16 Април, 2021 11:29 1 984 12

Над 60 гръцки острова в програма "Остров без COVID"

  • гърция-
  • остров-
  • туризъм-
  • коронавирус

Успешно върви ваксинирането в южната ни съседка, съобщават от здравното министерство, като имунизираните наближават три милиона

Над 60 гръцки острова в програма "Остров без COVID" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Властите в Гърция масово тестват населението, за да се установят реалните нива на разпространение на вируса. Гръцки острови привличат туристи с ваксиниране на всички жители.

Пандемията показва тенденция на ограничено влияние, съобщават здравните власти в южната ни съседка.

Гърция получи днес поредната пратка от 2,5 милиона теста за Covid-19. От понеделник се въвежда задължително тестване на всички работещи в транспорта, услугите, търговската мрежа и държавните учреждения.

Тестването е задължително един път на седмица. При положителен резултат се действа по инструкции на министерството на здравеопазването.

За учениците и учителите тестването е задължително два пъти на седмица.

Прокуратурата реагира срещу коментари в социалните мрежи, че „тестовете били опасни за здравето“. Глобиха и родители, които не позволяват на децата си да се тестват.

Успешно върви ваксинирането, съобщават от здравното министерство, като имунизираните наближават три милиона.

В програмата „Остров без Covid“ се включиха 62 гръцки острова, където се ваксинират всички жители.

Днес се очаква решение на правителството за облекчаване на част от мерките, сред които е и отмяна на задължителната седемдневна карантина за идващите от чужбина.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш Батка

    6 3 Отговор
    Там сме, сега ще ги наводним по празниците.
  • 2 Мнение

    5 3 Отговор
    Не мислех гърците за изтрещели, но никога не е късно да сгрешиш. Май ще останат повечето без ковид и туристи.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Аз да питам

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Мнение":

    Ами..само до този момент от Израел са дошли в Гърция над 32 000 туристи. А в България как е положението? Днес колко се мЕтнаха през прозорците? А май и пияните англета не искат вече да ходят на го..морието. Що така бе, Миме?

    Коментиран от #6

  • 5 Гърцакис

    4 2 Отговор
    Ако ще карат туристите 2 пъти седмично да се тестват и да ходят с маски на плажа, като миналото лято - не ми трябват техните острови без ковид.

    Коментиран от #12

  • 6 Ще се разбере

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Аз да питам":

    Миналата година сезона им беше пълен провал. Ще ги видим тази година...., че може да си останат само с тези израелски туристи.

    Коментиран от #7, #11

  • 7 QR Виза

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Ще се разбере":

    Заявката е и този сезон да е Провал ! Изключително дебелите кефалита на гръцките чиновници така и не разбраха, че репресивните мерки не водят до нишо добро! Потресаващо е че и прокуратурата им гони и преследва за коментари и налага цензура !?

    Коментиран от #9

  • 8 Фактология

    2 0 Отговор
    Както винаги официалните медии лъжат..Няма такива работи с успешната ваксинация.Реклама за ваксинация на Пфайзер ДА, но до там.Що се отнася до тестовете всеки месец на човек се полагат 4 безплатни теста които ще получават от аптеките.
  • 9 Защото

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "QR Виза":

    банките им наляха много пари, а който плаща, той определя как да бие тъпана. Знае се кои са собствениците на наднационалния капитал. Безплатен обяд няма. Ред е на гърцкото правителство да го отработи, или ще има като танзанийския президент. . .
  • 10 кемалчето

    2 0 Отговор
    за турските туристи ще се предлагат ли картофи и лук безплатно?
  • 11 Ел Греко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ще се разбере":

    Когато на го..номорието постигнат1/4 от проваления сезон...абе обади ми се по водомера....Тая година в Гърция вече отварят сезона, а в територията какво е положението. Май англичани и руснаци отказват резервации. Нищо, ние ще ги приберем, ще им вземем парите. А така, като гледам и българите ще са много повече от миналата година..мухахахаха. Па ти си прави съчинения на свободна тема. Лошо няма.
  • 12 Бг турист

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гърцакис":

    Ами стой си на ла..номорието и набивай таратор със салмонелозни полски пилета. Или пък на село май ще ти е по-добре. Да се ладиш у селската бара барабар с биволите.. Аз пък ще почна с едни 20 дена на Лефкада, после две седмици Хърватска и едни десетина дена в Албания. Па ти си сЕди на село и лапай мухите.