Last news in Fakti

20 Април, 2021 07:18 1 806 6

19% от пълнолетното население на Великобритания е напълно ваксинирано

  • великобритания-
  • ваксини-
  • ваксинирани-
  • коронавирус-
  • лондон-
  • пандемия

Премиерът Борис Джонсън нарече новината „забележително постижение“

19% от пълнолетното население на Великобритания е напълно ваксинирано - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Повече от 10 милиона британци вече са получили втора доза ваксина, показват последните данни на националната статистика на Острова. Това означава, че повече от 19% от пълнолетното население на Великобритания е напълно ваксинирано. 33 милиона са с първа доза, предаде БНР.

Премиерът Борис Джонсън нарече новината „забележително постижение“, а министърът на здравеопазването Мат Ханкок отново призова хората да се ваксинират възможно най-скоро. Всичко това става на фона на много обещава статистика за жертвите и заразяванията. За последното денонощие има само 4 смъртни случая, което е най-ниската бройка от 7 септември насам.

Ханкок заяви в парламента, че масовото ваксиниране върви по план и до края на юли всички пълнолетни ще са получили първа доза. Някои медици изразяват притеснения, че се е забавило инжектирането с първа за сметка на втора доза. В момента средно около 100 000 получават дневно първа доза за разлика от миналия месец, когато бройката често надминаваше 500 000 дневно. Междувременно премиерът Борис Джонсън в крайна сметка се отказа от посещението си в Индия на 26 април, заради тревожната обстановка в страната с коронавируса. Индия дори от петък ще бъде поставена в „червения списък“ на държави, от които е забранено пътуването към Обединеното кралство.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шам фъстък

    0 3 Отговор
    В България 1,9% от пълнолетното население е напълно ваксинирано.
  • 2 Тъп

    0 3 Отговор
    Ваксинация
  • 3 цербер

    5 0 Отговор
    Всичко това става на фона на много обещаваЩА статистика за жертвите и заразяванията.
  • 4 Гост

    11 1 Отговор
    Невероятен натиск от всички световни правителства за масово ваксиниране! Само не съобщават колко от боцнатите после си заминават, като Коритаров и колко след ваксини срещу грип! Изключение от масовата ваксиистерия са правителствата на Япония, Южна Корея, Тайланд, Австралия, Нова Зеландия! В тези страни има много малко Ковид и около 1 процент ваксинирани, явно който желае, без масова истерия!
  • 5 А превод в ефир?

    4 0 Отговор
    Какво е искал да каже авторът с "изречението": "Всичко това става на фона на много обещава статистика за жертвите и заразяванията.". Нито е изречение в пълния смисъл на думата, нито пък се връзва смислово в контекста.
  • 6 гост

    2 0 Отговор
    Промиха им мозъците на овцете по телевизията и сега като някви зомбита доброволно отиват да ги боцнат с отрова ЗАРАДИ ЕДИН ОБИКНОВЕН ГРИП !!!