Last news in Fakti

26 Април, 2021 10:15 1 561 2

ЕС отваря врати за ваксинираните американци

  • туризъм-
  • сащ-
  • ес-
  • урсула фон дер лaйен-
  • туристи-
  • пътуване-
  • ваксини-
  • ваксинирани

Новите правила могат да влязат в сила това лято

ЕС отваря врати за ваксинираните американци - 1
Снимка: Shutterstock

Туристите от САЩ ще имат правото да посещават Европейския съюз в идните месеци, но при условие, че са ваксинирани срещу коронавируса. Това заяви в интервю за "Ню Йорк таймс" председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен, предаде БТА.

"Американците, доколкото виждам, използват ваксините, одобрени от Европейската агенция по лекарствата", каза тя. "Това ще им позволи свободно придвижване и свободно пътуване до Европейския съюз". "Едно нещо е ясно: 27-те държави членки ще приемат безусловно всички, които са имунизирани с ваксини, одобрени от агенцията", увери Фон дер Лайен.

Председателката на Еврокомисията не уточни кога точно ще стане това, но според вестника новите правила могат да влязат в сила това лято. Европейската агенция по лекарствата е одобрила и трите ваксини, ползвани в САЩ: "Модерна", "Пфайзер"/''Бионтех" и "Джонсън и Джонсън".

Подновяването на пътуванията ще зависи "от епидемичната обстановка, но ситуацията се подобрява в САЩ, както и, надяваме се, в Европейския съюз". Фон дер Лайен отбеляза огромния напредък на Съединените щати, които са на път да ваксинират 70 процента от възрастното си население до средата на юни. Пандемията унищожи туристическия бизнес на европейския континент, защото редица страни от ЕС затвориха границите си за пътувания, които не са от първа необходимост.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    17 0 Отговор
    Както многократно бе отбелязвано, това е безсмислено. Ваксинираните продължават да бъдат потенциални вирусоносители. По-скоро, това е опит да бъдат накарани повече хора да се ваксинират. Явно има причина, различна от официално разпространяваната.
  • 2 😷😷😷

    10 0 Отговор
    Това не означава, че ваксиниран не може да пренася ковид, както и да се зарази, но нищо това не е важно, важното е "контрола" да върви!