15 Април, 2021 23:00 7 751 38

Ще е нужна и трета доза на "Пфайзер"

  • пфайзер-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • трета доза

До подобно заключение стигнаха и властите в САЩ

Ще е нужна и трета доза на "Пфайзер" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Главният изпълнителен директор на Pfizer (Пфайзер) Алберт Бурла заяви, че хората вероятно ще се нуждаят от трета, бустерна доза на ваксината срещу COVID-19 на компанията в рамките на 12 месеца след поставените първи две дози, предаде БНР.

"Изключително важно е да се потисне групата от хора, които могат да бъдат податливи на коронавируса," каза той пред телевизия CNBC по време на събитие, организирано от американската компания по здравеопазване CVS Health. Още през февруари Pfizer и неговият партньор BioNTech инициираха проучване за оценка на безопасността и необходимостта от трета доза от тяхната иРНК коронавирусна ваксина. До подобно заключение сякаш стигнаха и властите в САЩ.

Представител на Белия дом заяви в четвъртък, че Съединените щати се подготвят за възможността да бъде необходима бустер доза между 9 и 12 месеца, след като хората първоначално са били ваксинирани срещу COVID-19, предаде Ройтерс. Докато продължителността на имунитета след ваксинацията продължава да се проучва, може да са необходими бустер инжекции, каза Дейвид Кеслер, главен научен директор на оперативната група за реагиране на COVID-19 на президента Джо Байдън пред заседание на комисия на Конгреса. "Сегашното мислене е, че тези, които са по-уязвими, ще трябва да бъдат евентуално ваксинирани първи с трета доза", отбеляза Кеслер.

Според Ройтерс първоначалните данни показват, че ваксините на Moderna Inc и на партньорите Pfizer/BioNTech запазват по-голямата част от ефективността си най-малко шест месеца. Дори ако тази защита продължи много по-дълго, експертите казват, че бързо разпространяващите се варианти на коронавирус и други, които могат да се появят, могат да доведат до необходимостта от редовни бустерни инжекции - като например при ежегодните противогрипни ваксинации.

Съединените щати също така проследяват инфекциите при хора, които са били напълно ваксинирани, каза Рошел Валенски, директор на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ (CDC). От 77 милиона души, ваксинирани в Съединените щати, има 5800 такива "пробивни" инфекции, каза Валенски, включително 396 души, които се нуждаят от хоспитализация и 74 починали. Валенски каза, че някои от тези инфекции са възникнали, тъй като ваксинираното лице не е получило силен имунен отговор. Но притеснението е, че в някои случаи тези проблеми се срещат при хора, инфектирани с по-заразни вирусни варианти.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3,14К

    110 6 Отговор
    То е ясно: после 4; 5; 6 и така нататък!
  • 2 1 към 1

    73 9 Отговор
    ваксините са като гербавите -токсични нищожества,но не си признават!
  • 3 Бойко Джипката

    64 8 Отговор
    Аз вече си бих 4 пъти от астравеника и се чуствам силен и по умен
  • 4 Ееееееее

    84 3 Отговор
    Ама, моля ви се... Защо не всяка седмица, в петък например...по една ваксинка
  • 5 Врачка

    43 4 Отговор
    След 7мата доза ще свикнете.България няма пари за половин доза ,камо ли да закупи две наведнъж.
  • 6 Джи

    53 0 Отговор
    Квоооооо....мисля че всичко вече ние е ясно.
  • 7 майзер шмайзер

    53 2 Отговор
    Ма то е ясно още от преди, че ще е нужна и трета. Дори след това ще са нужни 5 игли модерна, 3 игли зенека, 6 китайски и две руски.
    И това да се повтаря минимум 365 пъти годишно.
  • 8 Vaccine

    29 1 Отговор
    A Бoко кога ще се покаже по Севда ТВ как го ваксинират в бустерната зона на асфалта?
  • 9 😷😷😷

    45 1 Отговор
    Ама разбира се, сега ли разбрахте, че ще е на абонамент, ....платен! Сиренцето е с пари 🐁🐁🐁🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀-ца
  • 10 Това целят Ковидарите

    56 1 Отговор
    "...могат да доведат до необходимостта от редовни бустерни инжекции - като например при ежегодните противогрипни ваксинации" Живот на абонамент, чакате следващата версия Уиндоус и антивирусни иначе, ще ви хакбат компа, БилГей го е измислил ! Урудско, а?

