Last news in Fakti

16 Април, 2021 20:40 2 970 21

Си Дзинпин недоволен от европейско решение

  • китай-
  • си дзинпин-
  • ес

Обяви се срещу нов данък

Си Дзинпин недоволен от европейско решение - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният глава на Китай разкритикува плана на ЕС за въвеждане на система за налагане на данък върху въглеродните емисии, съобщи ТАСС.

Днес той участва в среща с германския канцлер Ангела Меркел и френския държавен глава Еманюел Макрон. Основна тема на срещата бяха програми за опазването на климата.

ЕС одобри въвеждането на въглероден граничен данък, който ще защити европейските компании от внос на държави с по-слаби климатични политики. Решението се разглежда като част от програма за въглеродна неутралност.

Китайският държавен глава обяви, че климатичните политики са споделена отговорност и не трябва да се превръщат в международно пазарене. Дзинпин смята, че не трябва да се стига до подобни търговски практики.

Той призова богатите държави да помогнат на по-бедните да се справят с климатичните промени чрез нови действия. Важно е да има споделяне на иновации.

Китай е готов да подобри сътрудничеството с Германия и Франция по темата.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ирутлъж етерму

    9 15 Отговор
    Тоя шебек е само на един взрив на колата му при държавно посещение някъде.
  • 2 Ридик

    9 20 Отговор
    Че кой го интересува мнението на високия бял китаец с дръпнати очи и мухлясала държава

    Коментиран от #4

  • 3 xaxaxaxaxa

    10 15 Отговор
    "Дзинпин смята, че не трябва ... "

    Я си гледай там смога бе цървул облещен!
    Ако някой тръгне да дрънка какво трябвало в Китай да става...веднага оцапвате гащите от злоба!
  • 4 Behemoth

    32 12 Отговор

    До коментар #2 от "Ридик":

    Много ме кефи ордата от несретници подиграваща цивилизация и имперска сила на пет хиляди години.....просто се треса от кофти смях...

    Коментиран от #5, #7, #8, #18

  • 5 рутлъж еб йахуд

    10 13 Отговор

    До коментар #4 от "Behemoth":

    Тия са на 5 хиляди години колкото Македония е съществувала повремето на Сашо Македонеца
  • 6 Тези бяха ритнали

    6 1 Отговор
    ГОЛЕМИЯ български ЕВРОполитик, Суперчестния и Обичан, Живото божество, Водачът без който не можем, И. Кючюк, нали? Хак да му е! Още веднъж да го ритнат ита му с ит.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ридик

    7 15 Отговор

    До коментар #4 от "Behemoth":

    Много се кефя че има такива харесващи тази 5000 хилядна цивилизация на кенефа, хайде поръчай билет и хващай пътя за Шанхай
  • 9 Behemoth

    21 7 Отговор
    Наистина ме ужасява невежеството на глупаците населяващи тая пропаднала територия..Абе червеи знаете ли че в Китай за две години е построен виадукт от 167 километра с магистрала и жп линия по която се движат влакове със 380 км в част (пояснявам път на колони над земята... алоооо магистралите )на три смени са го строили по десет хиляди човека а цената е десет милиарда....следващите пет такива виадукта са пак в Китай ...зашеметява ме дебилноста ви ..

    Коментиран от #10

  • 10 Ридик

    9 12 Отговор

    До коментар #9 от "Behemoth":

    Хайде невежите си оставаме тук хайде умници като теб маршш в Китай сръчен си ще построиш и по големи виадукти и мостове и небостъргачи какво правиш още в Европа

    Коментиран от #11, #13

  • 11 Behemoth

    8 7 Отговор

    До коментар #10 от "Ридик":

    Извинявай много господин цървул запленен от детски филми (Ридик хахахх) но нямаш ниво да ми даваш насоки в живота...

    Коментиран от #12, #15

  • 12 Ридик

    8 4 Отговор

    До коментар #11 от "Behemoth":

    Спокойно китаец аз няма нужда да те насочвам където и да било ти вече си се насочил
  • 13 Госあ

    5 5 Отговор

    До коментар #10 от "Ридик":

    Аве много му отива на простолюдието да се закичи важно с титлата европеец.
  • 14 Госあ

    8 6 Отговор
    Всъщност, не е зле да се знае, че Китай хвърлиха най много пари на вятъра и за слънчеви бани от целия свят. В ПЪТИ повече. На вятъра. Направиха го. Сега напълниха реактора си за синтез и ускориха изграждането на 19'те планувани атомни електроцентрали. Включително и такива за изграждането на водородна инфраструктура. Поне от слънцето ще могат да си топлят чая. Защото както може би не знаете, когато в Китай са пили чай от порцелан, у англия са пили вода от темза от ботушите си.
  • 15 Гост

    5 7 Отговор

    До коментар #11 от "Behemoth":

    Алоу чай ник, ти си поклонник на държавата дето дава само насоки в живота, там няма собствено мислене и избор, има само мислене каквото ти зададат от партията.

    Коментиран от #16

  • 16 Госあ

    7 6 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Ах, в страната на Лао Дзъ и Конфуций нямали мислене хахахаха хахахаха викаш друго си е джизъса да ти го говори. А не императора и философа. Между другото, онова което има някакъв смисъл в библията е преписано от Лао Дзъ. Дори самата и структура.

    Коментиран от #17

  • 17 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #16 от "Госあ":

    тоа па. ай пий си таблетките редовно.
  • 18 Шамара

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Behemoth":

    Нищо не знаеш! Само ще ти кажа бил съм в Китай и в обществената тоалетна на автогарата в Пекин има един голям басейн и всички се изхождат вътре наредени в кръг! Когато влязох той беше почти пълен, за другото си вади сам заключения! Това им е цивилизацията , и крадат всичко от всички безкруполни са!!!

    Коментиран от #19, #20, #21

  • 19 Госあ

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "Шамара":

    Хахахаха тоя па хахахаха хахахаха
  • 20 Госあ

    4 4 Отговор

    До коментар #18 от "Шамара":

    Май си бил у селото си, А ?
  • 21 Госあ

    3 4 Отговор

    До коментар #18 от "Шамара":

    А, като отвори въпроса за тоалетни, една японка ми разкава как много се притеснявала от кенефите в Европа. Като отидеш и в Токио, ще разбереш за какво говоря. Ама ти сигурно си бил, я кажи там как се изхождат в басейни ааахахаха
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания