Last news in Fakti

19 Април, 2021 10:20 4 617 14

Ново британско проучване изследва дали хората могат отново да се заразят с COVID-19

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • великобритания-
  • ваксина

Информацията от този труд ще ни позволи да измислим по-добри ваксини и лечения, а също да разберем дали хората са защитени, след като са прекарали коронавирус, и за колко дълго

Ново британско проучване изследва дали хората могат отново да се заразят с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британски учени започнаха днес изследване, в което участниците, прекарали вече COVID-19, ще бъдат умишлено изложени отново на коронавируса, за да се проучи имунния отговор и да се види дали хората повторно ще се заразят, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

През февруари Великобритания стана първата страна в света, разрешила изпитания с хора, при които доброволци умишлено са излагани на коронавируса, за да се съдейства за изучаването на КОВИД-19.

Сегашното изследване се различава от предишното по това, че не се стреми към заразяване на хора за първи път, а търси да проучи възможността за повторно заразяване на хора, които вече са прекарали COVID-19, за да получи по-голямо разбиране за имунитета.

"Информацията от този труд ще ни позволи да измислим по-добри ваксини и лечения, а също да разберем дали хората са защитени, след като са прекарали COVID-19, и за колко дълго", каза ваксинологът от Оксфордския университет Хелън Макшейн, която е главен изследовател в проучването.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    9 3 Отговор
    Не могат бре.. Вече 6 месеца откакто ме отровиха с токсина, вече не ми се лепи, защото имам имунитет. Изкараш ли веднъж остава само гадното кашлюкане и влошеното обоняние, другото са братвежите на платени медици и математици.

    Коментиран от #5, #11

  • 2 Мишка

    4 0 Отговор
    Има ли още опитни мишки?
  • 3 преболедувал

    18 0 Отговор
    Естествено,че могат.Само че разликата е в това че имунната система вече е изработила и архивирала файла който отговаря за този вирус и при необходимост мигновено ще го активира.Всички останали глупости за ежегодна ваксинация са просто един явен ламтеж за пари от една,определена група лобисти.

    Коментиран от #4

  • 4 Сложих

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "преболедувал":

    Ви плюс.Надявам се да сте прав.
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    обонянието ще се върне ,но много бавно!Обяснил съм в този сайт и защо се губи и къде се намира зоната за обоняние в мозъка!това е излишно,макар срещу пари да се намерят и хора!дадох ви данни току що и те са повторно заразяване 71 случая от 137 милиона ,или 0.00005%, е вероятноста да се случи....Да тръгнете с колата си и да стане....е 8%.....Говоря за софия.При ваксинацията,там трябва да се статистира,и е напълно излишно да се дават хартийки за пътуване,като ваксинирани!При ваксинирането се атакува и се създават само антитела срещу шипчетата на НЕЩото,и това според мен е нетрайно и ще трябва да ги дупчат,докато преболедувалия създава КЛЕТКИ,след антителата се създават рли преболедуване паметни Т клетки!Когато се появи същия файл както пише Номер3,паметните клетки се активират от Мозъка,казано по ....Централна нервна система...ТЕ Т -клетките от своя страна,заповядват на Б клетките да създадът и съберат достатъчно антитела и да унищожат врагът...Перфектно създадена от Твореца -Защита!Очаквам вече да не пишем на тази тема,станахме мисля поне доценти по Обща медицина!

    Коментиран от #6

  • 6 К.К.

    0 4 Отговор

    До коментар #5 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Т-клетки се образуват и от ваксините, и то от Астра зенека Т-клетъчния имунитет е най-висок. Относно преболедувалите, двама лични познати караха за втори път ковид 19, но не стигнаха до болница този път, домашно лечение с антибиотици профилактично.

    Коментиран от #7

  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "К.К.":

    Образуват се само ,срещу спайк протеина-шипчето,затова трябва да се статистира,доколко това е достатъчно и трябва ли реваксинация,докато при преболедуване, се образуват в цялост и срещу шипчето и срещу ядрото на НЕщото!Лично аз смятам,че при качественна ваксина би трябвало защитата също да е пълна!!!Но за да се докаже трбва време!Поне логиката ми не може да види,как по друг начин ,НЕщото може да навлезе в клетката!според мен новата власт трябва да снабди хората с тестове за домашно ползване и да освободи напълно живота!На 14 дена може всеки да си прави в къщи и да го снима!Ак е положителен се самоограничава!Теста е с бар код,и трябва да са безплатни!Не е сложна процедурата !Аз сам бих си бръкнал в носа ...НЕНадълбоко....,а колкото трябва да не повредя обонятелни нишки !и после имаш разтвор и маркер изчакваш 15м и снимаш!Това едостатъчно да се ограничи НЕщото!За бг не е опасно!!Голямата лъжа и с умрели и със заразени я разиграха .... лекари и власт имащи със занижен морал-за ПАрата!!!При ваксинирането е много опасно да не се създаде нов ЩАМ, и той да е по ..........това е много вероятно!Може и лабораторията,която го е създала да роди ново ....НЕЩО.......
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    Всъщност при ваксииране се създават антитела срещу шипчетата на Нещото,но дали се създават паметни клетки........може да се докаже само при нова среща с НЕщото...Няма доказано,ако се създават според мен проблечът -НЕщото е решен!Това ,че ваксинирани боледуват.....показва,че не се създават Т-клетки!

    Коментиран от #12

  • 9 готвачка

    1 0 Отговор
    Малее, кой ще се съгласи УМИШЛЕНО да се изложи ОТНОВО на коронавирусът ???????????????????
  • 10 Тухла

    1 0 Отговор
    Това е ПЪЛНА ТЪПОТИЯ - на кой му хрумва въобще такава мисъл - само не ми казвайте, че е в научните среди!
  • 11 готвачка

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    Интересно, аз изкарах вируса без тези два много специфични елемента - липса на мирис и вкус, обаче сега, незнам защо, все като минавам покрай едно определено място ми мирише....като на Луната---като на барутна пудра...:-(
  • 12 К.К.

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Потърси малко информация, има! Въпреки, че се използва частта от РНК одговаряща за синтеза на шипчетата, има Т-клетъчен имунитет и антитела.
  • 13 Дълбоко виждащ

    0 0 Отговор
    Не помислете!след преболедуване. Има статистика и тя е 71/137000000!Ако имаме и Т клетъчен имунитет след ваксина не би трябвало да боледуват и НеЩОто трябва да заглъхне!А,доста инфо има,че боледуват въпреки ваксината,това ме притеснява!!Има нещо,което не Казват....световните главоци!!каквото и да се каже-трябва Време за да се до каже!За НЕЩОТО,мога да кажа,че медиите го направиха ,мега плашешто!!!
  • 14 незнайко

    0 0 Отговор
    Вместо да изследват да спрат да го РЪСЯТ и всичко ще се оправи !!!