материал за богатството на бившия зет на държавния глава Владимир Путин Кирил Шамалов.

Първоначално изданието обяви, че полицейската акция е свързана с публикация в ‚‘‘Новая Газета‘‘, където Анин работеше преди, свързваща луксозна яхта с шефа на водещо предприятие Игор Сечин. Само преди няколко седмици беше публикувано и разследване за връзки с нелегални групи на новия заместник – директор на ФСБ Сергей Корольов.

Правителството обяви, че медията е разследвана за нарушаване на лична кореспонденция. През тази седмица претърсени бяха домовете на четирима от редакторите на студентското издание DOXA.

Преди седмици от медията беше поискано да свали видео, в което се обяснява, че студентите не бива да се страхуват да изразяват своето мнение на протести. Редакторите дадоха показания, като в тяхна подкрепа беше организиран протест.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    8 23 Отговор
    Феодална държава
  • 2 Всъщност

    20 5 Отговор
    Сорос зависимо медий.

    Коментиран от #5

  • 3 хахахахахаха

    19 4 Отговор
    "независими медии"

    Няма такова нещо вече. Журналята пишат каквото им се поръча.
    "Зависимостта" е просто от друго място.
  • 4 гадно

    18 4 Отговор
    Защо ревете на чужди гробища да не би унас всичко да е цветя и рози ненапразни ви наричат мисирки.

    Коментиран от #8

  • 5 Да знаеш

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Всъщност":

    1 медия - много медиИ.
  • 6 rusnak

    15 4 Отговор
    Гледайте си свинските медии у вас, не се занимавайте със соросоидната зависима сган в Русь!
  • 7 Гара Козлодуй

    5 14 Отговор
    Фашистите са в Москва
  • 8 Great

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "гадно":

    Заддунайская сме същото е
  • 9 барчо

    5 3 Отговор
    Независимо руско студентско издание "DOXA". Доколкото знам такава дума на руски няма, пък и написана с тези букви, но има една доста известна швейцарска фирма за часовници, която се изписва по същия начин. Може парите да идват от нея. От друга страна защо някои издания трябва да са застраховани, че няма да имат проверки за нарушения нещо не мога да разбера. Значи другите могат да ги проверяват, а тези не. Има си закони и те трябва да се спазват от всички, независимо дали се наричат зависими или независими. Това естествено се отнася и до медии, фирми, заводи и т.н. Ако тази медия смята, че зета на Путин еди кой си е откраднал или злоупотребил с власт, пари или нещо друго си има надлежен ред с който да се предизвика разследване и ако е истина да си получи наказанието. Само че ако не е истина, а си набедил човека, ще има съответно търсене на отговорност за набедяване. И тук медията може да проследи целия този процес. Събиране на доказателства, даване на сигнал до прокуратурата, действие на прокуратурата, съдебно дело, като се огласят материалите и резултат - осъден, оправдан. А така всеки може да си пише измислици, да ги хвърля в ефир безнаказано.
  • 10 Лили до ема

    2 4 Отговор
    Сталин е изпълзял от гроба
  • 11 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    КАКЪВ ПРОЦЕНТ ОТ РУСНАЦИТЕ СЕ ПРОДАВАТ НА ЗАПАДА -САЩ -ЦРУ И ЕВРОПЕЙСКИТЕ КУПЕНИ ИЛИ ЗАРОБЕНИ С "ПАКТА ЗА КАПИТУЛАЦИЯ" - ИНСТИТУЦИИ !!!!! ДОЛАРЪТ Е ПРЕД КОЛАПС И ИЗРАЕЛ СЕ ЗАПАСЯВА С ПАМПЕРСИ !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 12 Сандо

    2 0 Отговор
    Изкарайте им парите на светло,за да видим колко са независими.То и в България от години се борят за същото,ама на-не си казват и това е!
  • 13 GnG

    3 0 Отговор
    НЯМА НЕЗАВИСИМИ медии по света !

    Тези, които говорят противното са ЛИЦЕМЕРИ !
  • 14 8257

    4 0 Отговор
    няма независими мидиди
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Абсурдно

    1 0 Отговор
    Първо снимката не е от Русия - поне това да беше автентично в новината Ви ! А тези медии наричащи се независими са още в зародиша си тотално зависими от своите задокеански ментори, както и много медии в Бг !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания