Last news in Fakti

16 Април, 2021 22:42 2 816 6

Словенският президент не одобрява промени на Балканите

  • словения-
  • борут пахор-
  • балкани

Спорове около нов доклад

Словенският президент не одобрява промени на Балканите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният глава на Словения отхвърли неофициалното предложение за промяна на границите на държавите от Западните Балкани, съобщи Фигаро.

Смята се, че предложението е направено в план, предложен от словенския премиер. Много европейски представители отхвърлиха тези предложения.

В дипломатическата кореспонденция се посочва, че причината за трудна интеграция на балканските държави в ЕС са неразрешени национални въпроси. Посочва се, че те могат да бъдат разрешение чрез териториални размени.

Документът беше публикуван от хърватски сайт. Държавният глава на Словения обяви, че не е получавал подобен документ и че не знае за какво става въпрос.

Борут Пахор обяви, че решително отхвърля предложения за подобна промяна на граници. Твърди се, че премиерът Янес Янша е предал доклада на председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Към момента не е ясно кои са авторите на документа, но може частично той да е разработен в Унгария.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ми ,

    2 2 Отговор
    Ка да променя промени ??!
  • 2 Тати

    4 8 Отговор
    Ква е тая държава словения....на бай Слави селото ли е???!!!
  • 3 българина

    6 2 Отговор
    турция и сащ това чакат, но не дават личен пример с кюрдистан и мексико
  • 4 бай Даньо

    3 0 Отговор
    Българската дипломация вероятно по стара наша традиция спи дълбок отпочиваш и заслужен сън след добре свършената работа? Ако ще кроят граници Западните покрайнини, нещо или сме ларж!?
  • 5 🚾🚯🔞💯💯🎪🍖🍗💰💰💰💰

    5 0 Отговор
    ТО И АЗ НЕ ОДОБРЯВАМ ,,,АГНЕШКОТО ПО 15.80 ЗА КИЛОГРАМ ЗА ВЕЛИКДЕН АМА МЪЛЧА И ТЪРПЯ НЯМАМ ДРУГ ВАРИАНТ СЪС 318,25 ПЕНСИЯ .......

    Коментиран от #6

  • 6 Офчар

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "🚾🚯🔞💯💯🎪🍖🍗💰💰💰💰":

    Яла на село . Ше те научим да гледаш офци .
Новини по държави: