Last news in Fakti

26 Април, 2021 13:42 1 814 5

Опозицията във Великобритания настоява за разследване на премиера

  • великобритания-
  • правителство-
  • борис джонсън

Различни твърдения за Борис Джонсън

Опозицията във Великобритания настоява за разследване на премиера - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Опозицията във Великобритания настоява за независимо разследване за начина, по който управляващите изразходват средства, съобщи Гардиън.

Това става след разкрития за действия на премиера Борис Джонсън. Разкритията дойдоха от неговия някогашен съветник Доминик Къмингс.

Той твърди, че премиерът е искал ремонтът на неговия апартамент да се финансира от частни дарители. Представител на правителството обяви, че Джонсън е платил ремонта сам.

Лейбъристката Джес Филипс обяви, че партията ще отправи питане по въпроса през тази седмица. Разгледана ще бъде и комуникацията на Джонсън с индустриалеца Джеймс Дайсън.

Твърди се, че той е лобирал за намаляване на данъците за негова нова фабрика. Самият индустриалец обяви, че неговото предприятие реално не е на печалба.

Консерваторите разглеждат всички твърдения. Премиерът отхвърля да е действал неправомерно по въпросите.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    7 0 Отговор
    Този е невменяем, не подлежи на наказателно преследване.

    Коментиран от #2

  • 2 Asdfg

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    Като Буци! И той така! Но помощ от психиатрията не идва!
  • 3 Роб

    4 0 Отговор
    И аз това и казвам на жената!:) Дай да видим как управляващите изразходват средствата на управляващите!:) А, тя: " Бягай от тук бе неграмотник! Ти, откога стана управляващ че ще ми търсиш сметка?!"
  • 4 АХААХАХА

    2 0 Отговор
    КАЗАХ ВИ ОЩЕ МИНАЛАТА ГОДИНА КОЙТО ВИ НАКАРА ДА ЛЪЖЕТЕ ЗА КОРОНА СЕКТАТА ,ТОЙ И ЩЕ ВИ ТЪРСИ СМЕТКА ПОСЛЕ ВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЩОТО МОЗЪЧЕНЦАТА СА ВИ ЗАКЛИНЕЛИ САМО НА МАНГИЗИ.
  • 5 Ха хаа

    1 0 Отговор
    Лобизмът при бритите е национален фетиш, Блеър беше ненадминат.
Новини по държави: