Last news in Fakti

20 Април, 2021 23:10 1 573 8

Започва тестването на деца със „Спутник V“

  • тестване-
  • ковид-19-
  • русия-
  • спутник v

Първоначално ваксината ще се прилага върху лица на над 14-годишна възраст

Започва тестването на деца със „Спутник V“ - 1
Снимка : Shutterstock

Възможно е да се организират клинични изпитвания на ваксината срещу коронавирус "Спутник V" сред деца в близките две седмици. Това заяви директорът на център "Гамалей” Александър Гунцбург, цитиран от БГНЕС.

"От наша гледна точка на разработчици, след като повече от 10 милиона от нашите съграждани са ваксинирани успешно, опитът от прилагането вече е толкова голям, че на базата на това е възможно да напишете окончателен доклад още днес. Въз основа на това, буквално в рамките на две до три седмици, максимум месец, ще тестваме "Спутник V" върху детската популация. Първоначално ваксинацията ще бъде сред децата на 14-17 години", каза той пред ТАСС.

По-рано Гунцбург съобщи, че центърът може да поиска разрешение за провеждане на такива тестове през март. В същото време през март министърът на здравеопазването на Руската федерация Михаил Мурашко информира, че клиничните изпитания на ваксина срещу коронавирус сред децата могат да започнат през следващите два месеца.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа...

    5 7 Отговор
    Кой ще си даде детето за експерименти?
  • 2 Хахаха

    10 1 Отговор
    Никаква информация не сте дали. На базата на ваксинираните Гинзбург каза, че е абсолютно доказана ефективността на Спутник повече от 97 процента.
    И най важното, абсолютната безопасност на ваксината, в това число и от образуването на тромбите. Обясни го от научната гледна точка. А най забележителното, което не е казал Гинзбург и на което трябва да се учат европейските деятели и българските корифеи в вирусологии- нито една дума срещу нито една ваксина в света. Учете се, лицемери, на етиката, достоинството и истинската загриженост за човечеството.

    Коментиран от #5

  • 3 мдаааа

    1 0 Отговор
    Гунцбург , настоящий русский мужик ...
  • 4 Хахаха

    1 0 Отговор
    И нищо подобно не е казал за някаква ,,детска популация". Още повече за някакви 2 седмици.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гребена

    1 1 Отговор
    Тествайте върху прасета НЕ ПИПАЙТЕ ДЕЦАТА!
  • 8 2935

    1 1 Отговор
    След като никой не загинал след ваксинация със "Спутник V", руснаците решили да поръчат ваксини от "AstraZeneca".