16 Април, 2021 13:36 5 179 40

Шефът на "Пфайзер" потвърди: Хората вероятно ще трябва да си сложат трета доза!

  • пфайзер-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • албърт бурла

Ключова роля в глобалната ситуация с COVID-19 ще имат вариантите на новия коронавирус

Шефът на "Пфайзер" потвърди: Хората вероятно ще трябва да си сложат трета доза! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Изпълнителният директор на фармацевтичната компания "Пфайзер" прогнозира, че ще е нужна трета доза ваксина срещу COVID-19 и последващи реимунизации всяка година, съобщиха Си Ен Би Си и електронното издание на "Джерузалем пост", цитирано от БТА.

"Продължителността на имунитета все още не е известна. До вчера имахме данни само за първите деветдесет дни", каза д-р Албърт Бурла на събитие на американската компания "Си Ви Ес Хелт".

Той припомни, че данни, огласени в сряда, сочат, че ваксината срещу COVID-19 на "Пфайзер"/"Бионтех" осигурява "изключително висока защита" срещу инфекцията, причинявана от новия коронавирус.

Д-р Бурла подчерта, че защитата от ваксината намалява с времето и добави, че новият коронавирус прилича по структура и темпове на мутация много повече на вируса на грипа, отколкото на вируса на полиомиелита.

"Въз основа на данните смятам, че ще има нужда от реваксиниране. Предстои да разберем колко често ще се нуждаем от това", каза той. Според д-р Бурла е вероятно да е необходимо поставяне на трета доза от ваксината от шест до дванадесет месеца след първата имунизация и след това - реваксинация всяка година.

"Но всичко това трябва да бъде потвърдено", подчерта той и добави, че ключова роля ще имат вариантите на новия коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zeus

    64 3 Отговор
    Трета, четвърта и накрая всяка година или на 6 месеца, по 50 долара на доза, кеф да си производител на ваксини ;)
  • 2 Пешо каруцаря

    62 2 Отговор
    Ха такаааа....може и четвърта..я колко доходоносно било...
  • 3 Не само

    37 1 Отговор
    това се говори , но и , че ваксинацията трябва да се прави всяка година отново.........
  • 4 ТаУмВзе

    50 1 Отговор
    Тия като хероин почнаха да продават Паника, шаш и ужас.

    Коментиран от #25

  • 5 палач

    34 3 Отговор
    да,ще ви намажим въжето с парафин,да не ви одраска кожата
  • 6 ИВАН

    42 1 Отговор
    Трета доза, това на годишна база ли, значи през 4 месеца ... и за всяка мутация на грипа - отделна ваксина, браво
  • 7 Статистик

    23 1 Отговор
    и 4-та, и 5-та и 6-та и така докато има кой да плаща ;)
  • 8 вируа

    11 1 Отговор
    Не с 200, ами ......
  • 9 Добре де

    30 1 Отговор
    А този Фазер шеф колко дози си е сложил? А жена му,децата,внуците - за подчинените му ясно.И Меркел още не си е сложила,закога ми се ослушва?!
  • 10 Тодоров

    25 2 Отговор
    Планът за унищожение се изпълнява. Четете , ограмотявайте се. В сайта ANONIMUS има достатъчно информация от световни специалисти.
  • 11 въх

    18 1 Отговор
    аха а аз съм толкова наивна че да ви повярвам
  • 12 И трета и четвърта да слагат ☠☠☠

    20 1 Отговор
    Нищо не слагам 🤑🤑🤑
  • 13 макробиолог

    11 0 Отговор
    Ха добър ден
  • 14 АГЕНДА 2030

    14 1 Отговор
    ИНКВИЗИЦИЯ НА НИСКО IQ ШЕФЪТ НА ВИАГРА ПРОИЗВОДИТЕ ПФИЗЕР,ДА КАЖЕ ЗАЩО ТОЙ НЕ СИ ПРАВИ ИНЖЕКЦИЙКА?Comirnaty НАЗВАНИЕТО НА ВАКСИНКАТА КОЯТО ВСЕ ОЩЕ НАРИЧАТЕ ФАЙЗЕР ИЛИ ПФИЗЕР НА БЪЛГАРСКИ СТАДНИ СТАДНИ МНОГ БЪРЗО ВЛЯЗАХТЕ ВЪВ ФИЛМА ЗА 1 ГОДИНА.
  • 15 ГГ1989

    18 1 Отговор
    И така, докато всички ваксинирани им разкрият, че ако не си бият инжекцията през 6 месеца ще умрат.

    Най-голямата кражба в историята!!! Тоя сценарий и Холивуд няма да го измисли толкова добре!
  • 16 Денят на страшният съд е близо

    9 5 Отговор
    Пророка Мохамед е казал че денят на страшният съд няма да настъпи преди да се случат някой неща.като например е казал:в тези дни жените ще ходят облечени но голи (клинчета легинс полички)живота ще е толкова лош,че хората ще казват когато видят гроб ех да можеш да легна в този гроб,мъж ще ходи с мъж жена с жена,сградите ще са толкова високи,че ще докосват небесата. има и други но ги забравих.
  • 17 Последния Софиянец

    9 2 Отговор
    За грип се правят нови ваксини всяка година за новите щамове.Сега слагат безполезна ваксина за щама от 2019 година.

    Коментиран от #18, #29

  • 18 заплес

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    Ама нали е безплатна, трябва да я употребят:)
  • 19 Псевдоним

    14 2 Отговор
    Такава нечувана ефективност има файзера, че трябва да си го слагаш всяка година по три пъти. Спирачните кранове по железариите издържат повече.
  • 20 Запомнете

    7 1 Отговор
    после да не кажете, че не съм ви казал. Всяка година ще има по две дози.
  • 21 вагелия

    9 3 Отговор
    БАБА ВАНГА- АКО СЛУШАТЕ ШАЙТАНА ПФАЙЗЕР СКОРО ЩЕ ДОТРЯБВА 3 И 4 И 5 И 6 И Т.Н ВАКСИНИ. ЧИПИРАНЕТО НЯМА ДА ГО УСЕТИТЕ ,ЩЕ БЪДЕ КАТО ПОРЕДНОТО БОЦКАНЕ. ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ. ЗА ДА ЖИВЕЕШ ЩЕ ТРЯБВА ДА ТЕ БОЦНАТ. И ПРОТИВОПОСТАВЯЩИТЕ СЕ, БУНТАРИТЕ НЯМА ДА БЪДАТ БОЦНАТИ И УМИРАТ. БОЦНАТИТЕ ЩЕ ЖИВЕЯТ ДАТО ВЕЧНИ РОБИ. ТОВА ВИ ГОТВЯТ БИЛИ ГЕЙ И БАЙ ДЪН.

    Коментиран от #26

  • 22 Мда

    9 1 Отговор
    Малко им беше печалбата от лекарствата дето досега продаваха за всякакви болести, че измислиха и тоя грип, да лапат още. Алчността ще затрие света!
  • 23 Анонимен

    12 0 Отговор
    Това е като аз да съм производител на домати и като видя, че изкарвам пари от тях да прогнозирам, че е необходимо всеки да ги яде по 3 пъти на ден, всеки ден. Добре върви планът на файзер, паричките валят.

    Коментиран от #30

  • 24 Колев Т

    7 0 Отговор
    Деним 1, Деним 2, Деним3 братчет .. тия много са ни навити
  • 25 Стрелата

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    Да лепват всяка седмица кво толкова докато има овци щте има и вълци.
  • 26 яко ни лъжат

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "вагелия":

    Кошмар: Пациентка се ваксинира срещу К-19 и се превърна в чудовище от мехури СНИМКИ
    По тялото ѝ се появили обриви, които тя чувствала като "изгаряния трета степен", ще трябва да живее със страшни белези до края на живота си. ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ

    Коментиран от #31

  • 27 За това

    5 1 Отговор
    умните хора си слагат ваксини от хора занимаващи се с това от над 150 години,а не от държави на по-малки от тази възраст. Спутник,както и цялата плеяда руски ваксини са с имунитет около две години,за някоя от трите казваха,че очакват и над 2 години. Единствено Спутник Лайт е с около 1 година действие.Руснаците се занимават с разработване на ваксини повече години от колкото съществува държавата САЩ,така че айде у лево тъпите овце които си слагат ваксини със съмнително качество и съмнителен имунитет. Вчера между другото политолози от Русия и САЩ коментираха как се компрометира ваксината на други държави от страна на Пфайзер с цел да се разчисти пазара само за тяхната ваксина и до някаква степен на Модерна.Коментираха също и скато непреодолима преграда е широкота популярност и желание за ваксиниране с руската ваксина Спутник и продължаващото и високо търсене от все повече страни по света.Та в този ред на мисли и АЗ не е толкова зле в сравнениес тази на Пфайзер обаче гьобелсовите похвати от страна на последните я извадиха от играта,иначе смъртни случаи са съобщени и от ваксината на Пфайзер,но всичко се покрива за да не се окаже и тя в положението на АЗ.

    Коментиран от #36

  • 28 ПЕНКО

    9 0 Отговор
    РНК ВАКСИНАТА Е НАМЕСА В -РИБО НУКЛЕИНОВАТА КИСЕЛИНА НА ПРИЕМНИКА !!! ОСТАВА НАМЕСА И В ДНК -ДЕЗОКСИ РИБОНУКЛЕИНОВАТА КИСЕЛИНА НА ПРИЕМНИКА !???? АМА ТОВА Е ЛИЧНОСТТА НА ВСЕКИ ЧОВЕШКИ ИНДИВИД- ПРЕДАДЕН КОД ОТ МАМА И ТАТЕ И НАСЛЕДСТВО ОТ КРЪСТОСАНИТЕ ДЕДИ !!! Е-БАХ ТИ ПАНДЕМИЯТА -ЩЕ СИ УМРА --- АЗ !!!!!!!!!!!!!
  • 29 Ваксините

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    за грипа се правят всяка година,но никога или много малко са ефективни и никога не са от щама който върлува към момента,та с две думи неефективни. Аз два пъти имуницирах съпругата преди много години с противогрипна ваксина и след двата пъти прави пневмония,първата си я излекувах аз защото за това съм учил,но втората се наложи в болница,след това само профилактика и засилване на имунитета и никакви ваксини. В рактиката си имах също и случай на пациентка която искаши и аз и поставих противогрипна ваксина по правилата и в най-подходящото време,е в колектива в който работеше не малка част се разболяха от грип,но за седмица и малко се оправиха,а тя се тръшна с пневмония та зор я излекувах,при което и казах повече никакви ваксини,но на следващата есен пристига с поредната при което и отказах. Постави и я друг колега и ситуацията се повтори като предната година. Та толкова за противогрипните ваксини на нашият пазар.А най-голямата измама бе миналата година когато някой се изцепи и каза слагайте противо грипни ваксини за да не се разболеете от грип. Голяма лъжа е това казана от някой неграмотник накупил такива ваксини и няма къде да ги пласира и да не загуби пари. Ами то вируса на грипа и корона вируса са в конкуренция и понеже този на грипа е по-слаб е изместен изцяло от корона вируса,който е и по- силен. Това е като конкуренцията между лъвове и хиени и леопарди,лъвовете убиват конкурентите си за храна просто защото се конкурират а не за да се нахранят с тях,так

    Коментиран от #33

  • 30 Така е но

    7 0 Отговор

    До коментар #23 от "Анонимен":

    долното в случая е това,че Пфайзер очернят конкурентите за да са те единствени на пазара,нищо че ваксината им е ялова и със съмнителна продължителност на ефективност,но когато си единствен на пазара ти си шефа.Това се казва геноцид в най-съвременният му вариант и този на Хитлер е момина сълза пред този на краварите от СРАЩ

    Коментиран от #32

  • 31 Блиц не

    7 0 Отговор

    До коментар #26 от "яко ни лъжат":

    чета,но колега се ваксинира и с двете дози на Пфайзер и точно след втората почина,но никой нищо не каза,иначе беше здрав и все пак медицинско лице,но те така за Шмайзер,само суперлативи а негативите са за другите ваксини,при тях няма.Смях просто са жалки от самото начало,а и те не са и направили ваксината а турското семейство микробиолози от Германия,щото иначе те от Шмайзер такова нещо няма как да измислят,просто нямат капацитет.
  • 32 АНОНИМЕН

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "Така е но":

    А има и най-бързо затривани информации за странични нежелани ефекти от ваксината на Пфайзера! За Модерна се позадържат по-дълго, за Астрата още по, а Джонсън ги изтупаха яко още отначало! Така си е! Отвсякъде мирише на търговски брадви! А за качествата на ваксините няма да пиша нищо!
  • 33 АНОНИМЕН

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "Ваксините":

    КОВИД-Терминатор, че и канибал щото и другите коронавируси ги няма, ако правилно разбирам! И хепатит А нямаше лятото на 2020г. затова може би?!
  • 34 Last Days

    6 0 Отговор
    Който иска да му ъпдеитват софтуера всеки сезон да заминава !
  • 35 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    НЯМА ЛОШО !!! ЗАПАДЪТ С ВАКСИНИ -ИНИ -ИНИ , А ИЗТОКЪТ С ИСТИНСКИ ВАКСИНИ - ЗА ЗАЩИТА НА ЧОВЕЦИТЕ !!!!!! И "ЗАПАДЪТ " ЩЕ ПРОИЗВЕЖДА И ПРИЛАГА ИЗТОЧНИТЕ ВАКСИНИ : "ХЮМЪН -В -+ " И " ЧИНЕЗИЪН ЕКСПРЕС " ----!?!?!?!?
  • 36 Omega

    7 0 Отговор

    До коментар #27 от "За това":

    УМНИТЕ ХОРА ЗНАЯТ ЧЕ НАЙ ДОБРАТА ВАКСИНА Е ТАЗИ КОЯТО НЕ СИ СИ УДАРИЛ !!!
  • 37 99999

    5 0 Отговор
    Защо се подигравате с хората, ама и те защо ви вярват.Ваксинирайте се вие и децата си по 444 пъти.Това ли е начина да убивате.
  • 38 Ковида

    6 0 Отговор
    "...и така, до края на света!"...и докато очистят и последният идиот вярващ е коронавируса и намалят населениетое света до 500 млн.
  • 39 Smooth Jazz

    6 0 Отговор
    Дори и една няма да си сложа от този геномодифициращ препарат! Модифицирането на човекото днк е невъобразимо опасно. Не случайно до началото на пандемията беше строго забранено.
  • 40 незнайко

    2 0 Отговор
    МАШИНАТА ЗА ПАРИ Е ПУСНАТА НА ПОСЛЕДНАТА ВЪЗМОЖНА СКОРОСТ !!!