Last news in Fakti

23 Април, 2021 10:40 2 905 6

Правителството решава дали да наложи строга карантина

  • кипър-
  • правителство-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • локдаун-
  • решение

Ситуацията е критична и са нужни спешни драстични мерки

Правителството решава дали да наложи строга карантина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Правителството на Кипър се очаква да вземе днес критични решения за справяне с коронавирусната пандемия. Изборът е между затягане на действащите ограничителните мерки и налагане на нова национална карантина, която ще е трета от началото на пандемията, предаде БНР.

Първоначалното предложение за продължаване на действащите сега ограничителни мерки за коронавируса до 15-ти май бе отложено след продължило два часа и половина заседание на кабинета в четвъртък. На него здравният министър Константинос Йоану поиска налагане на двуседмичен локдаун, влизащ в сила незабавно - от събота. Според министъра ситуацията е критична и няма други възможности освен спешни драстични мерки, за да се спре разпространението на коронавируса и да се намали безпрецедентният натиск върху болниците.

В четвъртък за втори път през тази седмица броят на новите случаи с коронавирус надхвърли 900. Според експертите вериги за предаване на заразата вече има навсякъде. След последвалите 3-часови консултации късно снощи на президента Никос Анастасиадис с Научния консултативен медицински комитет като сценарий се оформя затягане на ограниченията, а не строга карантина. Предполага се намаляване на разрешените излизания от вкъщи от 2 на 1 на ден, намаляване на разрешения брой лица в ресторанти и други мерки. Остава предложението да се удължи с една седмица Великденската ваканция на учениците, в която те излизат днес, за да се пресече предаването на вируса в училищата.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Asdfg

    11 0 Отговор
    Марооооооооо,когато НЕ става въпрос за нашето правителство в оставка,уточнявай в заглавието! Не си нито интересна,нито оригинална,а така се излагаш с простотията си!
  • 2 честен ционист

    2 0 Отговор
    Кипърягите ще видят повече Пасха през крив макарон. Оня ден ги наръсихме хубаво.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Фин

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Пасха мина отдавна, тогава беше и Великден на 4 април. Кривославните са с много объркан календар, а руснаци и сърби дваж. Коледа през януари, а Великден през май....потрес и умопомрачение.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    3 0 Отговор
    Марче, прав е колегата.Стряскаш хората.