21 Април, 2021 13:23 2 166 3

Разпределят ваксини на „Джонсън и Джонсън“

  • джонсън и джонсън-
  • ваксини-
  • испания-
  • коронавирус-
  • пандемия

Първата пратка от ваксината пристигна в Испания още на 14 април

Разпределят ваксини на „Джонсън и Джонсън“ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Министерството на здравеопазването на Испания разпределя днес между автономните региони хиляди дози от ваксината на „Джонсън и Джонсън“, след като Европейската агенция по лекарствата даде разрешение за прилагането ѝ. То бе временно спряно докато се проучат 8-те случая на тромбози в Съединените щати, предаде БНР.

Първата пратка от ваксината на „Джонсън и Джонсън“ пристигна в Испания още на 14 април , но бе блокирана в складовете до взимането на решение относно безопасността ѝ. „Повече няма да губя и секунда“, увери министърът на здравеопазването Каролина Дариас и уточни, че еднодозовата ваксина е предназначена за населението между 70 и 79 години.

В съответствие с изискванията на Европейската агенция по лекарствата, фирмата – производител ще добави към инструкциите в опаковката информация за диагностиката и лечението на тези редки странични ефекти. Целта е медиците да са информирани за първите признаци на тромбози и нужното лечение. От своя страна „Джонсън и Джонсън“ се ангажираха да доставят поръчаните дози от ваксината.

Междувременно бе взето решение вторите дози от РНК ваксините да се поставят по план, а не както беше предложило Здравното министерство с удължен период между тях. Целта беше да се ваксинират повече хора макар и само с една доза, но с влизането в употреба на ваксината на „Джонсън и Джонсън“, с наличните на „АстраЗенека“ и с договорените по 170 000 дози седмично на „Пфайзер“, властите считат, че няма да има недостиг и Планът за ваксинация на правителството ще се спази.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    1 0 Отговор
    Амриканската Джонсън&Джонсън (Янсен) ? Не писаха ли вече, че предизвиква кървави съсиреци в изпражненията.
  • 2 Тази отрова е забранена в сащ

    1 0 Отговор
    За гоите е супер, справка сдесарския план на краварите Ра и ЪТ за унищожение на българите
  • 3 УРА и НАПРЕД

    0 0 Отговор
    Да прекръстят ваксината с ново име - Борисов & Борисов. Само така ще се отчетат заслугите му в световната борба срещу короНАТА-19 !