23 Април, 2021 13:38 1 391 7

Унгария ще достигне 40% ваксинирани следващата седмица

  • унгария-
  • ваксини-
  • виктор орбан-
  • ваксинации-
  • коронавирус-
  • пандемия

Това ще позволи възобновяването на широк кръг от дейности

Унгария ще достигне 40% ваксинирани следващата седмица - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Унгария ще достигне ниво на ваксинация от 40% до средата на следващата седмица, заяви днес премиерът Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс. Според него тази цел ще позволи възобновяването на широк кръг от дейности в сектора на услугите по пътя към нормалността, предаде БНР.

През последните седмици страната с население от 10 млн. души пострада тежко от коронавируса, като нивото на смъртност към вчера достигна най-висока точка в глобален мащаб, сочат данни от сайта worldometers.info, отбелязва Ройтерс. Орбан, който е изправен пред трудна изборна надпревара през 2022 г., се бори да балансира усилията за борба с пандемията с увеличаващите се призиви за възстановяване на икономиката и избягване на втора поредна годишна дълбока рецесия.

„С 4 млн. ваксинирани следващата сряда или четвъртък ще отворим широк кръг услуги за тези, които имат ваксинационни карти“, каза Орбан. Става въпрос за хотели, закрити ресторанти, театри, кина, фитнеси, спортни събития, басейни, музеи, библиотеки и зоопаркове, допълни той. С мащабните доставки руски и китайски ваксини, както и с нарастващия брой запаси от западни ваксини Унгария скоро ще може да ваксинира и граждани под 18-годишна възраст, както и живеещите в чужбина, посочи още Орбан.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майкъл

    5 6 Отговор
    Ти и бацето сте един дол дренки! Диктатори,наследници на соца!!!
  • 2 Фери

    7 1 Отговор
    Пропуснахте да напишете, че само за ваксинираните са отворени затворените помещения, като фитнес, кино... Без ваксинационен паспорт не се допускат.

    Коментиран от #3

  • 3 воденичарЯТ

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Фери":

    Ами пише го:

    "С 4 млн. ваксинирани следващата сряда или четвъртък ще отворим широк кръг услуги за тези, които имат ваксинационни карти“, каза Орбан.
  • 4 Българин

    4 1 Отговор
    40% генно модифицирани организми! Честито!

    Коментиран от #5

  • 5 От страни

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Модифициран с каво? Това да не би да ти е Астра или Фазер. Там е Спътник - обикновенна векторна ваксина каквито са били още при Бай Тошо.

    Коментиран от #6

  • 6 ivan

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "От страни":

    хаахах те руснаците първи извадиха ваксина,как мисли6 ти дали знаят какви са страни4ните ефекти,се6там се как дъ6терята на Путин бе6е от първите който си сложиха пред камерите хахахахаха от това по голяма измама
  • 7 Колев

    0 0 Отговор
    Страшно ми е тъжно, че има съотечественици, които са толкова зомбирани, толкова ограничени, толкова заредени с омраза, че муцуните им са изкривени като на прокажени. ( Унгария определи Sputnik V за най-ефективната ваксина )в. Поглед. Има и сравнителна таблица с други ваксини, а материали в чуждата преса колкото искаш. Ама като си зарови муцуната едно прасе в л..та, може ли да очакваш от него мисъл, анализ. Проф. Христов направи блестящ анализ на нашия национален идиотизъм. Четете бе хора. С дай-Боже и с рецапта не става, ум се иска малко поне. (Ще я има ли България и трябва ли да го заслужим? - Лекция на Иво Христов!)