Last news in Fakti

20 Април, 2021 14:46 2 399 38

Не пуснаха лекарите на Навални

  • алексей навални-
  • русия-
  • затвор-
  • лекари-
  • владимир путин-
  • медици-
  • здраве

Навални спря да се храни на 31 март в знак на протест срещу условията, в които го държат

Не пуснаха лекарите на Навални - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Личният лекар на руския опозиционер в гладна стачка Алексей Навални и други медици бяха спрени днес на портала на наказателната колония, в чийто болничен стационар той бе прехвърлен предния ден, предаде БТА, цитирайки Франс прес.

Борецът срещу корупцията, спрял да се храни преди три седмици, бе доставен вчера в затворническа клиника в град Владимир североизточно от Москва. Близките му и лекарите, които се грижат за него, твърдят от няколко дни, че има риск да умре всеки момент. Анастасия Василиева, личен лекар на Навални и ръководител на опозиционен синдикат, заяви, че не е успяла да види днес своя пациент, както и всеки път, когато се е опитвала да се срещне с него, от началото на март - откакто е хвърлен зад решетките.

"Това е твърде неуважително държане с хора, дошли просто да изпълнят човешкия си дълг, лекарския си дълг да помогнат на един пациент", заяви тя за АФП пред колонията и добави, че за 44-годишния адвокат въпросът е "на живот и смърт". Навални спря да се храни на 31 март в знак на протест срещу условията, в които го държат. Той обвинява затворническата администрация по-специално в това, че отказва да пусне при него лекар, а той страда от двойна дискова херния и загуба на чувствителността в ръцете и краката.

Критикът номер едно на Кремъл бе арестуван през януари при връщането си в Русия от лечение в Германия след отравяне, в което обвинява лично Владимир Путин. Той получи присъда от 2,5 години затвор по дело за измами от 2014 г., смятано от мнозина за политически мотивирано. Руските затворничеси служби увериха вчера, че здравословното състояние на опозиционера е "задоволително", но близките му и ЕС незабавно поставиха под съмнение това твърдение. Съратникът на Навални Леонид Волков заяви, че той е прехвърлен "в концлагер, място за изтезания, а не в болница".

"Амнести интернешънъл" прецени, че това прехвърляне е "наказание, маскирано като медицинска грижа", защото властите се готвят "да го хранят принудително, за да спрат гладната му стачка и да го накажат отново". Съдбата на опозиционера наред с отношенията между Брюксел и Москва бе вчера в програмата на заседание на външните министри от ЕС. Западът повиши тона, с който разговаря с Русия. Москва продължава да заклеймява критиките откъм Запада като намеса във вътрешните ѝ работи.

Междувременно привържениците на Навални призоваха за демонстрации в цяла Русия утре, когато се очаква годишното обръщение на Владимир Путин към парламента на страната. Вътрешното министерство предупреди, че няма да позволи никаква "дестабилизация" и ще вземе "всички необходими мерки" за целта, посочва АФП. Московската полиция отбеляза, че участието в неразрешената акция е незаконно и призова столичани да не се включват в нея. Правоохранителните органи информираха, че нарушителите ще бъдат задържани и ще им се търси отговорност, включително наказателна. Освен това проявата е планирана близо до сгради, където са разположени органи на държавната власт - това също е забранено от закона, информира ТАСС. Руската прокуратура смята да забрани движението на Навални - Фонда за борба с корупцията, като "екстремистка" организация, напомня АФП.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 пешо

    38 5 Отговор
    джамбаз , пак си на амбразурата за навални , ако не е хавални от глад си умрял .
  • 3 въпросче

    23 6 Отговор
    И перкеее? Ветеринари ли са?
  • 4 съдията

    63 6 Отговор
    Всяка държава си има закони които трябва да се спазват!!!!
  • 5 Лоши хора

    64 6 Отговор
    Тия не пускат даже и водещия му офицер от ЦРУ.... ТИ ДА ВИДИШ!!!!

    Коментиран от #19

  • 6 кнаус 485

    66 8 Отговор
    С какво тоя боклук е по-специален от другите криминални затворници....освен че се прави на опозиционер при това платен....
  • 7 незнайко

    54 6 Отговор
    ОСТАВЕТЕ ЧОВЕКА ДА СИ УМРЕ !!! НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ГЛАДУВАНЕТО Е ПО НЕГОВО ЖЕЛАНИЕ !!! Човека се страхува за живота си ако го пуснат навън, защото не оправда очакванията на господарите си !!!
  • 8 Хахаха..

    51 3 Отговор
    Къв личен лекар бе?! В ЦСЗ и в Гуантанамо всеки престъпник ли е с личен лекар?! Ами вкарайте му и една ПКП,щото може и секс да иска човека,ако не ще индивид N-1,може и бай Ставри да му пратите..
  • 9 Ха, стига с тоз Посрални, де!

    50 4 Отговор
    Кой затворник и къде по света, си поръчва каквито той си иска лекари, а?
  • 10 VovИ

    41 3 Отговор
    Има часове за свиждане. Специалният престъпник е на общ режим, както и другите престъпници. А той иска специално отношение. Егати пропагандата налагате.
  • 11 И какви условия иска?

    43 4 Отговор
    Гледах репортаж за условията.Помещенията за спане са оборудвани с легла на 2 етажа.Нормални легла като нови(виждал съм легла на 2 етажа от телевизията във френски затвори в ужасно състояние),чисто навсякъде,подредено, столовата,има библиотека,има оборудвана кухня ако някой иска индивидуално да си приготви нещо,хладилник,печка,магазин.Места за разходки.Имат си лечебница.Пратете го в американски затвор.Там е лукс.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гост

    44 2 Отговор
    ал.йорданов колкото повече гладуваше ,толко по-дебел ставаше...по време на гладната стачка с дантелата.
  • 14 Kcaniba

    28 1 Отговор
    нпо партенки за бандита.
    Ако на всеки бандит и предател тръгнат персонални лекари да водят, нпо драскачите, ке останете без работа
  • 15 Антитрол

    26 1 Отговор
    Ха ха ха - хайде сега плачещите соросоидчета да кажат в коя държава ще изпълнят исканията на този Нахални при същите условия.

    Но това не им пречи на пропагандата и плюенето по Русия
  • 16 Smooth Jazz

    29 1 Отговор
    Пълни глупости и дезинформация! Днес по Вести ФМ подробно обясниха, че лекарите, които се грижат за него са написали заключение, че той е в добро здраве и няма никаква опасност за живота му. Но той се е възпротивил и е поискал други, негови лекари да го прегледат (опозиционни лекари). Цялата лъжлива информация се подава от няколко негови хора, които дремят пред колонията. Ето за това слушам новини директно от извора, а не от западната пропагандна машина. Слушайте и вие и много неща ще ви станат кристално ясни.

    Коментиран от #26

  • 17 Муаха-ха-ха-ха...

    24 1 Отговор
    Голем боклук е тоя безработен милионер.Голем !
  • 18 Диверсант

    19 1 Отговор
    пи..пи.. пи. и.и. пи. ПРЕДАВА АГЕНТ ДЖАМБО... .. Алексей Начални, огледало и визитна картичка на подлия, арогантен, безкуполен и алчен запад... СВОБОДА ЗА ДЖУЛИАН АСАНЖ, ИЗВАДИЛ ФАКТИТЕ ЗА КРЪВОЛОКА НАТО И АМЕРИКА.ПОКРИЛИ ЗЕМНОТО КЪЛБО С ЧОВЕШКИ ТРУПОВЕ И
    РЕКИ ОТ КРЪВ, ГНИЕЩ В АНГЛИЙСКИЯ СЕКРЕТЕН ЗАТВОР БЕРМАШ, В ПЪЛНА ИЗОЛАЦИЯ ОТ СВЕТЪТ, БЛИЗКИ, РОДНИНИ. ГАСНЕЩ БЕЗ КАКВАТО И ДА БИЛО ЛЕКАРСКА ПОМОЩ
  • 19 Stéfanie 🎲

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Лоши хора":

    👏👏👏👏👏🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😂🥰🥰🥰🥰
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 3,14К

    6 1 Отговор
    Това се случи преди 3 дни, а въпросния измамник от вчера е настанен в болнично заведение с назначен прием на витамини. За сега ректалното хранене не се налага.
  • 22 мнение

    12 1 Отговор
    Мине ,не мине време и пак Навални.За него знаем .Какво става с Асандж?!Защо мисирките на подлогата Б. Борисов и тъпата Ек. Захариева мълчат!?Джулиан Асандж разкри какво е НАТО-престъпна организация .Разкри какво е сащ-ФАШИСТКА ДЪРЖАВА.Затова е оставен да изгние и да умре без храна, лекарства и измъчван/знаем похватите на изродите на Гуантанамо ,как измъчват невинни хора или с друго мислене.Сащ е съставен от изметта на Англия, Франция , Холандия , Испания-изхвърлени на брега на Сев. Америка преди 300/400 г.Нищо не може да се скрие."Под небето няма скрито"-българска поговорка.Ето на какви престъпници -сащ ,ни продаде Бойко Борисов и тъпата Ек. Захариева.А вие ни занимавате с престъпник в добро здраве ,Навални.Не можете да настроите българите против Русия.Това няма да стане никога.
  • 23 Гост

    4 0 Отговор
    Песен за ухото да разбереш как Джамбазки кърви от зад и не може да спре.
    Жалното му виене е показателно за нестабилното психическо състояние на този индивид, чието цел в живота е русофобията, която ако господарите му спрат, го чака най-малкото Карлуково.
  • 24 без съмнение

    5 0 Отговор
    Тая "личната лекарка" вероятно иска да му даде от същото "лекарство" тип Новичок в бутилчица минерална водичка, което му дадоха в самолета за Германия и странно защо запазиха бутилчицата!? След като отдавна излезе, че и ЧЕХИТЕ произвеждат подобни "лекарства" нямаме никакво съмнение защо НЕИСТОВО искат НЕГОВИТЕ СЪРАТНИЦИ ДА ГО "ЛЕКУВАТ"? И после Путин бил виновен - АЙДЕ БЕ?
  • 25 без съмнение

    6 0 Отговор
    Тая "личната лекарка" вероятно иска да му даде от същото "лекарство" тип Новичок в бутилчица минерална водичка, което му дадоха в самолета за Германия и странно защо запазиха бутилчицата!? След като отдавна излезе, че и ЧЕХИТЕ произвеждат подобни "лекарства" нямаме никакво съмнение защо НЕИСТОВО искат НЕГОВИТЕ СЪРАТНИЦИ ДА ГО "ЛЕКУВАТ"? И после Путин бил виновен - АЙДЕ БЕ?
  • 26 вероятно

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "Smooth Jazz":

    Вероятно да му дадат неговите другари още малко от веществото , което му дадоха на път за Германия за да набедят Русия? И странно как "другарката опозиционерка" дето запази бутилка от минерална вода, незабавно отпътува за Англия...Защо ли?
  • 27 В.В.П.

    3 0 Отговор
    Като пиша нещо за Джамбазов,и от факти,Трият..!!!.Не беше обидно..
  • 28 сороснерес

    1 0 Отговор
    Направете един концерт вселенски с всички звезди в чест на Нахални..и един църковен хор за упакой на този борец и любител на грантове от фондове на сорос и други швине..
  • 29 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЗАЩО ДА НЕ СЕ САМОУМРЕ НАВАЛНИ !!! СПИРА ДА ЯДЕ И ДА ПИЕ ТЕЧНОСТИ ПО СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ ... Е И -НЕ ЯДЕ И НЕ ПИЕ И УМИРА - КЪДЕ Е ПРОБЛЕМЪТ НА "ВЕЛИКИЯТ ЗЯПЯД "??????
  • 30 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЗАЩО ДА НЕ СЕ САМ ОУМРЕ НАВАЛНИ !!! СПИРА ДА ЯДЕ И ДА ПИЕ ТЕЧНОСТИ ПО СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ ... Е И -НЕ ЯДЕ И НЕ ПИЕ И УМ ИРА - КЪДЕ Е ПРОБЛЕМЪТ НА "ВЕЛИКИЯТ ЗАПАД "??????
  • 31 Иван

    0 0 Отговор
    На хазарския сатанист да му се даде вътрешна присъда от още две години.
  • 32 Иван

    0 0 Отговор
    Дано Биби Натаниаху умре преди Навални.
  • 33 Иван

    0 0 Отговор
    Дано Джефри Епщайн умре преди Навални.
  • 34 Иван

    0 0 Отговор
    Дано Шимон Ал Багдади умре преди Навални.
  • 35 Абе..

    1 0 Отговор
    направо ми омръзна от тоя Нахални. Къде си мисли, че е попаднал в СПА салон или в затвора. Маникюристка и педикюристка не иска ли...
  • 36 Адолфина

    0 0 Отговор
    Навални е мазол. Прибра се от прогнилия Запад, където го канеха да остане, и сега го изтезават осемте джуджета и има упасност да умре. Факт.
  • 37 Факт

    0 0 Отговор
    Щом не му се живее .....
  • 38 ДОКО

    0 0 Отговор
    ЧЕ КАК ЩЕ ГИ ПУСНАТ...ТОВА ДА НЕ Е БЪЛГАРИЯ И ГЕШЕВ ДА ДАДАТ ДУПЕТО ОТ РАЗ...АЛО ТОВА Е РУСИЯ ..АЛО..
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания