Last news in Fakti

16 Април, 2021 17:44 3 414 10

Гарванлиев за българския паспорт: Това беше атака срещу мен

  • васил гарванлиев-
  • певец-
  • северна македония

Македонският певец коментира песента

Гарванлиев за българския паспорт: Това беше атака срещу мен - 1
Снимка: Facebook

Мисля, че бях обект на организирана атака, заради своя български паспорт. Това обяви македонският представител на Евровизия Васил Гарванлиев пред eurovizion.com

Певецът обяви, че нещата са били извадени от контекста. Според него е била представена невярна информация, която е получила негативен отговор.

Той вярва, че това е придало допълнително послание на неговата песен и го е вдъхновило за успешно представяне. Гарванлиев иска да е глас за безгласните и за творците, които нямат артистична свобода.

Клипът към песента предизвика недоволство, защото в него се виждат цветовете на българското знаме. Самият Гарванлиев впоследствие призна, че има българското гражданство и че неговото семейство е свързано с България.

Това доведе до вълна от негативни коментари, а екипът, работил върху клипа обяви, че ще го монтира на ново. В един момент дори се стигна до преразглеждане на участието на песента.

В крайна сметка Васил Гарванлиев ще представя Северна Македония на конкурса.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Клюкарка

    17 0 Отговор
    Дано да пее на Български момчетО,защото нашите маат чалга на Инглиш.
  • 2 РЕСПЕКТ

    14 0 Отговор
    БРАВО ЗА СМЕЛОСТА,ДАНО ПРИЗНАЯТ 100 000та БЪЛГАРСКА ОБЩНОСТ,БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА И ЕЗИК ЗА ОФИЦИАЛНИ В СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ
  • 3 бай Даньо

    4 4 Отговор
    България не е истинска държава. Инак чрез истерията която се разрази в Мънкидония около тоя агент можеше да се направи кампания в наша полза (правото за самоопределение на българите в РСМ !!!) и това щеше да е всичко необходимо за да се убеди Европа че Мънкидония е титов комунистически резерват и не е готова за ЕС ... Правото за самоопределение в Европа е свещено и в основата на модерния европеизъм и точно там ни бият мънкитата, от Самуил и езика никой не се интересува. Защо ли пиша като си знаем от историята че българската външна политика е низ от малки грешки като тая и после люс "два метра у лево" и после великите сили ни виновни ...

    Коментиран от #4

  • 4 Шумадийски севернолуизианец

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "бай Даньо":

    Напротив, много си е истинска България. Това, че досега имахме политици без топки, е друг въпрос. По целия свят знаят за България, имаме история, и то истинска, знаят и каква е истината относно тези от Северна марсиания. Иначе няма какво да се гледа, има архиви, има и други историци небългари и несеверномарсианци! Има исторически извори, артефакти и т.н. При тях може да има люта цензура, но навън не е така. Всеки себеуважаващ се историк, знае, че тази губернийка се появява на картата на Европа след 02.08.1944г. С подкрепата на Коминтерна и Югославия се пръква така наречената македония, която няма нищо общо с древните елини. Всички са наясно какво е населението по тези земи тогава - българи. Просто оставят българската история, престават да просят БГ паспорти, дават право на хората да се определят за каквито поискат и тогава може и Европа. Ако си мислят, че чрез външен натиск срещу България ще им се получи, сбъркали се. "Древни антички" били, с българска азбука и българска история, че и гръцка такава. Е като сте древни, защо ви няма на картата на света, защо ви няма в нито една енциклопедия, в нито един исторически извор. Древни били... древен ми е г#з@... вентилатори... че и знамето им е копирано от японския имперски флаг. Нема такъв виц, това само на Балканите може да се случи.

    Коментиран от #6

  • 5 Грогу

    3 0 Отговор
    Да правят каквото искат , избора си е техен. Ние си имаме по-важни неща от лигавщините на макетата. Като са прости и за тях сръбските интереси са по-важни от бъдещето на тяхната държава , да си стоят антични во веки веков...извън Европа обаче .
  • 6 бай Даньо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Шумадийски севернолуизианец":

    Сигурен ли си че на мен трябва да обясняваш как стоят нещата с появата на античките!? Проблема на България е че не се съзнава нито от населението вероятно и от калинките във външно че в западния свят самоопределението на хората ще натежи далеч над всякакви исторически архиви. Ха иди да питаш колко са българите в Македония само гледай да не ядеш бой. България трябва да играе друга игра от тая инфантилната - историческата истина е на наша страна , даже не ми се обяснява... Като е на наша страна ще накараме сърби и руси да си посипят главата с пепел заради стореното зло, гърците да ни съдействат , македонците да се осъзнаят? Дори албанците се вижда че се еманципираха да играят нашата игра въпреки че до скоро интересите ни като че ли съвпадаха в Македония.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Абе да попитам...

    0 0 Отговор
    Кое е това го мно ве?
Новини по държави: