27 Април, 2021 13:35 4 185 5

ЕС и Швейцария не могат да се разберат

  • ес-
  • споразумение-
  • швейцария

Противоречия около ново споразумение

ЕС и Швейцария не могат да се разберат - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Разговорите между ЕС и Швейцария за опростяване на отношенията се затрудняват, съобщи Фигаро.

Двете страни имат трудности в договарянето на споразумение за свободно придвижване. Това обявиха представители на швейцарското правителство.

Парламентът в страната настоява търсенето на споразумение да продължи. Швейцарският държавен глава Ги Пармелин призна за значителни различия.

Спорът е как да бъдат интегрирани правилата за свободно движение на хора. Швейцария смята, че това трябва да е свобода за движение на работещите и техните семейства, а за ЕС е свободата на движение на европейските граждани.

Швейцария настоява да допуска само граждани, които имат работа или средства да се издържат. Спорът е и за швейцарската система за високо заплащане от подбиване от страна на чуждестранните работници на временни договори.

ЕС настоява да се защити трудовия пазар.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    14 4 Отговор
    Сганта за ЕС образованите в Швейцария. И никакво движение по оста африка Швейцария, особено с полумесец на врата
  • 2 Правилно, браво на Швейцария

    14 2 Отговор
    Не им трябва просешка та мафия
  • 3 Голям Слон

    18 3 Отговор
    Късно се сетиха швейцарците... Добре си бяха, когато в страната имаха само бели хора. Тук-там някой цветнокож, но за сметка на това успял човек. Сега е ужас! Последно бях там точно преди вирусната психоза. Ами, трудно ми е да направя разлика дали съм в Германия или Швейцария. А беше различно преди 20 години да кажем.
  • 4 требе стригане

    6 8 Отговор
    Пука ми за измислена държава като Швейцария както и Белгия.На всеки е ясно че Женева Лозана и тн. както и ЛИеж Намюр и тн. съответно са френски градове.Какво правят в други държави.
  • 5 VVV

    4 6 Отговор
    Много правилно .Такъв вид договори трябва да заменят ЕС . Швейцария е доказала че от ЕС няма нужда. Че без него европейците ще живеят по добре ,а тия които подбиват цените на труда като боко тиквата от Банкя няма да бъдат допускани в Европа. В момента само ЕС е пречка за регулиране на проблемите в Европа.
Новини по държави: