Last news in Fakti

16 Април, 2021 15:00 3 408 44

Кремъл реагира остро на новите американски санкции

  • русия-
  • сащ-
  • санкции-
  • дмитрий песков-
  • владимир путин-
  • джо байдън

Путин подкрепя желанието на Байдън за диалог

Кремъл реагира остро на новите американски санкции - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Кремъл разкритикува днес новите американски санкции, които определи като „неприемливи“, но все пак посочи, че е „хубаво“, че президентът Джо Байдън търси диалог с руския си колега Владимир Путин, предаде БНР, цитирайки АФП.

„Пристрастяването към санкции остава неприемливо“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери. Той допълни, че Путин подкрепя желанието на Байдън за диалог, след като американският лидер предложи тази седмица среща между двамата.

В същото Песков призова френския държавен глава Еманюел Макрон и германската канцлерка Ангела Меркел да насърчат Украйна да спазва мирните споразумения в конфликта с проруските сепаратисти. Макрон ще се срещне днес с украинския си колега Володимир Зеленски. Към тях посредством видеоконферентна връзка ще се присъедини Меркел.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вова император

    30 9 Отговор
    Кремъл не смята да се занимава с провокациите на янките, в момента се залива от смях с българския парламентарен контрол.

    Коментиран от #7

  • 2 русия е джудже

    15 40 Отговор
    На никой не му пука как са реагирали джуджетата.Те ибез това реват като момиченца всеки ден.Нали уж санкциите ги правили по-силни,ама постоянния плач показва друго май

    Коментиран от #20, #21

  • 3 даритко

    11 40 Отговор
    Значи американците са най силните в Света, след като поставят и руснаците на колене със санкции. Руснаците защо не могат да санкционират американците, защото са по слаби

    Коментиран от #12

  • 4 Мимч

    35 7 Отговор
    Ами путин тътси мира,докато байдъна си търси майстора и може да го намери.Путин от такива не се плаши,той си има всичко с което,те могат да се уплашат....

    Коментиран от #9, #16

  • 5 Българин

    8 34 Отговор
    Бог да пази Америка и Америка да пази нас от диваците и варварите.
  • 6 GnG

    27 3 Отговор
    Северно Американските Щати, се държат като СВЕТОВЕН СЪД !

    За 240 години история северно-американците са предизвикали повече от 100 военни конфликта !

    ЗАЩО стояха войските им 20 години в Афганистан, бяха дадени толкова жертви и образуваха вълна от миграция?!

    Коментиран от #10

  • 7 Много ясно

    5 20 Отговор

    До коментар #1 от "Вова император":

    Мацква може да се ръби, дуе и да рита само много по-малки или паднали. Затова и се разбираха така тобре с банкянския страхлив плъх.
  • 8 мдаааа

    5 9 Отговор
    И пристрастяването към анексии - тоже .
  • 9 ми ,

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Мимч":

    Как нема да го търси , с толкова войска на границата с Украйна ...🤫
  • 10 Лека лкорекция

    16 2 Отговор

    До коментар #6 от "GnG":

    За своето съществуване щатите са водили над 250 войни, разбира се НЕ на своя територия.

    Коментиран от #11, #19

  • 11 ихтанмет

    4 12 Отговор

    До коментар #10 от "Лека лкорекция":

    Е на кой му харесва да води война на собствена територия ..тиневменяем ли си какъв си ? Освен това на американска територия е невъзможно да се води война.

    Коментиран от #17, #44

  • 12 ихтанмет

    3 16 Отговор

    До коментар #3 от "даритко":

    Те руснаците са такива мижитурки,че дори и Албания ги санкционира..

    Коментиран от #25

  • 13 Тиква Стайл

    5 16 Отговор
    Нека квичат КГБ-свинете. Ревът им е музика за ухото и предвестник на едни по-добри времена. Защото Русия се задушава от смрадта им, гасне в противната им прегръдка. Руската душа- макар и изнасилена и обругана от болшевиките и днешните им наследници ще възкръсне а за лилипута Путин бъдещите поколения ще учат както ние учихме за Хитлер- като нещо отминало и нямащо място в нормалния живот.

    Коментиран от #32

  • 14 JEB

    4 10 Отговор
    троловете били готови на диалог..среща може и да има но с държанието на кухото джудже и последователите му..нещата със сигурност ще станат по зле

    Коментиран от #26

  • 15 глоги

    8 1 Отговор
    Към тях посредством видеоконферентна връзка ще се присъедини и бабето Меркел.
  • 16 Да ти кажа

    13 4 Отговор

    До коментар #4 от "Мимч":

    Щатите обичат да водят войни, но винаги срещу символични противници. Тъй че едва ли ще му стиска на мумията да започне военни действия срещу Русия или Китай. В Черно море е станало нещо имтетесно - навоигационната система и всички компютри на самолетоносача им са били безмълвни доста време. Та той останал като консервна кутия в морето. Та ще им трябват доста памперси там. А и Китай няма да е наблюдател...

    Коментиран от #18

  • 17 Как да ти го кажа

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "ихтанмет":

    По-скоро се смятам за реалист, но със сигурност между двама ни аз не съм ненормалния. Със здраве, братчет.
  • 18 JEB

    5 14 Отговор

    До коментар #16 от "Да ти кажа":

    какъв самолетоносач ве охлюв ако влезе американски самолетоносач всички ще сте в укритията

    Коментиран от #22, #23, #24, #27

  • 19 GnG

    9 3 Отговор

    До коментар #10 от "Лека лкорекция":

    "Пълен списък на войните и интервенциите, осъществени от САЩ" - статия в интернет
  • 20 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "русия е джудже":

    С което за твой ужас е господар на света.
  • 21 Ама как само

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "русия е джудже":

    врътнаха краварските говновози преди Босфора и се отказаха да влизат в Черно море явно защото нямаха достатъчен запас от памперси,че "джуджетата" току виж ги подводнили на един раз. Смешко ако бяха джуджета както пишеш до сега да са завладени,но май на очос краварос бойс не са му големи топките и доста по-добре от теб знае до къде да си простира смелостта,та май им стигна до преди Босфора тази смелост и кръгом и пак напред,любимата им команда.
  • 22 GnG

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "JEB":

    "Таран в американских кораблей Чёрном море. 1988 г." - в ютуб :)
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ллеле леле

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "JEB":

    Ами да пробва да влезе другарю граничар-милиционер,разбирачев!Кораб на картинка виждал ли си? А"Кинжалче" по авиокрилото и вие всинца бегом в укритието!
  • 25 Като

    9 3 Отговор

    До коментар #12 от "ихтанмет":

    спрат доставките на петрол и други изключително ценни природни суровини на САЩ ще видим кой ще квичи най-много. Гоненето на дипломатически лица е в ущърб и най-накрая води до прекъсване на отношения а това след себе си води до горещи военни действия. Президента с алцхаймера на САЩ,който не знае въобще къде се намира и дори не осъзнава че е президент го ръгат войнолюбците в правителството мислейки че са силни,но ще се изненадат колко са нищожни като ги запукат яко.Тези тиквеници си мислят,че океана ги пази като през ВСВ,но много се лъжат,а и доктрината им е много остаряла. Между другото бая бързо си върнаха коритата и не минаха през Босфора,ако бяха силни и уверени това нямаше да ги сбърка,но като усетиха онзи с голямата глава да ги полазва изотзадзе се врътнаха като девица. Толкоз със силните тъпанари кравари.

    Коментиран от #35

  • 26 То за това

    8 3 Отговор

    До коментар #14 от "JEB":

    ли се скри алцхаймера ви от видеовръзка показвана директно пред целия свят,та сега замазва с някакъв диалог в неутрална страна и при затворени врати. Путин на открит диалог показван по телевизията щеше да го размаже и да го навре в кучи .ъз и да стане за посмешище на света. Не му се е разминало още,цирка ще следва и алцхаиймера цукала ще трябва да му донесат да не озапа килимите.

    Коментиран от #31

  • 27 Нали знаеш

    8 4 Отговор

    До коментар #18 от "JEB":

    колко голяма и видима мишена е самолетоносача,а в Черно море на Циркона ще му трябва не повечеот 1-2 минути да го ряснеи никакви охрани няма да го спасят. Между другото за потопяването на едни самолетоносач ще са необходими 3-4 ракети като Циркон,за един Ту 160 това е количество на 1/4 от запаса му и няма да излиза от границите на Русия. Мисли преди да пишеш. Колкото по-голяма е мишената толкова по-лесно се улучва. Спомни си ако все пак си достатъчно голям,на стрелбищата патките са най-горлемите мишени,след това зайчета и т.н. В кслучая този самолетоносач е патката от стрелбището първи те падат.

