Last news in Fakti

20 Април, 2021 15:15 1 845 8

Косово търси голямо признание от Гърция

  • косово-
  • диалог-
  • гърция

Планира се важна визита

Косово търси голямо признание от Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Първият дипломат на Косово Доника Гървала прие поканата за посещение в Гърция, съобщи Радио Свободна Европа.

Приготвя се официален отговор на поканата. Очаква се той да бъде обявен скоро.

Косовското правителство търси преговори с гръцките представители. Гърция е една от европейските страни, които не признават независимостта на косовската държава.

Все пак поддържа канцелария за връзки с Прищина. Поканата е била предадена от ръководителя на канцеларията Крисула Алифери на косовския премиер Албин Курти.

Косово потвърди, че има добри отношения с Гърция. Страната има голям интерес от разширяването на това партньорство.

Представители на страната се надяват да договорят признаване от гръцкото правителство на независимостта на държавата. Гръцката позиция към този момент е, че признаване ще зависи от диалога между Косово и Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брендица

    8 11 Отговор
    Браво на гърците, че не са признали Косово. Излизат по-умни от бг политиците. Така трябва!!! Когато я признае Сръбия, тогава други държави. България я е признала на 17.02.2008 и ще яде дърво сега!
  • 2 Гръцки Псоли

    4 1 Отговор
    Турците намират гърците навсякъде пред себе си. Балкани, Северна Африка, Близкия Изток, Арабски полуостров, скоро и в Черно море.. И където отиват гърци, турците се махат. Турците допуснаха много голяма грешка. С нахалното си поведение те събудиха гърците и сега това ги боли дълбоко.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Брендица

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гръцки Псоли":

    Наш велик Държавник МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ цели 3 мандата Георги Кьосеиванов е помогнал много на Турция за една територия. Това е причината да не ни закачат. Те помнят.. При него България е била икономическа сила в ЕВРОПА въпреки ВСвойна. Дълбок поклон пред този Мъж..
  • 4 РАДИО ЕЛТО

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гръцки Псоли":

    ДНЕСКА СИ ЗАБРАВИЛА ДА СИ ПИЕШ ХАПЧЕТАТА.....

    Коментиран от #6

  • 5 ле ле

    2 1 Отговор
    косово е една воена база на саш..а самите албанци са наркотрафиканти и правят бизнес с човешки органи..само идиоти още не знаят за това..но саш обичат луди хора..защото сами те не са добре с главите си...
  • 6 Омер Челик

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "РАДИО ЕЛТО":

    Не си прав. Гърция обгражда Турция. Дипломатическите й контакти в Либия, Египет и Саудитска Арабия, целят обсадата на Турция. Всички в ПСР и в страната знаем това и затова се страхуваме от тях.
  • 7 USA imperia

    1 1 Отговор
    Косово е просто един голям стадион признат единствено от афроаме
    риканските генерали които бомбардираха Сърбия за да живеят мюсюлманските терористи
  • 8 Гърция

    1 0 Отговор
    няма да признае Косово, защото Сърбия никога няма да го признае. А и Гърция не бърза, защото има албанци в Епир. По същата причина и Румъния не признава Косово, защото има доста унгарци в Трансилвания. България призна Косово заради това, което Сърбия направи в Македония и това сърбите го знаят много добре, колкото и да се правят на ударени. Косово на практика се самоуправлява днес, въпреки сложния статут. Има обаче решение на проблема свързан с Косово. То е и единственото и се казва приемане на Сърбия и Албания заедно в ЕС, а малко след това и в Шенген. Тогава границите ще се обезсмислят и отношенията постепенно ще се нормализират. В същото време Скопските селяндури ще бъдат заобиколени отвсякъде и ще се наложи да признаят българската история и език във Вардарска Македония. Едва тогава ще влезе и Сев.Македония в ЕС.