Last news in Fakti

23 Април, 2021 11:40 1 413 5

Частните клиники в Гърция ще могат да правят ваксинации

  • гърция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • частни клиники-
  • клиники-
  • ваксини-
  • ваксинации

Тези частни центрове ще получават 3 евро от държавата за всяка поставена ваксина

Частните клиники в Гърция ще могат да правят ваксинации - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Изменение, внесено в гръцкия парламент, предвижда, че частните здравни центрове - поликлиники, диагностични лаборатории и т.н.,също ще могат да правят ваксинации и да спомогнат за ускоряване на националната програма за ваксиниране, съобщи в. „Катимерини”, цитиран от агенция БГНЕС.

Тези частни центрове ще получават 3 евро от държавата за всяка поставена доза ваксина. Най-малко 130 частни медицински центъра в региона на Атика вече са заявили интерес да се включат в инициативата. Същото изменение предвижда и седемдневната работа на държавните центрове за ваксинация на две смени от 7 сутринта до полунощ. Въвежда се компенсация от 20 евро за всеки служител за всеки работен ден в събота, неделя и празник.

Целта на промените е да се направят над 2,5 милиона ваксинации през май и 4 милиона такива през юни. Говорителят на правителството Аристотели Пелони обяви, че ваксинациите ще продължат нормално по време на четиридневните Великденски празници в петък, събота и понеделник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гърците са го измислили

    4 0 Отговор
    "..ваксинация на две смени от 7 сутринта до полунощ" Ко стана йе нали имаше полицейски час и военно положение от 21 ч до първи петли??? Тия гърчоля са едни от най-големите изтрещелници в европа, мислят си, че с ваксини, бой и затвор нещо, ще се промени ? В момента имат в пъти повече от нас на глава от населението, заради мерките естествено
  • 2 честен ционист

    2 1 Отговор
    Като изпукат византийците, ще си вдигна дворец на Атон, до тоя на Плюни.
  • 3 Игломания

    5 0 Отговор
    3 евро на боц- доста се е обезценил човешкият живот !
  • 4 Държава няма

    2 0 Отговор
    Държавата спря да съществува през 1989 година.Частни производители на лекарства,ваксини и други.Положението навсякъде е същото каквото е и в мандрата от която е изчезнал "държавения кашкавал" от военновременни запаси.Частни фирми отпечатват паспортите и личните ни карти и разполагат с биометричните ни данни там положението е същото като с кашкавала."Държавата" е само регулатор на процесите в тези части фирми но вместо да се борят държавата ги подкрепя и развива.Пример - ДАНС ГДБОП РАЗУЗНАВАНЕ МВР ПОЛИЦИЯ началниците на отдели за борба с наркотиците продават наркотици а с парите от тях развиват лихварство,препиране чрез движимо недвижимо имущество и развиват престъпността и корупцията.Защо в народното събрание няма сложени онлайн интернет камери за да видите колко от "държавните" служители които сами гласуват увеличенията на "държавните" си заплатите ходят на работа в парламента за да харизват милиарди за несъществуващи ф-16 блок70 както и да опрощават милиарди дългове на чужди държави към България,примера с Ирак и 3 милиардния им дълг към българската "държава".А примерите са много.Най богатата страна на златни залежи в европа е България но рудниците са дадени под наем за трохи и на канадците Дънди прешърс.Спрете да плюете по онези които наричате комунисти защото благодарение на тях имате собствени жилища и инфраструктура и ВСИЧКО с което днес "държавата" разполага а онова което разрушиха "държавниците" след 1989 година няма да имаме никога отново.Държавата
  • 5 123

    2 0 Отговор
    Корпорациите управляват света.