    Коментиран от #28, #30, #37

  • 28 JEB

    4 4 Отговор

    До коментар #27 от "Нали знаеш":

    какви циркони какви работи сънуваш..оперативната зона на един самолетоносач е 1000 километра радиус..нито може да бъде прехванат нито уцелен..ако америкаците искат да направят фоерверки ще изпратят 2 б2 посока москва и след 3 часа няма да съществува
  • 29 JEB

    4 2 Отговор
    точно вие дето не можете да пишете ще учите американците как да карат самолетоносачи дето ги карат от 100 години..първо се научете да пишете кло-ни
  • 30 Роко

    3 3 Отговор

    До коментар #27 от "Нали знаеш":

    Приятелю а ти нали знаеш че Циркона не за стрелба по кораби не задруго прекалено са малки за точността на ракетата дори за точността която обявява производителя, ако Х е отклонението от целта за руските ракети е 5Х. А и дай да не се плашиме със самолети набори на баща ти като Ту-160. А да глупаво е да се вкарва самолетоносач в Черно море той може да унищожава руски цели и от егейско море
  • 31 Роко

    4 4 Отговор

    До коментар #26 от "То за това":

    Приятелю ти някога виждал ли си Путин да участва в открит диалог. Щото аз не съм.

    Коментиран от #33

  • 32 Роко

    4 5 Отговор

    До коментар #13 от "Тиква Стайл":

    Явно не познаваш руската душа за нея управника които се гаври с народа си е най - добър. Примери Александър Невски - предал на монголите собствения си брат защото искал да освободи народа си от монголско иго. Иван Грозни (наречен така заради жестокостта си към московския народ известен е с оргиите си на които обличал болярите като жени и ги гонел). Петър първи заради амбициите си да направи град на Балтийско море погребал в основите му над 100 000 руснаци. Йосиф Джугашвили по прякор Сталин отговорен за смърта на над 20 милиона руснаци всъщност на негова сметка трябва да прибавим и 40-те милиона загинали във войната която той подпали. Та Путин в сравнение с тези е направо ангелче не е избил още и 50 000 руснаци.

    Коментиран от #36

  • 33 Не си прав

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Роко":

    Путин много пъти е участвал в диалог и с чужд и руски журналисти. При това с аргументи ги накара да се изчервят. Но трябва да се гледат и други телевизии. Не само Босфор ТВ. Виж, за щатските президенти - не знам да са водили публичен дебат. Идват, изказват се и.... край - няма въпроси, няма журналисти, няма проблеми.

    Коментиран от #41

  • 34 Рико

    2 2 Отговор
    "Неприемливи" !? Те не ви предлагат да ходите заедно на пикник, санкционират ви! Едностранно! Не ви питат приемате или неприемате.
  • 35 Рико

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "Като":

    Буквално вчера гледах някаква документалистика - американци на учение. Малки по размери роботи вървят напред и стрелят като воиници(само че по точно). Срещу самострелящи машини ще изпратиш Витя от колхоза с автомат образец 1947 !Вие дори не схващате колко сте изостанали.
  • 36 Апропо

    5 2 Отговор

    До коментар #32 от "Роко":

    Нещо историята и математиката не са Ваша тема. Тези милиони за нищо ги нямате.
    Що се отнася до отклонението на ракети , сигурно сте го прочел на опаковката в "Джъмбо" .
    Б-52 е вероятно е набор на дядо Ви , но все още е на въоръжение в САЩ .
    Простата истина в момента е , че един възрастен човек , защитава една тръба , която е на сина му. Не Вас , не мен и не световния мир .

    Коментиран от #42

  • 37 гостгост

    3 5 Отговор

    До коментар #27 от "Нали знаеш":

    Няма смисъл да обясняваш на другите да мислят ,като самия ти си куха невежа и не можеш да мислиш.Ти наясно ли си въобще как се потопява самолетоносач ? Отсега ти казвам ,че с циркон няма да стане,колкото и да са ти промили мозъчето разни кремълски слуги.Самолетоносачът е ескортиран с около 10 бойни кораба Арли Бърк,две подводници и разузнавателен самолет P-8a Poseidon.С други думи нищо не може да прехвръкне в радиус от 1000км ,че и пвоече в случай на военен конфликт.Циркон има радиус на действие от 500км ,а при балистична траектория е 1000км. което е предлно ясно ,че пак не става като вариант ,а и кой ще стой на едно място да чака нещо да го удари от балистична траектория докато пада от небето ?! Другото което е американския самолетоносач струва над 10 милиарда долара ,като малък град е с население от над 5000 човека и ,ако само си помислиш да го удариш означава ,че удряш директно американски град и след това ще бъдеш заличен моментално от лицето на Земята ,независимо дали си русия или който и да било.Просто изчезваш ! Така ,че можеш да бъдеш сигурен,че никой никога няма да си позволи да пипне дори и с прашка американски самолетоносач.

    Коментиран от #38

  • 38 Рико

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "гостгост":

    Задавал съм си въпроса - голяма цел, защо ги правят? Лесният отговор е - за да хвърлят толкова средства и да ги правят, значи има смисъл. По-късно попаднах на информация - имат три кръга на защита. Непробиваеми. Толкова надеждни,че вече са се отказали от дебелата стомана за палуба-вдига тонажа, а опасност от попадение на борда няма.

    Коментиран от #40

  • 39 Дидо

    1 0 Отговор
    Със събути гащета монголите се молят
  • 40 Апропо

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "Рико":

    Правят ги за да мачкат страни като Панама , Виетнам , Ирак , Сирия , а не за страни като Китай и Русия.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Роко

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "Апропо":

    Б-52 не е основен бомбандировач на армията на САЩ и да той е на въоръжение в армията на САЩ като резерв използват го където няма нужда от прецизна работа доказал е качествата си в редица конфликти за разлика от Ту-160 за качествата на който трябва да съдим само по думите на руснаците а те доста послъгват. Пример Панцир 1С суппер-бупер зенитна по думите на руснаците на практика пълен боклук който дори не може да защити себе си. Айде ще кажеш че дроновете са му малки и не може да ги уцели на евреите гръмнаха два единият с ракета другия с планираща бомба като и двата случая са документирани с видео изпращано съответно от ракета и бомбата до самия взрив. Или пък да вземем Су-35 най - модерният руски изтребител (модернизиран 40 годишен Су-27) миналата година имаше ДВА иидентични инцидента при учение докато изпълняват маневра самолетите се сблъскват защото пилотите нямат навигационна която да ги уведоми къде е партньорът им (всъщност имат но тя с качеството като за селскостопански самолет. Или да си припомним случая когато руски зенитчици свалиха руски самолет над Сирия вместо израелския щото "умните" им ракети просто не разпознават своите самолети, е после преписаха инцидента на сирийците. Или да си спомним какво каза Путин след като разположи С-400 в Сирия "небето над Сирия е затворено за въздушни удари" ден по -късно америте атакуваха ТРИ цели в Сирия с допотопни ракети Томахоук и ги унищожиха разчетите на С-400 разбраха за атаката от телевизията. След седмиц

    Коментиран от #43

  • 43 Апропо

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "Роко":

    Не знам какво според Вас означава " основен бомбардировач " . Бомбардировачите са различни типове в зависимост от предназначението си. Биват страгически , тактически , фронтови и т.н. . Материята е сложна , не може да Ви я свари главата.
    Су-35 не е най-модерният руски изтребител . Су-57 е. F-16 също е доста стар но още е на въоражение , дори в САЩ . България плати купища пари за такива . Просто базата се надгражда . И в САЩ и в Русия. Най-вероятно не са питали Вас. Що се отнася до "Панцерите" , те бяха в ръцете на араби , които меко казано са слаби войници. Да Ви напомня ли какво се случи с иракската армия когато срещна Ислямска държава ? САЩ пръсна милиарди да я обучи и въоръжи. Колко време САЩ воюва с ИДИЛ и какво постигна ? Да напомня ли какво им се случи в Ардените , Пърл Харбър , Виетнам , Корея , Иран ...
    Истината е , че тази ситуация е изгодна и за Русия и за САЩ. Мислете с главата си.
  • 44 сноу

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "ихтанмет":

    Че що да е невъзможно...ами те са всекидневно във война ама помежду си...я виж препечените пуцат бледоликите под строй, че даже и не ги броят, а великите демоНкрати даже се извиняват ,че им хабят патроните..
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания