Last news in Fakti

28 Април, 2021 11:19 1 946 1

Лидерът на опозицията: Това бе изборна касапница

  • албания-
  • избори-
  • еди рама-
  • опозиция-
  • касапница

Тежки обвинения в Албания

Лидерът на опозицията: Това бе изборна касапница - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В първото си обръщение след загубата на парламентарните избори в Албания лидерът на Демократическата партия Люлзим Баша заяви, че изборите на 25-ти април са били „изборна касапница”, предаде БНР.

Той обвини лидера на социалистите Еди Рама, че е използвал "мръсни" пари за кампанията. Баша заяви, че изборите нямат нищо общо с демокрацията, че вярва в победата, която ще възстанови демокрацията в Албания, но че тяхната битка не е достатъчна:

„Тези избори нямаха нищо общо с демокрацията. Влязохме в тази битка не с политически опонент, а с режим, който направи всичко, за да унищожи честната изборна надпревара. Те са променили конституцията и избирателния кодекс в нарушение на всички правила. Десетки хиляди невалидни гласове, най-големият брой досега – представлява два пъти разликата между двете партии. Хвърлени са милиони евро за реализиране на най-голямото купуване на гласове, което опорочава волята на електората”.

Баша добави, че Рама е сътрудничил и продължава да си сътрудничи открито с представители на престъпния свят: „Еди Рама си сътрудничи и продължава да си сътрудничи открито с представители на престъпността като Том Доши, срещу който се обяви целият демократичен свят. Той включи в листите си представители на престъпността. Въпреки всичко това - ние донесохме голямо постижение на демокрацията в Албания," каза Баша. Том Доши е в "черния списък" на САЩ, поради което американският посланик Юри Ким настоя кандидатурата му за депутат да не бъде приета от ЦИК.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя що

    1 0 Отговор
    ли ми звучо познато
Новини по държави: