Last news in Fakti

15 Април, 2021 16:38 1 682 6

ЕК не потвърди ще подписва ли нови договори с "АстраЗенека" и "Янсен"

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • астразенека-
  • джонсън и джонсън-
  • европейска комисия

Очаква се ново становище от Европейската агенция по лекарствата за опасностите от двете ваксини, за които продължава проверката по случаи на образуване на кръвни съсиреци

ЕК не потвърди ще подписва ли нови договори с "АстраЗенека" и "Янсен" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейската комисия не потвърди днес съобщенията, че няма да преговаря за сключване на нови договори за доставки на ваксините против ковид, произвеждани от "АстраЗенека" и "Джонсън и Джонсън" ("Янсен").

Събитията от последните месеци показват, че ЕС разполага със сигурна ваксина - произвежданата от "Пфайзер", заяви говорител на ЕК. Тази ваксина се превърна в гръбнак на европейската имунизационна кампания, затова обявихме, че започваме с този производител преговори за доставки в следващите две години, добави той.

По неговите думи "Пфайзер" явно успява да произведе сигурен препарат и да го достави навреме в необходимите количества. Говорителят добави, че бъдещите преговори ще бъдат свързани с доставки на ваксини, изработени по същата технология.

Държавите от ЕС сами определят кои ваксини и в какви количества да поръчат, посочи говорителят. Той заяви, че очаква скоро ново становище от Европейската агенция по лекарствата за опасностите от ваксините на "АстраЗенека" и "Янсен", за които продължава проверката по случаи на образуване на кръвни съсиреци.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уса

    1 0 Отговор
    В сащ не използват тези 2 ваксини щото ефреичетата са глупави
  • 2 Майна

    2 0 Отговор
    Най-много починали след ,,ваксинирането,, има от ПФАЙЗЕР...Информацията е от Германия...Така че, мислете....

    Коментиран от #3

  • 3 Мдаа

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Както и да го мислиш, ваксините по официална информация осигуряват защита (ако изобщо осигуряват такава), за около 6 месеца. И после пак, и пак и...

    Коментиран от #4

  • 4 Майна

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мдаа":

    Това не са ваксини, изработени на б азата на обвинения за това вирус, защото той никъде , в никоя лаборатория по света не е изолиран.Който се инъересува ще разбере, и ваксинираните боледуват...
  • 5 Копипасте

    0 0 Отговор
    Каквото и да си пишем тук за ваксините - и "коронните" ваксини са за пари, тъй както са противогрипните! С противогрипните не ни зарибиха да се ваксинираме всяка есен-зима масово! Сега ще искат да има сегрегация на база "ваксиниран-неваксиниран" за коронавирус, ама май и коронавируса бил мутирал като грипните вируcи и мутанта от ++++ ваксината нa ++++ май не го "хващала"- няма проблем бустер/демек подсилвач подкарвач/за старата или пък нова ваксина ще ви направим! И ни намериха цаката : след като народонаселението не щe дa дава пари за грипни ваксини - ще плащат държавите от данъците на народонаселението зa "кoрoнни" зaceгa! Зa пo-нaтaтък щe видим!
    + Нa мяcтoтo нa + вceки кoмeнтaтoр мoжe дa пocтaви прoизвoдитeл нa вaкcинa и мяcтo нa мутирaнe!
  • 6 Копипасте

    0 0 Отговор
    Дaли e грип и/или кoрoнaвируc?! Нямa кaк дa гo рaзличи прocтocмъртния БГ грaждaнин!? Cъмнявaм ce, чe и мнoгo лeкaри щe мoгaт?! Зaщo към eднo грипoпoдoбнo зaбoлявaнe ce oтнacят кaтo към нeщo cтрaхoвитo и ужacнo e друг въпрoc!? AЗИAТЦИТE ГO РAЗБРAХA, CМEНИХA ПOДХOДA И ЗAПOЧНAХA ДA ПEЧEЛЯТ! Уcлoжнeниятa ca cъщитe кaтo oт грип!? Въпрocът c глaвнo В зa мeн e : кoй пeчeли oт тaзи игрa нa oтвaрянe/зaтвaрянe и oт тoвa пcихирaнe нa нaрoдoнaceлeниeтo!? И oт грипoвeтe умирaт хoрa дoри и ceгa кoгaтo кaзвaт, чe грип нямa /a нямa ли грип/?!