25 Април, 2021 07:56 16 012 85

"Ню Йорк таймс": Гебрев призна нещо, което досега отричаше

  • емилиян гебрев-
  • оръжия-
  • ню йорк таймс-
  • русия-
  • украйна-
  • чехия-
  • взрив-
  • боеприпаси

Българският оръжеен търговец се съмнява, че нападателите са действали сами

"Ню Йорк таймс": Гебрев призна нещо, което досега отричаше - 1
Снимка: БГНЕС

Руски шпиони на два пъти са се опитвали да отровят българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев, а разкритията в Чехия сочат, че руснаци са унищожили негова стока във взривените складове с боеприпаси в чешкото село Върбетице през 2014 г, пише във вчерашния си брой "Ню Йорк таймс", цитиран от БТА.

Дни, след като чешките власти уличиха руските агенти, известни под названието "подразделение 29155", като причинители на експлозиите с двама загинали, Гебрев признава, че в тези складове е имало негова стока. И според чешки представители именно тази стока е била мишената. В електронно писмо до вестника Гебрев пише, че той е държал муниции на склад в Чехия и признава нещо, което досега отричаше - че неговата компания "Емко" е доставяла военно оборудване за Украйна след 2014 г., тоест след като сепаратистите, подкрепяни от руските въоръжени сили и разузнавателни служби, започнаха война срещу украинската армия, пише нюйоркското издание.

Според него въпросното подразделение 29155 е оперирало из Европа дълго време преди да бъде идентифицирано от западните разузнавателни агенции. През 2019 г. журналистическо разследване на "Ню Йорк таймс" е установило какви са били целите на тази ударна част и че нейни служители са извършили покушението предната година срещу Сергей Скрипал и дъщеря му в английска град Солсбъри. След това има много други примери, продължава вестникът, за деянията на тази група шпиони. Миналата година ЦРУ констатира, че офицери от 29155 вероятно са изплащали тайно възнаграждения на криминални престъпници в Афганистан, които в замяна да нападат войници от САЩ или коалицията.

Българската прокуратура предяви задочни обвинения към трима руснаци от 29155 за отравянето на Гебрев през януари 2020 г. и издадоха заповеди за техния арест, припомня "Ню Йорк таймс". Сега българският оръжеен търговец се съмнява, че нападателите са действали сами и намеква, че даже и руснаците да са отговорни за отравянето му, те вероятно са в сговор с негови врагове в България.

Авторът на статията цитира бивш украински представител, пожелал анонимност, според когото фирмата "Емко" е подписала през 2014 г. договор за доставка на артилерийски снаряди за украинските въоръжени сили. За да се попречи на проруски настроени членове на българското правителство да осуетят доставките, твърди източникът, сандъците с боеприпасите били маркирани с получател в Тайланд. Въпреки това руското правителство узнава за доставките и настоява пред София да ги прекрати. Гебрев обаче отрича, че неговата компания слага погрешни адреси при експорт. Да оказваш военна помощ на украинското правителство по всяко време след 2014 г. е като да си играеш с огъня, заключава многозначително "Ню Йорк таймс". По-нататък в статията се привеждат предполагаемите имена и действия на членовете на подразделение 29155.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    235 45 Отговор
    Каракачанов чрез чехите продаваше крадени снаряди на Украйна срещу мирните хорица в Донбас.Съд и ЗАТВОР за Шкембето!

    Коментиран от #19, #34

  • 2 ФАКТИ

    160 20 Отговор
    ТОЯ ЧЕРВЕН КОМУСТИЧЕСКИ ПРЕСТЪПНИК МОШЕННИК И ГНИДА КОЯТО ЕКСПЛОАТИРА НАРОДА СИ ДОКОГА ЩЕ НИ ЗАНИМАВА С ОТВРАТИТЕЛНАТА СИ МУТРА И ПРЕСТЪПНАТА СИ ДЕЙНОСТ .ПЪЛЕН БОКЛУК ЧЕ НИ ПОЗОРИ И ПРЕД СВЕТЪ.
  • 3 8257

    183 26 Отговор
    Тия лъжат и даже не се опитват да се слушат какво говорят. Гербев каза че на този склад не е имало негова стока. Тъмноят Балкански субект е замесен в търговия на оръжие в Украина и Сирия под покровителството на ЦРУ жа жалки подеяния ( даже не е милионер). То излиза че и в двата случия Руснаците са направили правилното нещо унищожаване на оръжие което се предава на терористи, или изобщо не са замесини и това са някакви вътрешни разборки.

    Коментиран от #43

  • 4 Сух

    156 14 Отговор
    И кво Гебрев, е един лъжец така ли излиза?! Първо не били негови, но сега признал.. И трябва да вярваме на такъв човек??! Той тоз за съд не е за даване по новините, но нали сте мисирки, продажници и не можете да се надскочите го лансирате в лъжите му..
  • 5 Емил

    128 16 Отговор
    Гебрев - нагла, алчна мутра, не наяла се!
  • 6 Българин

    147 26 Отговор
    Жалката турско-американска пропагандна машина отново бълва срещу Освободителката ни Русия . Но дори натовските марионетки у нас се оплетоха в лъжите си . 😜

    Коментиран от #45

  • 7 Лили

    124 14 Отговор
    Ддемагозите на запад съчиняват елементарни небивалици за руска заплаха... Същото бе и с войната срещу Саддам - уж имало хим оръжие, уж ракети с голям обсег... Но сложиха ръка на петролните кладенци и хвърлиха страната в постоянна гражданска война. ИЗРОДИ!
  • 8 САТЪРА НА ХАНА

    103 9 Отговор
    ОСВЕН НА ФАШИСТИТЕ , ГАБАРЕВ Е ДОСТАВЯЛ ОРЪЖИЕ И НА ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ИСЛЯМСКАТА ДЪРЖАВА , АЛ КАЙДА И АЛ НУСРА ПРЕЗ ТУРЦИЯ
    ........ ............... А ТОВА БЕЗ ДА ГО ЗНАЕ ДОН РАПОНЕ И РЕДЖЕП ЕРДОГАН , НЯМА КАК ДА СТАНЕ :))
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ракета

    96 10 Отговор
    Този палячо Гебрев много сериозно е "нагазил лука" и сега го карат да "признава" и казва неща, които му се заповядват! Толкова е прозрачно това! Щом аиериканците пак подкрепят, значи,че са само сънласни, а са поръчали тещи думи! Това им е принцип - папагалите в Източна Европа се надпреварват, кой да е по-изпълнителен!

    Коментиран от #71

  • 11 ежко

    63 7 Отговор
    Явно е било много уместно да се номинира Тайланд за получател.Като се има предвид,че в Украйна използват още руско оръжие,а тайландците сигурно за такива калибри на снарядите не са и чували....Изобщо ако не може да лъжеш -не го прави.
  • 12 САТЪРА НА ХАНА

    62 6 Отговор
    ПРЕЗ ТУРЦИЯ , ОРЪЖИЯТА СА ОТИВАЛИ ВЪВ ТЕРОРИСТИТЕ ОТ АЛ НУСРА , ПОДКРЕПЯНИ ОТ ТУРЦИЯ :)))
  • 13 Брей

    57 4 Отговор
    Сега пак свободни съченения и то след като Гебрев без да иска още в началото опроверга по голямата част от чешките съченения:), а съвсем друг е въпроса, че в бившите соц страни се правят и търгуват оръжия по руски образец от соца останал още с цел забогатяване на отделни хора, а когато някога е давано ноу хауто от руснаците едва ли е било, за да ги продават да се използват срещу тях
  • 14 Костова

    76 7 Отговор
    Не мога да разбера защо българските журналисти не споменават, че подпалвачите на склада, според чехите са били Баширов и Петров.Защо и българският читател да не се посмее на тази сапунка, замислена набързо
    от чехите ? Нали се сещате, онези Баширов и Петров, които според англичаните теивиха, но недотривиха Скрипал. Изобщо в руското Интернет пространство техните имена се спрягат в какви ли не подвизи. А сега се оказва, че те от години гонят нашия оръжеен бизнесмен. Ту го тровят, ту му преследват оръжията, а той им се изплъзва. Да оставимза малко тези двама руски универсални спец агени. След глупостта на чехите да изгонят 18-те руски дипломати почнаха някои разследвания на самите чехи, от които направо им се изправят косите. Например, че в склада Гебрев е държал противопехотни мини, забрани по цял свят.

    Коментиран от #20

  • 15 бекинаф бляк

    54 5 Отговор
    Фейк, проверен от " независими оценители на факти".
    Статията е от " ню йорк таймс", а тия са откровени подлоги и зависими от пандемичните англосаксонски и ционистки олигарси глобалисти.

    Плюят по всички руснаци, китайци, републиканци, хора зачитащи националните си традиции и култура.
    Цензурират всяка информация, която показва далаверите и диктата на пандемичните англосаксонските и ционистки олигарси глобалисти.
    Налагат трансджендъра, пандемията на сзо на олигарха бил гейтс, като нови цености и общественни норми.
    Рекламират яко ГМО субстанциите за инжектиране и даване на директни държавни поръчки без конкурси на американските ГМО олигарси( чиновниците от ек без конкурс дадоха европейска обшествена поръчка за над 20 млрд. $ на американските ГМО олигарси за ГМО субстанции за инжектиране).

    А техния любимец бай дън се е затворил в белия дом, обграден от паравоенни формирования, да го пазят от всенародната любов на американците.
  • 16 Един Човек

    46 6 Отговор
    ...”Ню йорк Таймс писа” ...и ми стига! Чехите не пишат онези зад океански бабаити се мешат!
  • 17 ужас

    30 4 Отговор
    2 пъти не могли.
  • 18 Гюбьорев и той се оплете в лъжи....

    48 5 Отговор
    В края на сагата да не излезе ,че се е отровил с ракия менте и развалени суджуци ,от тези заделени за Краля с джипката...
  • 19 Последния софиянец

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Спри да се пишеш с моя Ник , бе !!!
  • 20 Баширов

    50 6 Отговор

    До коментар #14 от "Костова":

    и Петров са били забелязани да излизат от съседната сграда от която застреляха Кенеди.
    Носели са дълъг предмет, увит в одеяло.
    Елвис е бил с тях и в Далас и в Солсбъри и във Вртебице.

    Коментиран от #31

  • 21 Костова

    38 2 Отговор
    С напредване на вътрешното разследването на чехите е възможно Гебрев да признае още много неща. Чехите отдавна споменават името на Гебрев в тази история и това, че българската държава отрича той да е имал някаква връзка с този склад. Е, сега тези разследвания наистина поставят България в неизгодно положение.
  • 22 Да попитам

    31 4 Отговор
    А Българската прокуратура защо не предяви обвинения срещу Пернишката секта за тероризъм срещу неудобни Български граждани на режима"Борисов" и Гешев!?
  • 23 Епидем

    30 7 Отговор
    "Ню Йорк таймс", гласът на истината . Нещо като брат на вестник „Правда“ по съветско време.
  • 24 случаен

    31 7 Отговор
    само русия пречи на фалиралите с високия стандарт да продължат по същия път,часовника не спира,а за тех кошмарна русия все повече засилва своето влияние навсякъде

    Коментиран от #85

  • 25 САТЪРА НА ХАНА

    36 4 Отговор
    ЛЪСНА ЧЕ ГЕРБ - ДПС СА ПРОДАВАЛИ ОРЪЖИЕ НА ТЕРОРИСТИ В СИРИЯ
    .................. .................
    ЗАТОВА ДОН РАПОНЕ , ДОГАН И ГЪБАРЕВ МОГАТ ДА ПОЛУЧАТ ОТ 5 ДО 25 ГОДИНИ:))
  • 26 Запознат

    48 4 Отговор
    Да продаваш в Тайланд муниции за руско оръжие е като да продаваш хладилници на Северния полюс. Шанса за продажба клони към нула. Значи нашият пич лъже като брадат ром.
    Но има едно друго нещо, което малко хора знаят, а и тия които знаят или не са разбрали какво се случва или са разумно мълчаливи.
    Малко преди да избухне войната в Сирия, в з-д "Аркус"-Лясковец започна усилено производство на муниции за руско оръжие. Такава голяма поръчка до тоя момент те не бяха имали никога. Наложи се да наемат хора дори от други окръзи и да ги возят на работа. Три смени, нон-стоп. Толкова голяма поръчка, че дори и при все това, завода не успявашше да се справи. И тогава започнаха да наемат външни изпълнители. Даваха работа на половин Северна България (на хора които имат и могат да работят с подхоящите машини)
    Сега ще ме попитате "А кой плаща за таква огромна партида оръжие? "
    Ще ви кажа и ще се изненадате. Плащаше САЩ.
    Интересно е за какво му е на САЩ руското оръжие?! Те не могат да го ползват, значи остава да го продават/подаряват на някой. Кой е тоя някой? Отговор- "сирийските бунтовници".

    Коментиран от #59

  • 27 пропаганда

    31 5 Отговор
    Статият е фейк- липсват доказателства и факти.
    Цитират се " факти" от " разследвания" на платени и зависими журналисти, спонсорирани директно от пандемичния американски олигарх глобалист шорош и частните му нпо.

    Последната година хората по света са облъчвани единственно от такива частни медии финансирани от американски олигарси глобалисти и спекуланти,и техните фондации.
    мвф, сб- организации на англосаксонските и ционистки олигарси глобалисти банкстери, форума в давос на олигарха швааб, нпо на олигарха спекулант шорош, сзо на олигарха бил гейтс( който има интерес от пандемията и затварянето на малкия, среден бизнес, магазини, училища, болници. Така принудително се увеличават продажбите и държавните поръчки за ГМО субстанции за инжектиране и ит приложения- от пазаруване онлайн на дамски тампони, до онлайн гледане на образование и медицински прегледи).

    Пандемичния запад от г- 7 са с около 100 % държавни и корпоративни дългове от БВП- то им. Пълна рецесия, дори печатането на зелени хартийки не им помага.

    Трябват им ресурсите на Русия, Китай и свободния свят, иначе фалират пандемично.
    Затова плюят и заплашват свободния свят с разни фейк " факти", но свободния свят си върви, а англосаксонсците и ционистите си лаят.
  • 28 4883

    40 4 Отговор
    А стига бе с теа шпиони!!Колко години са минали от взрива и ЧАК СЕГА ДА ОТКРИЯТ КОЙ ГО Е ПРЕДИЗВИКАЛ!!ТЕА СА ОКОНЧАТЕЛНО ИЗТРЕЩЕЛИ!!На много места пък срещнах ВЕРОЯТНО!!АКО ТОВА Е ДОКАЗАТЕЛСТВО,ТО АЗ СЪМ КИТАЙСКИ ИМПЕРАТОР!!Искате война с Русия!!Ами хайде де!!ОБЯВЯВАЙТЕ Я Е ТРЪГВАЙТЕ НА БОЙ С РУСКАТА МЕЧКА С ДЪРВЕН МЕЧ!!Ще прегазят Европа максимум за една седмица,а заБълхария не ми се мисли!!няма да са нужни и два часа и .......мача свършва!!

    Коментиран от #32

  • 29 Нане

    23 5 Отговор
    за някой и друг долар и майка ще продатат
  • 30 Костова

    27 3 Отговор
    Не притежавам изострения нюх на разследвачите от Bellingcat, но допускам, че руснаците може и да са следили какви ги върши нашия оръжеен герой, който е доставял по заобиколен път оръжия на украинците за Донбас. В случая, те, руснаците биха имали по-голям интерес да разкрият чрез Гебрев цялата схема и онези, които го покриват, а не да пускат агент 007 и 008 да го тровят. Гебрев е само Пешка в играта. Ако не е той, ще е някой друг.
  • 31 ПетроБашира

    28 4 Отговор

    До коментар #20 от "Баширов":

    Бъзикаш се ти, ама ние с Петров и Баширов организирахме запалването на Райхстага. Добре, че камерите тогава бяха спрени, че инак щяха да ме заснемат с бутилката бензин и кибрита.
    Но това не е всичко. Като съм тръгнал да си признавам, поне да ви кажа. Не Брут, а аз наръгах Цезар, а колегата Башир му държеше ръцете да не рипа, а Путин лично снимаше с телефона за да си го качи на фейса.
    Бе кво ви разправям, По-добре да не знаете, че ще ни се наложи пак да вземем от изветрелия новичок.
  • 32 Костова

    35 5 Отговор

    До коментар #28 от "4883":

    Точно сега Русия имаше възможност да спечели в Чехия атомна сделка на стойност 6 милиарда. И споразумение за закупуване на Спутник V, на което оставаше само чешкият външен министър да сложи подписа си. Американците и англичаните нямаха много време за творчество да измислят как93 да премахнат Русия от пътя си. А чехите като послушковци хвърлиха на журналистите шпионскара сага. Толкова е прозрачно и тъпо. Но човек не може да не се по замисли, че наистина имат обикновените хора за идиоти.

    Коментиран от #37

  • 33 СССРБарета

    23 4 Отговор
    Е той човекът отрича защото наистина няма връзка с него, но след като е притиснат от американската агентура трябва да признае защото иначе ще и ми се обърка сметката с фалшивата постановка за руски агенти в Европа!
  • 34 Алфа Чакал

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Каракачанов става министър 2017 г.Тук говорим за 2014.Връзката ти с главния мозък се е прекъснала.
  • 35 Матей 14:16

    21 6 Отговор
    Енилиан Гебрев беше изнуден от цереуто да говори и клевети срещу Русия! Българските граждани не са защитени от корумпираното правителство сшужещо на соросите.
  • 36 ПСИХОЛОГ

    25 2 Отговор
    Емилиан Гебрев е 100% клеветник лъжец изнуден лъжец който търгува контрабанда!
  • 37 уест тревълърс

    21 3 Отговор

    До коментар #32 от "Костова":

    Русия пак ще спечели сделката за АЕЦ и Спутник 5.
    Но чехите вместо 6 млрд., ще платят и пропуснатите ползи за руснаците.

    Не ги мисли руснаците.

    Руснаците имат технологии за производство на евтина екологична енергия, ваксини, селско стопанство, машини.

    Не произвеждат смартфони и лед телевизори, вярно е.
    Но и този пазар бележи спад от години- ползват само за пращане на снимки и съобщения, зяпане на рекламки и игрички. Нищо водещо до развитие на хората или ефективност.

    Затова сега изцепиха директивите в западния свят за пандемия:
    Да се наливат държавни поръчки и да се надува балона на ГМО субстанциите за инжектиране и ит приложенията.
    С затварянето на малкия и среден бизнес, магазини, училища, болници, деца и възрастни надуха балона на ит приложенията- онлайн да се пазарува от тоалетна ратия до гледане на образование и медицински прегледи.

    Всеки грамотен макроикономист ще ти го каже, че запада няма растеж, само медийна пропаганда и статистика на ратия- реално са с 100 % държавни и корпоративни дългове от БВП- то им. А растеж нямат, използват пандемията да печатат хартийки и така да отложат кризите и фалитите си.

    не получат ли евтини ресурси( природни и трудови) и евтини концесии като през 90- те от Русия, Китай, ( от бившите соц. страни изцицаха квото можаха- работна ръка, пазари и т.н.), г- 7 са пътници.
  • 38 В.В.П.

    13 4 Отговор
    Само Трепане за тез миризливи подлоги..И нищо друго.!!!.Дърти комуняги,въртят търговията с оръжие..
  • 39 Голяма работа че му взривили снарядите

    15 4 Отговор
    Жалко за 2мата загинали.Трябва и тоя пуяк да взривят.Да продаваш на украинците избиващи народа си е отврат. Лошото е че всички така правят а дрънкат глупости за демокрация.Човека е звяр.Дано падне метеорит и сложи край на този вид.
  • 40 Мдааааа

    17 2 Отговор
    По-предните 45 години успяхме да си отгледаме тежка "комунистическа" номенклатура,а последните 31 години успяхме да си отгледаме тежка "демократична" номенклатура".В кавички са,защото нито ония бяха комунисти,нито сегашните са демократи,а просто едни бандити!!!
  • 41 Професора

    16 2 Отговор
    Две официални позииции на фирмата,, ЕМКО" в рамките на 5 дни двете сецразличават коренно по инфирмация за 5те дни кой го притисна Емилия' Гебрев да се изметне от първата позиция където твърдяха, че ЕМКО на трерорията на Чехия 2014 г не са имали техни продукти?
  • 42 Гост

    17 5 Отговор
    Сега като лъже, за какво друго е лъгал? И цялата история е оплетена в лъжи, но руснаците са виновни! И друго: руските поделения са с шест цифри, защо това е с пет? Или пак някаква грешка? Аман! Разказвате ни приказки, от които произтичат реални неща! Самите вие живеете в своя си приказка и се опитвате да ни я пробутате на нас! Не ви вярвам! Гербер на съд за лъжа и измама! Къде е Хелзингския комитет за правата а човека? Да се сезира срещу Гербев - придавача на смърт!

    Коментиран от #46

  • 43 Антимафия

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "8257":

    Проницателен и читав коментар?
    Не всички четат , а много по-малко помнят ,
    кой какво е казал?
    Тук става въпрос," да се раздуха една клевета"?
    По нагъл" Гешевски" модел?
    Не твърдя, че Руснаците нямат нищо общо ?
    Но твърдя, че Иван Гешев има общо,
    и със двете страни, от там е и" димката" ?
    И объркването е факт?
  • 44 Слуга на САЩ

    21 4 Отговор
    Слугите на САЩ ги "тровела" Русия.
    Слугите на САЩ, продават оръжие за ИД, Украйна, за да убиват деца по света и после Русия била виновна.
    Гербев, колко ти платиха САЩ господарите да лъжеш безрамно, че някой те тровил, тази ли е наградата да си още на свобода от САЩ господарите ти.
    Ако Русия искаше да те премахне, щеше да го направи.
    За нея си едно малко САЩ прокси.

    Направил си милиарди от кървави пари, не ми пука за теб, и има Бог, той ще те съди, за милиони отнети животи.
    След наркотиците, най-гнусно е да продаваш оръжия.

    Коментиран от #49, #52

  • 45 Лъжец

    5 18 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Ти не си българин, мульо. Русия е трета износителка на оръжие в света и подкрепя цветни революции в диктаторски държави в Африка и латинска Америка. И не е освободителка
  • 46 Да, България

    4 21 Отговор

    До коментар #42 от "Гост":

    България трябва да защитава българите , а не да ода на колене пред ватниците. Но не са много русофилите в България и това е радост - справка Възраждане остана под чертата. Руснаците взривяват и убиват в България, но за форумните панелкаджии всичко е точно. Няма какво повече да се каже

    Коментиран от #54, #74

  • 47 Седянка

    7 8 Отговор
    Като гледам как Ганьо всичко разбира и всичко знае лошо ми става.Като толкова знаете вадете доказателствата и отивайте да ги дадете където трябва,може и някой лев да изкарате за благодарност.!
    Ако нямате реални доказателства сте бабички играещи си на една жена във Фейса каза.Българския мъж замяза на бабичките по пазара!
  • 48 Шиши аз

    4 23 Отговор
    Истината казва Гебрев, а администрацията на Путин са си убийци, Байдън го каза. Форумната вата е в потрес мухахахаххахаха
  • 49 Не е вярно

    2 12 Отговор

    До коментар #44 от "Слуга на САЩ":

    САЩ > Русия , САШ са добрите а администрацията на Путин убива и краде руския народ, за да финансира революции по света

    Коментиран от #76

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Гамбит

    15 1 Отговор

    До коментар #44 от "Слуга на САЩ":

    Нищо не му е платено изнудиха го, ако не играе по свирката на клеветниците съзаклятници сороси го чака раследване и затвор бизнеса му отива в ръцете на краварите!

    Коментиран от #58

  • 53 Гешев

    3 7 Отговор
    НИЕ, БЪЛГАРСКАТА ПРОКУРАТУРА, ПОДКРЕПЯМЕ РУСИЯ И ПУТИН!!!! НИЕ СМЕ ВРАГОВЕ НА НАТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 54 ежко

    10 3 Отговор

    До коментар #46 от "Да, България":

    Е как да защитава българите?С лъжи и измами ли?Значи да ме лъжат, да ме правят на маймуна, а аз да съм доволен,че ме лъгали за мое добро?!?Айде моля ви се, малко по-сериозно!
  • 55 Журналист

    12 1 Отговор
    NY Таймс е филиал на Сорос финансира, се държавно никой не ги чете дори в Обора пропагандисти!
  • 56 Хайде бе!?

    15 2 Отговор
    Днешното ФСБ,е наследник не само на КГБ,но на опита на Руските служби" Охранка" още от времената на Имперска Русия.Това е система със невероятен ,вековен опит и кадрови потенциал.Ще цитирам само един публично известен факт: Най обикновен ,действащ сътрудник на ФСБ, примерно на наше общинско ниво, никой не може да разбере,не само че е сътрудник,но домашен адрес,членове
    на семейството,телефон,личен автомобил.За това се грижи цяла структура ,пак от Службите.Тук се посочва евентуално номер на отделно звено,което по презумция е със гриф- свръх секретно" дори вътре в системата.Второ: Руснака никога не ползва цифров индекс във различните подразделения, или отдели на службите.Това е валидно само за Армията.Тук трима " полеви агенти" вършеят в половин Европа,за да елиминират ,от никому ненужен бивш агент- предател, който спокойно биха могли да елиминират още след ареста му на руска територия.И пак продължават да действат.У нас,а накрая в Чехия.Напомня ми на сценарии от филм за ВСВ,в който група от диверсанти, унищожава набелязани цели,с риск да бъде заловена или унищожена.Много елементарно,за една от най мощните Разузнавателни служби в света.
  • 57 ТИ ДА ВИДИШ

    12 3 Отговор
    Трябва да се благодари на бомбаджиите... знаете ли колко народ щеше да погине от това ДЖЕПАНЕ ако беше стигнало до бандерите!!!!
  • 58 САЩ слуга

    16 2 Отговор

    До коментар #52 от "Гамбит":

    Точно това писах ", тази ли е наградата да си още на свобода от САЩ господарите ти.".
    Целата случка около Гербев вони, започна от Диляна Гайтанджиева, при бягането на ИД се намериха "играчки с номера-фирми производителки".
    Цялата врътка е станала чрез "Чадър на високо ниво", Русия воюва срещу ИД, и защитава ДНР и ЛНР.
    Подобни скандали се уреждат тихо, по дипломатически път.
    Никой не крещи ВСВ, че Швеция, Чехия-Шкода-построена с открадното руско злато, и че Франция, Англия и Италия продадоха Чехословакия, за да превъоръжат Хитлер, Англия разреши увеличаването на флота на Хитлер,САЩ - продаваха суровини и оръжия на Хитлер, технологии петрол, нали?
    А Гербев е пионка, но е гнусно да твърди, че N пъти бил тровен от Русия, и да участва в мръсна игра срещу България и Русия.
    А България не му обърна внимание, да го прибере на едно място, защото Господарите на Гербев-продавал оръжия на ИД са "притиснали" за пореден път България, пример: ЮП и Белене.
    Както Чехия и Словакия-сега, Спутник и АЕЦ.
  • 59 Бакалин

    14 0 Отговор

    До коментар #26 от "Запознат":

    Вазовските заводи в Сопот и завод10 в Казанлък също работеха 24/7 и бълваха муниции и Калашници като пуканки в киното.Почти фалирали предприятия за месеци изнесоха продукция за стотици милиони посока Близък Изток и други туристически дестинации.

    Коментиран от #63

  • 60 !!!?

    3 9 Отговор
    Вън кремълските терористи и шпиони от Европа !!!?

  • 61 мдааа

    14 3 Отговор
    И за какво плют и клеветат руснаците,като американците щяха да направят същото ,ако беше нещо планувано с/у тях? Нали...? пак излязохме ,като ку...те на Европа ,барабар с чехите.

    Коментиран от #62, #64

  • 62 !!!?

    3 15 Отговор

    До коментар #61 от "мдааа":

    Това е чиста проба тероризъм на Кремъл бе Ланкоуло !!!?

    Коментиран от #65

  • 63 Запознат

    18 2 Отговор

    До коментар #59 от "Бакалин":

    Да, сигурен съм, че и Арсенал и Вазовските заводи са били в тая схема. Те и не са виновни. Гледат хората да си осигурят работниците. Щото ако не ги направим ние тези боеприпаси, ще ги направят я Полша, я Украйна. Предатели бол, дето се вика.
    По-важното е, че хора като мен и теб, дето знаят кой поръча боеприпасите за "бунтовниците" и най-вече кой ги плати, та ние знаем и кой поръча войната в Сирия в която една нормална държава бе потопена в кръв. Така че на нас трудно минават опорките за лошите руснаци, дето правят поразии. Лошото е, че ние сме на страната на поразниците.
    Знаем от къде идват поразиите, ама какво да правим като никой не ни пита?
    Сороските медии по цял ден облъчват, колко са лоши държавите, които не искат да слушкат евреите. Народът слабоумен- вярва и кълне в неправилна посока.
  • 64 Защото

    12 1 Отговор

    До коментар #61 от "мдааа":

    Защото стратегиите на САЩ и Британия след 1945, заимствани от ляхите Пилсудски, и Бжежински са унищожаването на Русия.
    Русия сбърка, че се включи в платежната система на англосаксите и информационното им пространство.
    Действително Бай Дън може да спре заплатите на руснаците чрез Visa и MasterCarа и СП2.
    Затова Русия 2014 г. не присъедини ДНР и ЛНР.
    Един швейцарец Дидие Буркхалтер, предаде посланието от Лондонските банкери за СП2-заеми, ако Русия присъедини ДНР и ЛНР.
    Затова по-късно историята свърши само с Дебалцево, а можеха да продължат до Киев.
    В бъдеще Русия има огромен проблем, с финансираната и въоръжавана от Запада нацистка хунта в Киев, плюс Черно море-3 морета.
    Нито Украйна, нито Русия имат интерес да воюват, но САЩ и Британия-имат, и България е част от пушечното месо на англосаксите, гледат на нас като на местни аборигени, които трябва да се избият помежду си, а САЩ и Британия ще бъдат спасителите на "бял кон".
  • 65 Манифест

    14 2 Отговор

    До коментар #62 от "!!!?":

    А да гръмнеш две атомни бомби и по тоя начин да убиеш стотици хиляди ЦИВИЛНИ?!?! А да разрушиш половината свят и да го потопиш в кръв? А да пръскаш "ориндж-агент" върху джунглите и хората там от 73-та година насам да умират от злокачествени заболявани? А да взривиш чужд генерал, който при това се намира в неутрална държава?
    Или, когато става вупрос за амаериканските интереси, може да застелеш земята с трупове и руини, а когато някой си пази собствения си народ е атентат?
    Кажи бе, ей, алакнооолу! Отговаряй като те питат!

    Коментиран от #66, #67

  • 66 !!!?

    3 9 Отговор

    До коментар #65 от "Манифест":

    И едното и другото е държавен тероризъм...ама и тази констатация няма да удовлетвори русофилската ти раболепна душица !!!?
  • 67 Съвет

    6 3 Отговор

    До коментар #65 от "Манифест":

    Нe oбръщaйтe внимaниe нa "питaнчeв", тoй e пoчeтeн члeн" нa радикалната "eврoaтлaнтичecкaтa ceктa", пoдoбнo нa другaря Бaджaкoв.
    Зa нeгo aдeквaтнo "лeчeниe", вeчe нямa.
    Мeдицинaтa e бeзпoмoщнa прeд пoдoбeн хрoничeн рeцидив.
    Игнорирайте го изцяло, съфорумци пишеха, че бил доносник.

    Коментиран от #80

  • 68 Порно

    7 4 Отговор
    И какво сега , да жалим за търговците на смърт? Пък и да слагаш фалшиви направления на оръжейни пратки си е престъпление.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 БауБау

    5 3 Отговор
    Вcъщнocт тoвa e гoлeмият прoблeм, кoйтo кacae вceки eдин бългaрин. Вмecтo тoвa мeдиитe ни зaливac c вякaквa пoлитикo- руcoфoбcкa бoзa. Aмa били ce oпитaли дa гo трoвят! OК! Възмoжнo e дa ca oт ГРУ, кoeтo рaзбирa ce би билo нaпълнo oпрaвдaнo и рaзбирaeмo, нo e възмoжнo дa ca били прocтo кoнкурeнти в бизнeca! Кoй знae в кoлкo мърcoтии ce e зaбъркaл тoзи дърт брaдaт кoзeл.
  • 71 Джепането

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ракета":

    го карат в Чехия, защото там го утилизират с гумени чукове а не със дървени като в с. Горни Лом. Тва първо. Второ, не се пие кафе преди руколата, а поне половин час след нея защото тя съдържа горчичен газ и от кафеинът той избухва. А че яде рукола е ясно, вижте му търбуха, от горчицинът, етил и метил горчицинът и естерите им така се подува.
  • 72 миролюб

    5 7 Отговор
    русия по всякакъв начин иска да блокира Украйна да я поставя в изолация за да може да си развява байрака в донбас затова пречи на всеки който помага на Украйна за нейната независимост.тази държава е световен терорист.да живее Украйна
  • 73 Павел Пенев

    6 2 Отговор
    Този коментар за чехските шпионски афери е просто една прокиснала боза, не става за консумация.
  • 74 мамулчо

    9 1 Отговор

    До коментар #46 от "Да, България":

    И като защитава България Българите - трябва ли да трепем децата на други народи !
  • 75 ПЕНКО

    4 3 Отговор
    ОТРАВЯНИЯТА НА ТОЗИ И ОНЗИ Е ЕКШЪН ШОУ НА "ЗАПАДА " И ЦРУ !!! ЕТО АЗ МОГА ДА ЛИКВИДИРАМ ВСЕКИ С ИНЖЕКТИРАНЕ НА СУКСИНИЛ ХОЛИН - СЪРЦЕТО МУ СПИРА , А СЪСТАВКАТА СЕ РАЗЛАГА НА ВОДА !!!!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 ПУПИН

    3 2 Отговор
    ЗАДАЧАТА НА ФСБ Е ДА УБИВА ВРАГОВЕТЕ НА РУСИЯ ТОВА ИМ Е РАБОТАТА И ЗА ТОВА ИМ ПЛАЩАТ /ЛОШОТО Е ЧЕ Я ВЪРШАТ КАЛПАВО И НЯМА ДА ПОЛУЧАТ ПРЕМИИ
  • 78 жжжжжж

    4 2 Отговор
    значи тоя е крил информация? а после държавата така и онака. тарикат. да не се оплаква .
  • 79 БУБУ

    7 2 Отговор
    ГЕБРЕВ ПРОДАВАЙ ДОМАТИ БЕ БРАТ ЩО РИВЕШ
  • 80 Въпрос

    1 4 Отговор

    До коментар #67 от "Съвет":

    все пак за ония две бомби в Япония и за оня "ориндж..." из Виетнам нищо не си казал?
  • 81 дядо бг

    1 1 Отговор
    Чехия си иска патента М 24! а сега по планета ртр лъжат за Хр Грозев, уж сопот!и крадят Бг езика!!!
  • 82 Уса

    0 2 Отговор
    Живея в сащ от 18 години и преди плашеха американците с Русия успешно,но след намесата на Русия в Сирия американците разбраха,че не Русия е техния враг и че толкова години са ги лъгали.Младите пък изобщо не се връзват на тези заплахи и ги смятат за голяма глупост на старците.Това поражда разделение във възрастовите групи а властта иска да си върне старите порядки докато се спъва по стъпалата на самолетите.Толкова много руснаци живеят в сащ,че само те ако се вдигнат ще ги завладеят без да пукне пушка,защото са на всякакви нива включително и в управлението.Така,че всичко е театър и зрелища за втория и третия свят
  • 83 Колев

    0 0 Отговор
    Като гледам писанията в този форум ми настръхва косата. Вижте каво пишат в други форуми в други страни. Ние ли сме най-скапаните. И като сме анонимни, не излагаме ли нацията си КОЛЕКТИВНО.
  • 84 9689

    0 0 Отговор
    Престъпник, спри с алкохола няма да се тровиш...
  • 85 гого

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "случаен":

    засилва се към дъното на черно море