    Коментиран от #16

  • 11 прррц

    28 0 Отговор
    явно имат проблем с кирилизацията на чиповете
  • 12 USA

    41 2 Отговор
    Така де вие искате паричките да секнат ли - тя вече стана по 19.5 долара за няколко месеца, а до края на годината ще е поне по 50. Вече се справиха с конкуренцията макар че тъкмо на Пфайзер има регистрирани най-много починали след ваксиниране. Отделно пуделите поръчват по 600-700 милиона и ще стават милиарди.

    Става въпрос за много пари.

    Коментиран от #32

  • 13 българина

    35 1 Отговор
    абнаментни планове ще има ли? доживотни!
  • 14 САТЪРА НА ХАНА

    37 0 Отговор
    КУЧЕ КАСИЧКА, МЕЧЕ КАСИЧКА , ДЖУДЖЕ КАСИЧКА , ЕВРЕЙЧЕ КАСИЧКА ,
    ВАКСИНА - КАСИЧКА :))
  • 15 въх

    19 2 Отговор
    Лека за животните само ще разкара тази пандемия, в бг малко по-позитивно се говори за него. Чехия масово го ползват в болниците и са изключително доволни хората.
  • 16 USA

    29 1 Отговор

    До коментар #10 от "Това целят Ковидарите":

    Много си прав и компютърните вируси почти ги няма на седмицата вече а ХР си е направо неуязвим за вируси. Сега на мода за вирусите е десятката и ако нямаш последния ъпдейт задължително те хаква вирус.

    Ама производителя на уиндоус и на ваксините е един и същ - ако не си биеш последната ъпдейтвана версия на ваксината задължително ще те хакне някой щам на вируса.

    Как се става милиардер а ..... американската мечта.

    Коментиран от #29

  • 17 Изперкване

    24 1 Отговор
    Абе направо като хапчетата за кръвно–" пийте ги редовно всеки ден по едно и също време" и т.н. Само остава да измислят как да сложат ваксината в спринцовки като тези за инсулина, та сами да си се боцкаме.
  • 18 Човек от щаба

    39 2 Отговор
    Да си дойдем на думата. Е за това съм твърдо решен да не се ваксинирам. Стига ми да съм абонат на енергото, ВиК, мобилни оператори, бензиностанции и т.н. По необходимост. Но съм твърдо убеден, че ще си кашлям, дори и да си сложа от всичките ваксини. Просто защото първи са били те - вируси, бактерии, други едноклетъчни. Били са тук преди нас и ще бъдат след нас. Борбата е безсмислена, особено ако води до космически печалби за хора много по-опасни от най-смъртоносния вирус.
  • 19 Ники

    19 0 Отговор
    Според мен , ако ни направят отстъпка , може по една доза , всяка сутрин с кафето.
  • 20 Чук и Гек

    12 0 Отговор
    А Астрата е ефективна още на ,,първата игла"!

