Last news in Fakti

23 Април, 2021 17:17 2 285 17

Зад Океана: Китай не е заплаха за САЩ!

  • сащ-
  • китай-
  • джо байдън-
  • тайван

В статията се казва, че няколко действия на Вашингтон са провокирали интересите и ценностната система на Съединените щати и съюзниците им

Зад Океана: Китай не е заплаха за САЩ! - 1
Снимка: shutterstock

„В последно време във Вашингтон и някои райони на Европа разпространението на термина „китайска заплаха“ се е превърнало в индустрия“, се казва в статия, публикувана в американското списание „Foreign Policy“.

Съответно твърдение се позовава на документ на американското правителство за стратегическа надпревара. Сериозността на ситуацията е по-голяма от вътрешните и чужди заплахи, пред които е изправен САЩ, предава радио Китай.

В статията се казва, че няколко действия на Пекин са провокирали интересите и ценностната система на САЩ и съюзниците им. Констатацията, че китайските действия представляват заплаха за САЩ и западните държави, и предоставянето на мотив за проява на манталитет от Студената война не са от полза за американските интереси.

В статията се посочва, че предизвикателството, пред което са изправени САЩ, не е „китайската заплаха“. Вместо това трябва да се прояви всестранно разбиране към реалните възможности от Китай, базирайки се на фактите, за да се изработят политики за разрешаване на тези въпроси. „Отхвърлянето на представата, че „Китай е заплаха“, ще улесни САЩ“, се казва още в статията.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 требе стригане

    18 0 Отговор
    Учудващо е колко са тпи западняците
  • 2 Разбира се че не

    24 0 Отговор
    Световната заплаха е паркирана между Канада и Мексико,с 4 откраднати щата от южна страна..

    Коментиран от #4

  • 3 Пръц

    12 1 Отговор
    Значи,близо 2 млрд.жълтогъзи комунисти не са заплаха а една шепа севернокорейци са?

    Коментиран от #5, #11

  • 4 Оракул

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Разбира се че не":

    На това място още навремето Хрушчов е планирал да минава канал подобен на Панамския на името на Сталин.Между Мексико и Канада.
  • 5 Иван Салабашев

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пръц":

    А смятай ако се обединят а те вече са се обединили 2 млрд.жълтогъзи комунисти и шепа севернокорейци кво става ами лесно е стават :
    2 млрд.жълтогъзи комунисти + една шепа севернокорейци.Сметай!

    Коментиран от #8, #10

  • 6 Наблюдател

    7 0 Отговор
    Действително констатацията е вярна. Китай към настоящия момент не е никаква заплаха за съединените щати. Понастоящем Той е само търговски конкурент, но ако темповете с които се развива в Китай продължат още толкова време неизбежно е тази азиатска държава да стане световен хегемон и да се опита да постави всяка точка от земното кълбо като неин стратегически интерес .
  • 7 14 88

    10 1 Отговор
    Единственото което трябва на Света е Сащ да стане гражданска война да умрът максимален брой хора и да им се запуши устата веднъж и завинаги.Само трябва да се надяваме онстоятелствата да водят в тази посока.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Иван Салабашев

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "$#@&_$":

    xD
    Майтап бе Уили(в случай че си гледал Алф в периода когато Китай беше синоним единствено на бклучава стока с откраднати имена и сменени букви нещо като ПанасОаник).
    Младите ще погубят Света
    и Децата са тумор
    На който не му е ясно това Амин!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Отдавна

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пръц":

    са една държава - Кимерика...
  • 12 слабак

    7 0 Отговор
    Коментатори, я вземете се поинтересувайте къде и какво е направил Китай през последните десетина години. Като започнем от железници в Африка и морските търговски пътища и пристанищата по света. След това погледнете какъв е Американския дълг и колко е Китайския такъв. И коя икономика в света е Китайската. И колко пострада Китайската икономика от пандемията и колко Американската. И като съберете тези неща па се плюнчете кой какво и кога и как.

    Коментиран от #13

  • 13 14 88

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "слабак":

    Е кво да плюнча проблемът е един и се нарича туморът САЩ там е заровено кучето. Без тези бклуци нещата заспиват
  • 14 Жорж

    1 0 Отговор
    Заглавието и коментара са евтина манипулация за наивници.
  • 15 Госあ

    8 0 Отговор
    На китайците не им трябват нови територии, а ресурс купуват от Русия. Предвид тепнологичния напредък и заявката за планова икономика, съвсем няма да им трябва. Гъстотата на населението на втората най голяма суша е несравнимо по малка от тази на повечето европейски държави. Проблемите с Тайван са провокирани от краварите. Както и тези с Украйна, всъщност. За момент се настроих срещу Китай и Русия, но като се замислих е абсурд тези държави да допуснат вчерашните краварчета (в буквален смисъл) да си разиграват коня пред границите им.
  • 16 666

    1 0 Отговор
    Заплаха е за бялата раса!
  • 17 никой

    0 0 Отговор
    не е заплаха за САЩ.
    Те си ги измислят,за да могат да харчат парите на американците.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания