15 Април, 2021 20:05 1 522 10

Естония няма да ваксинира с "Джонсън и Джонсън"

  • джонсън и джонсън-
  • естония-
  • ваксина-
  • коронавирус

Естония е получила 2400 дози от тази ваксина

Естония няма да ваксинира с "Джонсън и Джонсън" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Естония засега няма да прилага ваксината на "Джонсън и Джонсън" - докато Европейската агенция по лекарствата не издаде препоръка заради случаите на тромбози в Съединените щати след ваксинация с препарата, предаде БНР.

Литва също отказва да използва "Джонсън и Джонсън". "Ще изпълним молбата на производителя да изчакаме с ваксинирането", заяви здравният министър Арунас Дулкис. Естония е получила 2400 дози от тази ваксина, а Литва - 4800.

Междувременно Литва съобщи, че ще поиска от Дания нейните дози от ваксината на "АстраЗенека", след като правителството в Копенхаген обяви, че няма да използва тази ваксина. Днес в България са доставени 14 400 дози от ваксината на "Джонсън и Джонсън", но те ще останат в склада на "БулБио", съобщиха от Министерството на здравеопазването. Властите в Норвегия пък отново отложиха решението си за възобновяване на ваксинациите с ваксината на "АстраЗенека", предаде Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Азззззззззз

    6 1 Отговор
    Ваксините в коша. Джонсън да връщат парите.

    Коментиран от #3

  • 2 браво

    3 2 Отговор
    Браво на естонците. Лекарството дето се използва за животни е решението, не малоумните нетествани ваксини.
  • 3 хахахахахаха

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Азззззззззз":

    Гледай си надри.щения Ъз, Ганьо. Не се виждаш какво си необразовано и мучащо, тръгнал акъл дето го нямаш да ръсиш.

    Коментиран от #9

  • 4 ЦРУ

    1 0 Отговор
    Аз държа да съм отговорен към здравето и живота си, слабоумни, не към стадото, пардон, обществото, затова НИКОГА, ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА няма да си сложа такава отрова в тялото! Пък и все не мога да разбера защо след като вие си сложите ''вълшебните'' дози, които ви ''пазят'' пак не можете да дишате и да спите спокойно!? Нали уж вярвате, че ви ''пазят''!? Или пък не вярвате съвсем!?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ридик

    1 0 Отговор
    Да се ваксинирам с недоказани ваксини било отговорност ! Да си рискувам живота и здравето ?
  • 7 Анонимен

    2 0 Отговор
    Въпрос към ваксинираните: Махнахтее ли маските? Свободни ли сте вече? Ще ви отговоря-не сте. Рано е да се радвате. Познавам вече 3-ма, които след две дози се разболяха от ковид. Ха сега, де?
  • 8 Журналист

    1 0 Отговор
    Джонсън и Джонсън. Какво неясно има в това? Не е ясно едно : как всеки сезон имаше актуална противогрипна ваксина ( за респираторни, повечето от които подобни на Ковид, с причинители различни коронавируси ) и тези ваксини не приминяваха тромбози и прочее неизвестни, опасни странични ефекти. А сега за една година на основата на тези противогрипни ваксини не може да се направи една сносна векторна ваксина за Ковид??
  • 9 същия

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "хахахахахаха":

    Надупчи ли си "ваксината"?Резултата идва малко по-късно.
  • 10 Рошко

    0 0 Отговор
    А ще се къпят ли и с тази марка