    Коментиран от #22

  • 21 АНОНИМЕН

    20 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Ще е нужна и трета доза на "Пфайзер"
    До подобно заключение стигнаха и властите в САЩ
    ЗНАЕХ СИ! А после и четвърта, пета...!
    Това е копипасте и е точно като за тая наглост!
    "Каквото и да си пишем тук за ваксините - и "коронните" ваксини са за пари, тъй както са противогрипните! С противогрипните не ни зарибиха да се ваксинираме всяка есен-зима масово! Сега ще искат да има сегрегация на база "ваксиниран-неваксиниран" за коронавирус, ама май и коронавируса бил мутирал като грипните вируcи и мутанта от ++++ ваксината нa ++++ май не го "хващала"- няма проблем бустер/демек подсилвач подкарвач/за старата или пък нова ваксина ще ви направим! И ни намериха цаката : след като народонаселението не щe дa дава пари за грипни ваксини - ще плащат държавите от данъците на народонаселението зa "кoрoнни" зaceгa! Зa пo-нaтaтък щe видим!
    + Нa мяcтoтo нa + вceки кoмeнтaтoр мoжe дa пocтaви прoизвoдитeл нa вaкcинa и мяcтo нa мутирaнe!"
    А сега някой да се напъне и да обясни на простосмъртните, че ваксините на Астрата са по-лоши щото са по-евтини от тези на Пфайзер! От Астрата засега от многото бой не им идва отвътре да споменат за трета доза! А до какво води това постоянно сръчкване на имунната система уважаните шперцове от Пфайзер няма да кажат, защото би било сепуку/демек ХАРАКИРИ/! Води до автоимунни първо и преди всичко!
  • 22 АНОНИМЕН

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "Чук и Гек":

    Да бе, ама нали Астрата до днес беше лошата!?
  • 23 Копипасте

    23 1 Отговор
    Cтaр пocт oтпрeди избoритe:
    "Въпросът c глaвнo В е кого ще изберат американците за президент : Ако е Тръмп - коронавируса ще си отиде от информационните сайтове и ще стане като гриповете всяка година! Ако изберат Байдън - ще видите тогава кон боб яде ли или луканка на пръчка! Ще има още по напориста коронаистерия и такъв невероятен бизнес с всякакви дезинфектанти, ваксини, лекарства!"
    Зaпoчвa c мacки зa 100 дни oщe прeди дa e влязъл в Бялaтa къщичкa!
    CЛEДВA ПРOДЪЛЖEНИE!
  • 24 Киро

    26 0 Отговор
    Това се очакваше. Идеята в да им станеш абонат. Но най шокиращото ще дойде по после. През 2024 г щяло да се разбере как ваксините се отразяват на здравето. Без коментар.

    Коментиран от #27

  • 25 Верно ли

    8 0 Отговор
    А 20та? Тези как манипулират държавите в Латинска америка с тази измислена ваксина...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Гост

    19 0 Отговор
    Трето, четвърто, пето бицване с Пфайзер. Всички са доволни. Производителите стават все по-богати, а жертвите са щастливи, че със съответните имуно паспорти ще могат да седнат да изпият по една бира и да изядат по пица в някой ресторант. Или да отидат на фитнес и на море .
  • 29 Милиардер се става като

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "USA":

    Както да станеш комсомолец трябва да си избран свише и си милиардер вече с партиини поръчения и с всяка криза печелиш стотици милиарди без изобщо да си работил за тях но така е схемата на капитализма
  • 30 666 са дозите определени от Сатан...

    11 0 Отговор
    Какво се правят на разсеяни Бурла,Мурла и другите ?Докато не източат всичките налични златни резерви и всичко по ценно от свръх суровините няма да изчезнат тези епидемии близките двадесет години....
  • 31 Шамара

    2 3 Отговор
    Абе къде е нашия капацитет мангъроФ да разясни ситуацията?
  • 32 Ти не си ли разбрал

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "USA":

    Че пари не им трябват на ония .... Печатат си ги на корем..... Искат малка популация и то послушна...... Роби
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Водка "Фазер"

    12 0 Отговор
    След три дози - Ковида престава да тормози..
  • 35 веселяк

    5 0 Отговор
    Абе направете ги ваксините, като инсулина-ежедневно!
  • 36 no name no face no number

    9 0 Отговор
    А иначе казано конспиративните теории ме били верни ами хич изобщо да ме си помисли човек, че са верни ццц.Абе от Запад само простотии идват, само еируса са го разходили до Китай свет да види
  • 37 no name no face no number

    11 0 Отговор
    Сега като мссовиьират и 5 джи и ми е любопитно да видя как конспирациите
    случайно ще се окажат истина :))))
  • 38 Еми за кво Буда купи 18 милиона шишета

    1 0 Отговор
    Са разбрахте ли, още тогава са знаели че ще ви инжектират докато умрете